| Florentin96 a întrebat:

Salut, ce ar fi mai bine sa fac nu sunt hotărât, sa mi păstrez vechea mașină golf 4 2002 și sa mai investesc în el? Sau sa-mi iau un Logan nou în rate?
Voi ce credeți ca e mai bine? Ce ați alege?

5 răspunsuri:
| Alex765431 a răspuns:

Eu aş alege un logan nou, deoarece e maşină românească si e mai buna una noua şi cred că ar trebui să vinzi maşina mai veche.

| SamuraiulDorel a răspuns:

Salut eu de exemplu am un volzvakgen turan 20101 2. T DI imi merge bine am e uncapator are 7 locuri incape, ilncazire in scaune si alte dotari jante roata spate miclen dala mi-am bagat recent instalatie NAVI sa ma pot uita si eu la filme pRONO DAalea deochate in timp ce ma scoate nevasta din casa sa am si eu activitate stii ce zic, asa mai barbati. eu sugerz mai bine bravo baiatul senzatie majora cu 40 le ora rolling on the floor

suntserios
| suntserios a răspuns:

Logic ca o masina nou fata de una de 23 ani

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu nu recomandam Golf 4 nici in 2010.
Nici Logan nu recomand, dar asta in fata alternativelor de bun simt. Intre Golf 4 si Logan, e greu de ales. Nu prea recomand nimic.

La Golf nu prea vei avea fiabilitate, nici confort, optiuni si siguranta. Era caruta si in 2010, acum mai si rugineste, iar calitatea proasta a interioarelor se vede si se simte grav. In sensul ca toate au usile lasate, manerele rupte, etc. Mi-e mila de cei care mai dau cheie la asa ceva, cu gandul sa-si urce familia in ea. Deci clar nu-ti recomand sa o pastrezi, as fi zis sa n-o cumperi nici acum cativa ani, ca e poate cea mai supraevaluata tigaie de pe piata.

Legat de decizie; vezi si tu ce masini iti permiti in jurul ratei pe care vrei sa o ai. Eu m-as uita la alternative (Kia, Hyundai, Peugeot, Renault, Ford Puma, etc).
La Dacia nu e problema de tehnica si dotari, ci de siguranta si confort la deplasari mai lungi. Daca mergi pe distante scurte si nu te temi de moarte, e ok. Dar eu consider ca 3 stele de siguranta in teste de 40-60km/h nu sunt un rezultat acceptabil intr-o tara cu trafic haotic si numar gigant de accidente grave.

Dacia Logan are o structura inferioara masinilor straine din anii '90, si spun asta ca persoana calificata in domeniul caroseriilor.
Duster este putin mai ok, pentru ca este in clasa SUV-urilor; comparata cu SUV-uri este bineinteles apa de ploaie, dar comparata cu Logan/Sandero/Spring, ai sanse sa iesi nevatamat din accidente medii. La confort e la fel de praf ca Logan, dar cum spuneam, asta simti cand conduci 5-6 ore prin Romania, nu in 30km.

Succes, orice decizie ai lua!
PS: in general sustin intretinerea masinilor vechi, dar nu Golf 4. Si eu umblu cu una din 2005, dar ofera foarte multe, si nici probleme de fiabilitate nu are. Merg cu ESP activ, clima pe doua zone, structura destul de serioasa, putere multisoara.

| eliancodrut a răspuns:

In vest, dupa 5 ani de folosinta, oamenii, in majoritate, schimba masina, deoarece dupa acesti ani incep cheltuieli mari cu intretinerea si repararea, incat poti plati ratele la o masina noua.