Nu are treaba cu toba.
In general poti obtine intre 3-5 % in plus, dar efectul psihologic este cel care conteaza.
Nu are treaba cu toba.
Insa nu visa la putere in plus, adevaratul avantaj este ca lucrezi mai usor cu motorul cand ai filtru sport, ca iti dai seama in ce momente trage mai bine, dupa zgomot.
Pai filtru sport face ca motoru sa traga aer mai mult. Dar oare benzina trage mai mult? Uite daca pui filtru aer fa si benzina sa curga mai multa din computer se face de obicei la injector. Acuma toate gazele astea au nevoie de loc sa iasa, daca toba e mai mica incalzesti mai tare motoru si atunci merita sa lasi cum era inainte. Daca faci toba sport sau goala vei castiga 20% putere, adica de ex de la 100 cai urca la 120 da bine loganu are 60 sau cat. Toba sport sau goala e ilegala si iei amenda serioasa + ca sunetu e ridicol deja, poluare fonica. Asta merita pe circuit sau pe sate unde nu e politie. Bafta. Concluzie punerea filtru de aer sport nu face sunet sport si nici nu influenteaza motoru el va merge la fel ca si cu filtru original. Deci toba sport, filtru sport si injector marit putere. Orice toate 3 astea ori nimic. Bafta sper ca am zis corect ce am zis daca nu imi cer scuze.
Aia faci din toba. Dar toba sport nu da mult la performanta ci doar sunet. Ti-am zis ori toate 3 pentru performanta ori doar toba sport pentru sunet. Lasa filtrul.
O toba sport pentru Logan 1. 4MPI (GPL) cam cat ar costa? Si o pot monta eu sau trebuie dusa la un service?
Pai uite http://www.pieseauto.ro/toba-sport/dacia/logan/ e plin pe net de anunturi de vanzare. Sincer la cum se aude sunetu nu stiu sa zic ca sunt foarte multe variante zeci sute de tipuri de tobe. Alege una si cauta pe youtube sa vezi cum se aude, daca iti place cumpara aia si incearca. Sunt ieftine pana in 400 lei. Sau poti tu cu un ciocan sa scoti din site si tot aia e si nu mai dai bani :)) mai bine cumperi una ...si o montezi tu daca ai rampa ori mergi undeva unde este un sant mai mare si cu o cheie faci. Sau mergi la service undeva si gata cu 100 lei o pune sus. Manopera e cam scumpa fata de costu total al tobei in fine.
Ba e gpl? aoleu ce scuze nu am citit. Apai la gpl nu prea ai ce face ca paraie nasol si asa. Nu zic daca cu toba schimba ceva lol. Incearca. Da de ce nu e benzina? Gpl e naspa rau pierde cai la greu din 60 reduce la 40 mai rau decat dacia 1310. Mna tu stii ce faci.
Gpl o sa-l scot La anul iese din garantie si o sa ramana doar pe benzina. Dar uni spun ca trebuie sudat ceva la toba?
Toba aia e impartita in 2 bucati, la mijloc e catalizator care ramane, iar la final se inlocuieste cu una sport. Daca nu se potriveste la imbinari atunci vine sudat. Pe net gasesti toba exact pentru logan care se si potriveste. Nu trebuie sa sudezi nimic la imbinari. Eventual la final unde o prinzi depinde de care iti comanzi. Numa bine. Bafta
Din ce mi-ai trimis tu o voi lua pe cea la 155 lei este universală este buna?