|

Mergeam linistit cu masina pe o straduta si am dat peste o groapa mai mica, cand m-am oprit am observat ca am facut pana pe roata din fata cu care am dat peste groapa.Nu am avut viteza mare, undeva la 35-40km/h.

Am mai dat peste gropi mai mari, chiar cratere si asta la viteze mai mari si cauciucurile n-aveau nimic.

Este posibil ca acele cauciucuri sa fie slab calitative sau pur si simplu oi fi atins ceva ascutit gen o piatra sau o margine din acea groapa?

Asta a fost prima mea pana si am ramas putin masca cand am vazut ce-am facut.

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai vezi si tu care e treaba cu caucicul ala. E taiat, e intepat, e rupt

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De obicei, combinatiile de janta mare + cauciuc subtire atrag penele din cauza gropilor.
Adica dimensiuni de genul: 225/40 R18 sau chiar si 205/45 R17. Cand dai in gropi cu asa ceva, lateralele cauciucului nu au elasticitate deloc, si se ciupesc intre marginea gropii, si buza jantei. Daca ai "noroc", indoi si janta.
Dar poate fi si din vina cauciucului, cum ai presupus; exista cauciucuri mai ieftine care au lateralele (talonul) foarte subtire. Am patit sa merg cativa metri pe pana, si sa se rupa franjuri un cauciuc, iar altele dupa cateva sute de metri de mers pe janta nu se gauresc.
Cand mergi la vulcanizare, arata-le paguba, iar ei vor cauta gaura, si vor evalua anvelopa (daca poate fi reparata sau nu). In functie de gaura iti dai seama si ce a cauzat-o. Daca e in suprafata de rulare, nu e din cauza gropii, a fost un obiect ascutit acolo. Daca e din cauza gropii, ar trebui sa fie taiat/ciupit mai spre margini.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Dupa ce am scos roata am observat o taietura mai pe margine.
Am 185/65 R14, oricum nu imi e ca am stricat cauciucul(l-am schimbat oricum)dar am ramas putin surprins fiindca acea groapa nu parea sa aiba vreo parte destul de ascutita cat sa provoace acea taietura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bogdan324):

Poate era ceva metalic in ea, sau s-a taiat cauciucul in alta parte, dar dupa groapa aia a cedat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pot fi mai multe posibilități. Poate ai luat ceva în roată, un cui sau altceva. Poate trecerile repetate prin alte gropi au deformat janta puțin câte puțin, iar la gropița asta a cedat (dacă ai cauciucul direct pe jantă). Poate "lipiciul" acela cauciucat cu care se dă pe jantă s-a dezlipit... Deocamdată mergi la vulcanizare, repari cauciucul și urmărești cum se comportă pe mai departe, iar dacă este mai slab calitativ îl înlocuiești complet.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează