Conduce impreuna cu o persoana experimentata, pana ce iti vii in fire cu condusul sigur!
Daca nici dupa 20-30 astfel de condus asistate nu iti revii la stare de condus normal, atunci mai bine te lasi de condus masini.
Caută mai întâi un simulator (bun, nu joc PC!) și fă câteva ore, apoi mergi cu un șofer bun, cunoscut, mai întâi pe drumuri comunale sau județene puțin circulate, apoi caută să mergi pe străzi cu cel puțin 2 benzi pe sens.
Abia pe urmă, dacă și „instructorul" tău spune că e totul bine, poți merge singur, sau cu alți pasageri.
Eu am condus dupa 2 ani dupa ce am luat carnetul. Am condus vreo 150-200 de km cu un sofer profesionist in dreapta. Apoi am facut curse scurte de aproximativ 50 de km, ca sa nu obosesc. Pana am parcurs 5000 de km nu am depasit viteza de 70-80 km/h. Doar atunci m-am considerat ca sunt sofer. Pana atunci eram conducator auto.
Salut. Prima dată mai ia-ţi cursuri de şcoală de şoferi. Apoi încearcă să fii calm la volan, bea o gura de apă, respiră. Şi nu uita de semnul de începător.
Iti recomand sa iti cumperi masina. Apoi sa iti cauti un instructor ce are o masina similara cu a ta. Ia cateva ore cu el.Pentru inceput primele drumuri cu masina poti sa le faci pana la magazin sau pana la munca. Sa iti faci o rutina ca sa ai incredere in tine.
Totul sa va rezolva, doar sa ai incredere in tine.
Încerc să-mi recapăt calmul la volan, iar de fiecare dată când mă simt prea stresat(ă), deschid jocul https://golfhitgame.com și mă joc câteva minute. Mă ajută să mă relaxez destul de bine!