| SuNaM a întrebat:

Salut. Am pompa servo (hidraulica ) cu pierderi de ulei. Am vorbit cu un mecanic de cartier si mi-a spus ca e un semering stricat si ca trebuie schimbata cu totul si e 1800 lei o pompa noua. M-am uitat si eu la preturi si am gasit una pe eMAG pentru modelul meu la 511 lei. Masina mea e hyundai elantra 2004 si pompa aia e pentru elantra dintre 2001-2005 deci nu cred ca ar avea vreo problema de potrivire nu? Si a doua intrebare, chiar trebuie schimbata toata pompa si nu se poate repara semeringul ala?

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Cand pompa de directie se strica o raunci si cumperi alta noua. Pompele astea is f sensibile,uneori si doara daca pui mana pe ea gata s-a stricat laughing vorbesc serios.
Normal ca trebuie sa se potriveasca, de nu cum o prinzi la locul ei? Deci trebuie sa fie exact pentru masina ta.
Orice piesa are un part number, du-te la pompa ta citeste ce scrie pe ea, apoi vezi aia la eMAG daca e la fel, sau uneori poate sa fie la fel dar sa aiba alt part number, asa ca le spui alora piesa ta model part number si aia ar trebuie sa stie daca este buna sau nu pentru masina ta.

| Digikey a răspuns:

Am avut aceeasi problema si am cumparat o pompa sh cu 150 de lei.
Se poate inlocui si doar simeringul care costa 10 lei.
Dar trebuie sa demontezi toata pompa.

| David00368866 a răspuns:

E posibil sa nu aibe scule sa schimbe semeringul, sau nu vrea ca e prea multa bataie de cap, sau nu e disponibil doar sa cumperi semeringul.
Cel mai simplu e sa schimbi pompa si mai putina bataie de cap pentru mecanic. Si dupa atatia ani pe masina s-ar putea sa inceapa sa scape ulei si pe altundeva si e si uzata intern.
Poti sa verifici daca ceea de pe eMAG arata ca cea de pe masina ta, sau poti sa cumperi o pompa second, dar si atunci nu stii cat te va tine.