| omar456321 a întrebat:

Salut! Am si eu o intrebare in legatura cu inmatricularea masinilor cu volan pe dreapta. Cu totii stim ca e cam dificil. Desi vreau sa stiu daca se poate si daca o poti folosi fara probleme, masina cu volan pe dreapta. Exista o exceptie daca acea masina nu a fost fabricata cu volan pe stanga deloc? Ex. un Nissan Skyline, care nu exista cu volan pe stanga. Am vazut oameni aici care detin asa un vehicul, dar sunt curios prin ce trebuie sa treci ca sa il obtii.

5 răspunsuri:
| Edw08 a răspuns:

Noua lege spune:

Capitolul IV, punctul 3.1:

„Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curățenie stradală), precum și autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială. Pentru acestea din urmă, în cazul autovehiculelor din categoriile M_2 și M_3, ușile de serviciu vor fi amplasate pe partea dreaptă, în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului".

Deci nu o sa iei itp ul

| Annastassia a răspuns:

Oamenii care i-ai vazut sunt in trecere sau vizita prin Romania, neavand masina inmatriculata in Romania, deoarece nu-i legal aici, cu volan in stanga.
Procedura de schimbare in totalitate a unui bord de masina, ceasuri, pedale, schimbator de viteze, podea, electcitate, computer de bor si restul, te va ajunge la cel putin 10.000 euro pentu un nissan skyline.
Intamplarea face sa cunsoc foarte bine masina.

| mgtow a răspuns:

Schimbarea de volan e grea pentru ca nu-s date gaurile necesare in sasiu si romanii nu-s priceputi in asa ceva fac numai prostii la conversii de genul asta. Abia fac fata sa vada ce eroare apare pe tester. Multi se plang am fost la mecanic am dat bani si am alta problema. E usor sa inmatriculezi masina cu volan pe dreapta in tara.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca masina provine din UE o poti inmatricula

| omar456321 explică (pentru Annastassia):

Nu, erau cu numere romanesti, de aici. Cred ca daca o cumperi din uniunea europeana o poti inmatricula din cate stiu.