Pana acum am rasfoit doar acte de la masini cu volanul pe stanga, si nu scria nicaieri despre amplasarea volanului.
Insa atat in cartea de identitate, cat si in certificatul de inmatriculare, exista o rubrica de observatii, unde se mai trezesc sa completeze inginerii diferite chestii. De exemplu, la o masina de-a mea apare in carte o omologare individuala de schimbare culoare, din BLEU in BLEU METAL (o porcarie, in prezent nu se mai precizeaza metalizat). In certificatul ei scrie la observatii "mentiuni in c.i.v.".
La alta masina, imi apare pe carte o omologare individuala referitoare la greutate (care e aceeasi cu cea de fabrica), iar in certificat, la mentiuni, scrie toata 'poezia' omologarii, exact ca si in cartea de identitate.
Astea fiind spuse, te poti trezi ca iti mentioneaza in acte, faptul ca volanul este pe dreapta, sau ca ai inlocuit farurile cu unele pentru circulatia pe dreapta (in caz ca n-ai facut-o deja, trebuie, altfel nu treci de RAR).
In manualul constructorului vine. Datele astea le obtii de la fabricant si nu ti le da cand cumperi masina noua
Scrie "Post de conducere destinat circulatiei pe partea stanga" de unde rezulta ca acel autovehicul are volan pe dreapta, dar i s-au facut modificarile necesare pentru a putea fi condusa si la noi in tara.
Postez aici si o poza cu aceasta precizare pentru a nu exista neplaceri cu alti useri, multi vorbesc putini cunosc. http://i.imgur.com/mrBGncM.jpg
Nu a fost nevoie de omologare, tot ce a trebuit a fost sa inlocuiesc farurile cu unele(noi) de europa si sa le montez/reglez la un service autorizat.
Acum depinde, poti alege varianta 50€ si treci si cu farurile actuale, dar nu recomand, eventual (cred ca) poti monta si faruri sh de europa, dar trebuie sa fie reglate bine, altfel e posibil sa intampini probleme.
E vorba de acte. Asta ma intereseaza. Multumesc
Florin_George_1995 întreabă: