|

Salut TPU!

Vreau să achiziționez un BMW 320i E91 Touring din anul 2008.

La ce să ma uit când o cumpăr, ce defecte ascunse poate avea?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

E genul de masina pe care o duci la test in reprezentanta, pentru a o cumpara.
Si eu asist la cumparari auto, dar E90/91 e deja o masina care se verifica la specialisti (mecanici cu experienta in model). Nu e tot una cu achizitionarea unui Golf 5.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand sa aiba carte.
Unii baga aditiv in uleiul de la motor ca sa nu se auda vreo bataie la motor atunci cand ii faci proba la masina. Asta nu o poti vedea; poate dar un mecanic cu experienta.
Intereseaza-te la cat timp (sau km) se schimba distributia si setul motor la o astfel de masina; vezi daca sunt schimbate sau nu (dovada se face numai cu acte), si vezi si cat te-ar costa.
Daca este in pragul a 150 mii km, este o masina uzata si nu te sfatuiesc sa o iei; chiar daca unii spun ca bmw-urile rezista la uzura mai mult decat altele.
Duci masina in RAR la verificari; daca trece de teste o iei; daca nu, nu o iei (chiar daca este din 2008).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La ce sa te uiti? O conduci,sau cineva care stie cum trebuie sa ruleze o masina,apoi o scanezi,poti face asta pentru inceput si cun scaner de buzunar,vezi daca toate is ready,ca sunt destui care sterg evantuale coduri, dar scanando aia iti arata ca sistemele nu-s ready, deci masina e manarita laughing
Daca totu e ready atunci cauti un scaner suparat care citeste tot la o masina, ala iti poate spune la masina ce vrei tu orice, dar ala care scaneaza sa stie ce citeste, nu doara sa aiba scaner.Sint scanere de genul asta si portabile, dar aca nu cunosti, depinde si cat costa masina, dar la sume mari cauti pe cineva cu scaner duci masina sa o diagnostigheze, exact asa se spune si ala iti zice tot.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La specialistul pe care il iei cu tine cand iti cumperi masina

am vazut reportaj la TiVi, si de atunci am ramas ca daca vreodata imi iau o masina la mana a doua, merg cu un specialist, altfel, pot fii jdemii de chichite, care ii sar in ochi unui specialist, dar i-ar lua o saptamana sa ti le spuna pe toate... daca isi aduce aminte de toate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează