Masina este turbo? Daca e turbo de acolo vine uleiul.De la culbutori nu prea poate sa vina si sa mearga spre filtru pentru ca tu ai vacum, ai aspiratie mare, deci uleiul nu se poate deplasa spr e filtru. Daca ai pune mina sa zic la galeria de admisie tio trage inauntru asa de puternic e.Deci eu asa cred ca vine de la turbo din partea turbinei ce baga aer. Daca e ciupita garnitura si pierde pe acolo.asa uleiul este aspirat apoi spre galerie si spre filtru unoeri pentru ca turbo trage aer de afara prin acel filtru, deci o ia si in directia aia.Nu vad cum ar iesi ulei de la supape sa zic si sa se duca unde? Alea daca iese merge direct in cilindri, nu are cum o lua spre galerie afara.Deci daca are turbo sigur acolo e problema.Intelegi ce zic? Aeru este aspirat de afara cu o forta ce nu-ti vine sa crezi, asta si cu turbo si fara turbo.La turbo e si mai mare ca mai baga si turbo spre galerie, deci spre cilindri, ca urmare n-are cum veni ulei impotriva curentului sa zic asa. Daca are turbo, nu stiu ce masina e aia, deci daca e cu turbo desfaci teava aia care pleaca din turbo spre intercooler si te uiti in ea si daca are ulei aia e sigur.
Vezi ca nu este masina.
http://moto.zombdrive.com/images/suzuki-dr-big-800-s-7.jpg
Da mi-a spus laura, dar tot motor este, apoi auzisem car avea si motoarele turbo, acum ma uitai si asa este au turbo, nu stiu modelu asta dar sunt destule care au turbo sinca din anii ''80.De la segmenti cum sa ajunga ulei in filtru? Segementii daca is dusi eventual se arde ulei, n-are cum o lua e galeria de evacuare, n-are pe unde, is inchise valvele de admisie, si daca se deschid atunci pistonu e coborat deci nu vad cine ar impinge uleiul tocmai acolo, plus ca la admisie este vacum puternic.In sf daca nu are turbo, poate o iesi pe la capac si nu stiu cum este asezat motoru, cum e filtru, deci daca so scurge de la capac, ajunge la filtru ala suge inauntru.Alta idee nu am.De la segmenti cum, explica, poate nu stiu eu sau nu inteleg.
Scapa pe la segmenti asa si mai departece face? Daca scapa pe la segmenti acolo este explozie e temp f mare si uleiul de ar scapa se arde si iese pe a evacuare.Pe unde o ia uleiul spre filtru? Te pricepi la motoare? Intreb pentru ca cilintru este inchis la partea opusa segemntilor de supape, alea daca ar fi deschise ar trebuie sa fie supapa de la admisie, dar asa n-ar avea compresie, nu ar mai merge motoru.Prin alta parte ce se afla in cilindru n-are pe unde iesi,ori pe la supapa de evacuare caz in care ajunge afara la toba,ori la admisie,caz in care ar ajunge in galeria de admisie,dar asta inseamna ca motoru ala sa nu ia foc, adica sa nu functioneze, pentru ca daca ar functiona in cilindru ar avea loc arderea si sar arde si uleiu ajuns acolo, deci in nici un caz n-are cum ajunge ulei la filtru, ulei ca sa il poti vedea, curat.Sigur are turbo si pe acolo scapa.
Mă pasionează mecanica şi orice fel de motor, dar nu mă pricep încă pe cât de mult aş vrea. Primele două motociclete m-au forţat totuşi să învăţ câte ceva de bază . De prin chiulasă iese un furtun care se ocupă cu ventilaţia gazelor de carter. Orice motor 4T are nevoie, altfel ar bubui. Unele particule scapă de explozie şi cauzează presurizarea în plus a carterului de unde rezultă vaporii de ulei, care ajung ulterior în furtunul respectiv, care e conectat la furtunul filtrului de aer.
Uite ca la asta nu ma gandii.Dar sa zicem ca ar fi defect acolo, adica nu stiu cum e la motociclete dar la masini are o valva nu e doar asa un furtun, care regleaza presiunea din carter.Valva aia are o membrana care se deschide doar intr-un singur sens, dinpre carter spre admisie, pentru ca acolo sunt duse gazele din carter.Nu stiu apoi din admisie cum ar ajunge la filtru de aer, pentru ca de acolo este tras aer deci tot ar trebuie sa fie impotriva curentului. Daca valva aia ar avea membrana dusa tot ce se poate sa traga ulei din carter, dar lar baga sin cilindru chiar sa zic ar ajunge si la filtru si asta sar vdea ca scoate fum.Da asa este, orice motor are o aerisire sa-i zic asa a carterului.Nu stiu la motociclete poate sa fie cum spui sa mearga furtunu ala la filtru desi nu vad de ce acolo si nu direct in admisie. Oricum ai dreptate la asta nu ma gandii, deci omu nostru poate sa verifice furtunu ala sau valva daca are o valva acolo.Presurizare in plus a carterului nu stiu, cand presiunea creste ar trebuie ca valva sa deschida, Si daca n-ar avea valva atunci nu ar avea cum sa creasca presiunea mai mult. Daca ar fi doar furtunu ala liber si dus direct la filtru atunci sar forma in carter vcum nu presiune, deci sigur are pe undeva o valva, zic eu nu.Deci pe undeva ar trebuie sa fie si o valva si aia sa fie rea, astfel incit sa cauzeze un fel de vacum sa poata aspira ulei din carter.La masini asa este daca membrana aia este dusa in carter apare vacum care suge ulei asa de puternic este, pentru ca valva duce la galeria de admisie, deci ar trage admisia si din carter.Nu stiu poate o fi cum spui nu ma uitai niciodata la un motor de motocicleta.Esti fata sau baiat? Am intrebat ca vad numele laura iar fetele nu prea is curioase de mecanica
Nu stiu unde am spus eu ca pleaca din admisie, cred ca nu ai inteles tu.Am spus ca nu ar avea cum sa plece din admisie spre filtru pentru ca dinspre filtru vine curentu, deci ar fi impotriva curentului.Si nu exista fara sa aiba valva, nu are cum, daca ar fi asa un furtun pus la plesneala lasat liber nici nu am mai putea fi vorba de presiune in carter.Deci pe undeva exista o valva, daca exista atunci nu are cum trage vapori cum spui.Si nu rade ca era sa zic eu ce nu am spus ca ai fi baiat si te numesti laura, poti sa fii baiat si sa ai aici un nume de cont laura, care e problema nu vad.In sf nu mai sunt curios de motoru lu asta ca imi bat capu degeaba, pe el oricum nul intereseaza.Ma pun sa caut ceva coduri de bmw, daca esti curioasa si ma poti ajuta n-ar fi rau. Vreau sa iau un bmw dintr-un accident, roata s-a dus de suflet totu acolo, in sf alea nu-s probleme se rezolva.Doar ca roata cand s-a rupt cea facut a rupt si mai toate firele, cablurile ce mergeau pe acolo.Am pus un scaner de buzunar, deci o trotineta de scaner sa vaz ce coduri imi da, pentru ca masina scoate ceva fum.Am gasit vreo 7 coduri, dar doua dintre ele nu le pot gasi nicidecum pe net.Acum scaneru meu scaneaza chestii simple, nu stiu ce am auzit ca astia de la bmw au altfel numerotate codurile habar nu am. Uite daca n-ai ce face si tot vrei sa ajuti iti dau codurile ce nu am gasit eu ce ar fi, nu am gasit nimic despre.Scuze is 3 coduri de fapt P147D, P15DA si U11FA.Ce stiu de codu asta ultimu este ca U ala reprezinta Network, deci este un cod habar nu am de GPS sau nu stiu ce a r putea fi.Deci daca stiu si codurile astea imi fac o idee cam de ce iese fumu ala la toba.Am gasit ceva P1505 care este o valva de aer se pare ceva gen Idle speed control air valve, sau asa cred, deci daca valva asta controleaza aerul care intra spre cilindri sau in admisie si e dusa sau calbluri rupte atunci sar explica de ce iese fum, adica ar fi prea putin aer amestecu sarac nu ar arde bine benzina si iese fum negru. Daca ai alte idee e bineventa.Nu stiu daca cumpar raia asta de masina dar vreau sa imi fac idee cear fi si daca ma hotarasc sa stiu ca nu-s problema la motor.Chestia este ca nu am cod de oxigen sensor si de catalitic converter.Dar asta pentru ca nu stiu alea 2 sau 3 coduri ces. Poate ar fi alea desi nu stiu daca ar da cod asa de rapid masina fiind din accident nu a mai mers mai deloc.Ce spui daca ai ceva idei spune ca is curios.Masina este 2014 bmw 328iGT Xdrive. Cere cam mult pe ea de aia vreau sa fiu sigur cam despre cei vorba.O sa mai intreb si eu pe altii, dar o idee ceva e binevenita de oriunde.Nu ma trimite pe forumuri ca nu-s curios de ce spun aia, acolo e balamucu dupa lume
Ok astept ceva pareri idei daca stii ceva.
Da e pentru praf, dar nu ar trebui nici exagerat de mult ca gripezi motorul