|

Pentru cunoscatori de masini. Vreau sa imi cumpar un BMW seria 3 e90 din 2008 cu motor N47, 177 cp. Si amcinteles ca au probleme cu distributia, se uzeaza foarte repede, se rupe etc. Sunteti pe aici care a-ti avut o masina de genu? La cat a-ti schimbat distributia? Daca schimb dostributia la 50 de mii, exista vreun risc sa se rupa?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut. Felicitari, BMW e o masina super misto de condus. Distributia la N47 e o problema cunoscuta si adresata de catre BMW. Modelul de distributie original a avut un defect la unele serii (nu la toate), iar kitul aftermarket e 'facut sa tina'. Distributia nu se schimba din 50k in 50k, ci se schimba probabil o data in viata masinii. Eu am un N47 din 2011 cu 210.000 KM la bord. Luna viitoare ma duc sa imi schimb fulia la motor si sa verific distibutia. Te tin la curet daca te intereseaza.

| explică (pentru uptowngirl):

Apreciez. Pai am inteles ca dupa 2011 aceasta problema sa remediat initial. Pai ak citit multe pe net si am vazut si pe wiki ca e cunoscut pentru probleme cu distributia, ca se rupe si am observat pe forumuri multi oameni care au patit asta si sunt oarecum speriat. Masina pe care vreau sa o iau arata suuper, dar ma sperie motorul ca se poate intampla ceva cu dostributia si de aia intrebam daca sa o schimb la 50 de mii, ca ma gandesc ca as evita sa se intample asta.

| a răspuns (pentru Varanudormi):

Salut. Este o scula care poate testa gradul de uzura al lantului. Daca accepta vanzatorul, puteti sa o duceti la un mecanic sa verifice - sau la reprezentanta cu programare in prealabil. Ideea e ca auzi un sunet de 'grind' cand e uzat lantul la distributie, asta daca stii sa il recunosti. In alta ordinde de idei, masinile second hand nu o sa fie niciodata noi - cam dupa 150.000 km incep sa pice pe rand egr, telescoape, un bec, un senzor, ba discul de ambreiaj, ba o revizie la cutia de viteze, etc. Daca vrei sa iti iei BMW sa te gandesti ca o sa trebuiasca sa tii cont ca numele costa si sa pui in balanta daca intr-adevar vrei sa faci investitia asta.