| VooDau a întrebat:

Cand implinesc 16 ani as vrea sa-mi iau un permis B1 pentru masinile mici, iar intrebarea mea este, acest lucru se face si in America sau cei din America pot lua la 16 ani permis pentru orice masina de clasa B normal? Si ce parere aveti despre minicaruri si permisul de categoria B1.

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu esti cel care ai face mai bien sa taci, nu de alta dar ai zis numai prostii si dezinformezi lumea.

Nu mai exista in legislatia rutiera a Romaniei conceptul de atestat. B1 este permis de conducere in toata regula si iti da voie sa conduci masini pentru categoria respectiva.

La fel nu exista in legislatia rutiera a Romaniei conceptul de inlocuire e categoriilor.

Nu iti da nimeni niciun permis la 18 ani fara sa faci scoala de soferi si sa dai examenele aferente pentru categoria B. Nu au nicio legatura B1 si B si nu ii pasa nimanui ca ai deja pemisul B1.

Asa ca documenteaza te, da informatii corecte si pe urma fa pe desteptul.

In legatura cu petardele alea de masini, merita doar daca nu ai ce face cu banii si iti permiti sa ii dai pe permis cat B1 si pe glumele alea de masini.

Americanii din cate stiu au permis cat B de la 16 ani

16 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

O trotineta de 400 care prin constructie nu poate depasi 80 km la ora parca. si tot tambalalacul de a face scoala cu toate actele aferente, pentru, peste 2 ani sa faci acelasi lucru din nou. daca e necesar strict, ok, merge. altfel e aiurea. masinile alea sunt miniconserve. fac smartul sa para vaport pe langa ele laughing

| VooDau explică (pentru JohnnyBi):

Da, dar sunt folositoare daca vrei masina, daca esti pasionat de masini si iti doresti neaparat una + ca e un mijloc de transport foarte ok zic eu, iesi mai ieftin decat la taxi, iar in autobuz e foarte riscant, am avut ceva experiente neplacute, iar cand implinesc 16 ani, vreau sa imi cumpar una, iar la 18 ani imi voi lua masina calumea... oricum multumesc pentru raspuns.

| JohnnyBi a răspuns (pentru VooDau):

Eu nu am zis ca e inutila. doar ca din punctul meu de vedere nu isi merita investitia. daca faci naveta sau alte chestii de genul s-ar putea sa iesi in avantaj. viata ta privata nu ma preocupa, eu am dat o parere subiectiva asupra discutiei

| Mihai1810 a răspuns:

La 16 ani iti poti lua permis cat AM si poti conduce microcaruri. in america permisul se poate lua cand faci majoratul adica la 21 de ani

| suntserios a răspuns (pentru Mihai1810):

In primul rand pentru microcaruri ai nevoie de B1 nu AM, ala e pentru mopede
In America majoratul e la 18 ani nu la 21
Si permisul se da in America la 16 ani nu la 21

21 e varsta cand poti consuma alcool legal.

| Mihai1810 a răspuns (pentru suntserios):

1 la mana poti conduce microcaruri si cu AM si 2 la mana majoratul in America majoratul e la 21 iar permisul de condure se poate obtine tot atunci si nu ma mai contazice ca am rude in America

| suntserios a răspuns (pentru Mihai1810):

Deci in legislatia rutieră mopedul e definit ca vehicul cu 2 3 4 roti si motor pana in 50cmc viteza maxima 45km. Microcarurile au motor de 400-500cmc deci nu se încadrează la AM
In state permisul se obtine incepand cu 15ani pana la 17 depinde de stat. Cursurile se fac în cadrul scolii. La 21 nu se intampla decat eliminarea unor restrictii gen nr de persoane din masina sau lipsa unui insotitor adult. Informează te si pe urma contrazi sa da sfaturi in cunostinta de cauza

| vladuss09 a răspuns:

JohnnyBi mai bine taci...
Daca faci scoala de soferi la 16 ani primesti un atestat nu carnet, cu care la 18 ani il poti inlocui cu carnet fara a mai da proba scrisa doar cea practica.

VooDau nu prea stiu ce sa zic despre intrebarea ta si scuze ca m-am, am vrut doar sa iti dau niste informatii adevarate nu ce iti zice JhonnyBi

| VooDau explică (pentru vladuss09):

Mutlumesc mult pentru raspuns, este foarte folositoare informatia in legatura cu atestatul si carnetul...

| VooDau explică (pentru suntserios):

Deci am inteles ca permisul de micro car este B1 si se ia de la 16 ani, ok, dar cu acel permis se pot conduce toate tipurile de microcar sau doar unele?

| suntserios a răspuns (pentru VooDau):

Tot ce se incadreaza la categoria respectiva, adica sa nu aiba mai mult de 400kg, sa aiba 4 roti si maxim 15kw puterea motorului. Ca si marci auto Aixam, Microcar si unele ATV uri

| vladuss09 a răspuns (pentru suntserios):

Doamne... Totusi taci tu... Eu nu am zis ca iti da cineva permis la 18 ani fara scoala de soferi. Poti face scola de soferi la 16 ani EXACT ca la 18 ani. Examenul in scris ESTE ACELAS la fel si CEL PRACTIC. Si daca faci scola la 16 ani primesti un atestat cum ca ai dat examenele. Dar tu esti "prost" (scuze nu ma pot abtine) ca te crezi mare ca tu stii, si sti si gresit! iar la 18 ani nu mai trebuie sa dai examenul in scris, cred ca doar cel practic.
SI INFORMEAZA-TE MAI BINE INAINTE SA TRAGI CONCULI PORASTE!
Scrie pe google "carnet de la 16 ani" si ai o multime de articole de unde poti citi sa te convingi.

De unde stiu astea? In sptembrie a dat fratele meu acest examen si acum are masina si o conduce linistit, iar unchiul meu este instructor.
asa ca taci!

| suntserios a răspuns (pentru vladuss09):

Da articolul din lege unde scrie ce spui tu.

Pentru categoria B1 nu ti se da niciun ATESTAT, iti da permis.
Pentru categoria B dai examen practic si teoretic indiferent de orice alta categorie ai luata pana in acel moment.

Acum da mi articolul din lege unde scrie ca pentru categoria B nu mai dai examen daca ai B1.

Astept cu interes aceste dovezi din partea ta sau eventualele scuze de rigoare.

| ombladon a răspuns (pentru vladuss09):

Du-te tare cu atestatul tau laughing

Inca te mai astept cu articolele din lege.

Ai mai gasit articolele ale din lege?

Tu esti cel care ai face mai bien sa taci, nu de alta dar ai zis numai prostii si dezinformezi lumea.

Nu mai exista in legislatia rutiera a Romaniei conceptul de atestat. B1 este permis de conducere in toata regula si iti da voie sa conduci masini pentru categoria respectiva.

La fel nu exista in legislatia rutiera a Romaniei conceptul de inlocuire e categoriilor.

Nu iti da nimeni niciun permis la 18 ani fara sa faci scoala de soferi si sa dai examenele aferente pentru categoria B. Nu au nicio legatura B1 si B si nu ii pasa nimanui ca ai deja pemisul B1.

Asa ca documenteaza te, da informatii corecte si pe urma fa pe desteptul.

In legatura cu petardele alea de masini, merita doar daca nu ai ce face cu banii si iti permiti sa ii dai pe permis cat B1 si pe glumele alea de masini.

Americanii din cate stiu au permis cat B de la 16 ani