Există niște pudre care il fac să stea mai uscat poate pentru o zi în plus, dar tot spălatul este baza. Dacă ai părul gras de fel orice ai face tot se îngrașă relativ repede, chiar dacă folosești sampon special. Deci caută intervalul ideal de spălat astfel încât să nu exagerezi cu spălatul dar nici să fii mereu plină de sebum pe cap. Eu mă spăl la 2 zile pe cap, în afară de anotimpul cald când transpir excesiv și trebuie să spăl și capul zilnic.
Evita sa iti atingi parul cu mainile in primul rand. Uleiurile din piele combinat cu murdaria, se vor lipi de el.
Incearca sa te speli pe cap de fiecare data cand ti se ingrasa parul. Alta varianta nu vad. Daca vrei totusi sa cauti alte metode, consulta un dermatolog. S-ar putea sa ai ceva care iti accelereaza secretia de sebum la nivelul scalpului.
Îngrășarea părului e o boală a pielii și trebuie să mergi la un dermatolog, care va face analize medicale pentru a stabili un tratament medical pentru această problemă medicală. A încerca fel de fel de "tratamente" fără un control medical, poate conduce la căderea părului.
Evita cat mai mult sa îți pui mana in par. Oricât de gras sau uscat ar fi scalpul, faptul că (mai ales fetele) nu pot sta zece secunde fara sa nu bage mâna prin păr, nu faci decât să ștergi grăsimile naturale, transpirația și murdaria de pe palme de par.
Folosește un șampon pentru parul gras. După ce te-ai spălat pe cap, pune-ti albuș de ou și lasa-l vreo 5 min, apoi clătește părul. După ce se usca, folosește fixativul.
Încercă să nu îți treci mâinile prea des prin par.
Din experiența mea, având părul gras, singurul lucru care a funcționat cu adevărat a fost să folosesc șampoane hidratante și să mă spăl părul de două ori la duș, adică să-l săpunesc o dată, clătesc, apoi să-l săpunesc din nou. În plus, folosesc un perie specială pentru exfolierea scalpului, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a excesului de sebum.
Astfel, am reușit să-mi spăl părul la 3 zile fără să pară gras. Spălatul o dată pe săptămână, ni este recomendar deoarece poate duce la acumularea de impurități și sebum, ceea ce face ca părul să se îngrașe mai repede atunci când îl speli.
În ceea ce privește volumul și aspectul sănătos:
• Folosește șampoane ușoare, fără silicon sau parabeni, care nu încarcă firul subțire.
• Balsam doar pe vârfuri, nu pe rădăcini.
• Poți aplica spumă de volum sau spray pentru rădăcini înainte de uscare.
• Uscatul cu capul în jos sau cu difuzor poate ajuta la mai mult volum.