Eu am tenul uscat deci iti ofer cate sfaturi pretioase, pentru ca tenul meu arata ca portelanul uite cum fac: nu ma spal cu sapun lichid sau solid pe fata, nu folosesc lotiune tonica pentru ca usuca pielea (!). Ma demachez cu un demachiant de la Garnier sau poti folosi orice demachiant pentru ten uscat si sensibil. Apoi foloseste o crema pentru ochi, e foarte important pentru ca noi suntem predispuse la riduri mai mult ca alte tenuri. Eu folosesc Vichy. Apoi, pentru ten foloseste o crema hidratanta, mie imi place mult no.7 si Oxyance City Rescue, este foarte buna, intra in piele repede si nu iti mai simti pielea uscata pe toata perioada zilei. O lasi sa se usuce bine, cel putin 10 minute, apoi aplici un fond de ten pe baza de plante, puternic hidratant, eu folosesc Clinique pentru ten uscat, costa 110 ron, sau daca nu ai suficienti bani, incearca si Revlon, este fluid, se intinde pe fata foarte usor si are o textura atat de fina, de catifea parca
eu il intind cu degetele, nu pun mult, dar am grija sa nu ramana dungi, sa fie uniform intins. Il las sa intre bine in piele si apoi aplic un blush, daca e cazul. Daca ai cosuri cel mai bine e sa le tratezi inainte cu un tratament la un salon.
De asemenea, am uitat sa iti spun sa te demachezi in fiecare seara si sa aplici o crema hidratanta de noapte.
Este foarte important ca nuanta aleasa pentru fondul tau de ten sa se potriveasca cu natura tenului tau(normal, uscat, gras). Daca ai o piele uscata fondul de ten trebuie sa fie foarte cremos. Evita fondul de ten sub forma de pudra, acesta scoate in evidenta faptul ca tenul tau este deshidratat.
Poti aplica fondul de ten cu ajutorul unui buretel sau cu degetele!
Iti recomand sa folosesti o crema hidratanta pe pielea curata, apoi o baza de machiaj si pe urma fondul de ten!(poti folosi baza de machiaj,, magix" de la avon-32, 00 lei)
E important ca fondul de ten pe care il folosesti sa fie compatibil cu tenul tau.Trebuie sa fie un fond de ten de calitate, dar nu ma refer aici neparat la marca.Alege un fond de ten hidratant, cremos...*Dar inainte de aplicarea acestuia foloseste o grema de fata puternic hidratanta, pentru a evita astfel sa ti se cojasca fata.
Inainte sa te dai cu fondul de ten. utilizezi o crema .hidratanta.si merge perfect
Inainte sa te dai cu fond iti cureti bine tenul apoi te dai cu o crema hidratanta.
Poti folosi un fond de ten hidratant.
AleAlesia30 întreabă: