| Pinkyyy;x a întrebat:

Cum pot scapa de punctele negre si de la ce apar?sad

12 răspunsuri:
| 009 a răspuns:

Masti naturale uite pe aici crede-ma ca am mai incercat si eu unule din ele
http://www.gradina-online.ro/......A3426.html

Spor la scos puncte negre!:)

| IrinaAndreea a răspuns:

Punctele negre, vizibile de obicei in zona nasului si a barbiei, nu sunt altceva decat pori plini de sebum care, in contact cu aerul, se innegreste. Porii din aceste zone sunt de obicei mai mari si de aceea punctele negre care se formeza devin foarte evidente, dand un aspect neingrijit al fetei. Astfel, de cele mai multe ori e nevoie de o curatare speciala, saptamanala a zonelor mai predispuse la aparitia punctelor negre. Daca nu te poti duce in mod regulat la un cabinet de cosmetica, poti incerca sa iti cureti tenul in profunzime acasa, o data pe saptamana.

Fierbe apa intr-un vas cu o deschidere putin mai mare decat ovalul fetei tale. Cand clocoteste, adauga cateva pliculete de ceai, de preferat de musetel, fiind cunoscute calitatile sale antiseptice si calmante. Acopera vasul cu un capac si aseaza-l pe un scaun, astfel incat sa poti sta intr-o pozitie comoda deasupra lui. Ai grija sa nu te oparesti!

Aseaza-te cu fata deasupra vasului descoperit, si acopera-ti cu un prosop mare capul (si vasul). Stai cateva minute, cat de mult suporti. Trebuie sa rezisti insa macar 10-12 minute in "baia de aburi", pentru a iti se dilata porii la maxim. Astfel, o sa poti curata tenul in profunzime, mai usor.

Cand simti ca ai stat suficient, iar porii sunt dilatati, poti incepe curatarea in diferite moduri. Indiferent ce metoda alegi, ai grija sa nu iti ranesti fata, sa nu lasi semne pentru ca trec destul de greu. Tine cont ca dupa ce ai stat in aburi, pielea ta este mai moale si mult mai sensibila si orice miscare prea puternica, fie ca iti infigi unghiile sau te freci cu prosopul prea tare sau acesta este prea aspru, poate sa lase urme.

Daca punctele negre nu sunt foarte mari, e posibil sa fie suficient sa folosesti un prosop curat, un pic aspru, pentru a freca fata, in special nasul si barbia.

Daca punctele negre sunt in adancime, va trebui sa te ajuti de degetele aratatoare, prin presari usoare si repetate. Spala-te pe maini si infasoara putina vata sau tifon pe buricele degetelor cu care vrei sa presezi pielea. Daca apesi intr-un singur loc prea mult si cu forta, s-ar putea ca portiunea respective sa se invineteasca. In acelasi timp, daca ai unghii foarte lungi, s-ar putea sa te ranesti mult mai usor.

Dupa ce ai curatat fata, spala-te cu apa rece sau aplica o lotiune astringenta pentru a inchide la loc porii.

Alta modalitate prin care poti scapa de punctele negre este folosirea unor plasturi speciali creati pentru asta (Pond's sau Garnier). Acestia se umezesc pe una dintre parti si se aplica pe nas sau barbie. Dupa ce se usuca se dezlipesc incet, extragand astfel grasimea din pori. Nu intotdeauna insa acestia curata tenul in profunzime, scotand grasimea doar de la suprafata.

Mastile peel-off sunt si ele eficiente. Acestea se aplica pe toata fata ca un gel, se lasa se se intareasca si se desprind ca o pelicula de pe fata, curatand-o de impuritati.

Si mastile si gelurile abrazive inlatura excesul de grasime de la suprafata pielii si celulele moarte. Ele pot fi inlocuite de malai sau zat de cafea, ale caror particule curata pielea eficient. Se aplica pe fata umeda, cu porii deschisi in urma aburului sau a unor comprese caldute, si se frectioneaza incet fata, prin miscari circulare.

Indiferent de metoda pe care o alegi, inainte de a o aplica dilateaza porii, prin aburi sau comprese calde, iar la sfarsit inchide-i, fie cu apa rece, fie cu o solutie astringenta. Nu uita sa fii atenta la conditiile de igiena, foloseste un prosop curat si inveleste-ti buricele degetelor in vata sau tifon.

| PeAcE a răspuns:

Buna!

Punctele negre apar de la excesul de sebum. Pentru a le trata poti face o baie cu aburi, apoi le poti stoarce, dar degetele trebuie sa fie infasurate intr-un material curat pentru a nu-ti ramane semne, sau poti face baie de abur si apoi de poti da pe suprafata pe care ai puncte negre cu malai si sa freci timp de 5 minute, apoi sa clatesti suprafata cu apa din abundenta.

| Andutsaa a răspuns:

Buna Pinkyyy :*... Punctele negre sunt oribile :-l

Pori si puncte negre
Fata ne este agresata zilnic de praf, de frig sau caldura, de transpiratie si noxe toxice, de razele prea puternice ale soarelui vara, microbi etc. Toate acestea atrag dupa ele probleme ale tenului, printre care porii dilatati si punctele negre care sunt printre cele mai greu de tratat afectiuni ale tenului.

Cum apar?
Glandele sebacee din piele secreta sebum. Cele mai secretante glande se afla la nivelul zonei T, motiv pentru care aici vor aparea cele mai multe probleme. Sebumul se acumuleaza la nivelul porilor si ii dilata. Mai tarziu, mai ales in lipsa unei curatari zilnice a tenului, grasimea acumulata la nivelul porilor oxideaza si capata o culoare inchisa, formandu-se astfel punctele negre. La pubertate, atunci cand glandele sebacee au o activitate crescuta si secretia lor este mai intensa, punctele negre se maresc si formeaza acele comedoane extrem de inestetice. Riscul acestor puncte negre, indiferent de marime, este de a se infecta si pot distruge aspectul general al tenului.

Cum scapam de ele?

Tratarea porilor dilatati si a punctelor negre se dovedeste de multe ori ca fiind dificila si necesitand multa rabdare. Ati incercat numeroase tratamente, masti faciale, saloane de cosmetica, iar ele tot nu dispar. Din pacate acestea apar mereu daca nu exista un "ritual" zilnic de curatare profunda si delicata a pielii, caci glandele sebacee vor secreta mereu acel sebum care risca sa dilate si sa umple porii.

Ce e de facut? Odata aparute nu le puteti lasa sa existe pur si simplu caci sunt extrem de inestetice si devin tot mai numeroase pe zi ce trece. Prin urmare ceva trebuie facut. Am sa expun mai jos cateva metode care s-au dovedit statistic a fi utile, insa ele nu dau rezultate pe orice ten. Puteti combina mai multe dintre ele, important este sa aveti rabdare si sa nu va agresati tenul.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand incepeti curatarea tenului si scoaterea punctelor negre il reprezinta o baie cu aburi fierbinti pentru fata. Fierbeti apa cu musetel (are efecte antiseptice) si puneti-va deasupra recipientului cu un prosop in cap. Astfel aburii va vor inmuia tenul si vor deschide porii, asa incat scoaterea punctelor negre va fi mai usoara. Apoi, fie stoarceti porii (eventual pe cei mai mari dupa o curatire stricta a mainilor si unghiilor), fie inrolati pe aratator un tifon cu care frecati tenul acolo unde este nevoie. Nu trebuie sa frecati excesiv, caci pielea fetei este foarte sensibilia si riscati sa va produceti singure rani care nu numai ca vor arata ca zone rosiatice, dar vor prinde si crusta, ceea ce e destul de inestetic. Pentru un efect abraziv mai bun puteti freca tenul si cu malai.
De asemenea se poate prepara acasa o masca din cateva lamai (doua- trei), trei albusuri batute spuma si 100 ml alcool de 70 de grade. Toate ingredientele se amesteca si lotiunea rezultata se aplica pe fata zilnic. Puteti pastra lotiunea in sticle bine inchise la loc racoros si intunecos, dar aveti grija sa nu o pastrati mai mult de o saptamana. Cantitatea de alcool folosita nu trebuie sa fie prea mare caci usuca tenul. Acest tratament nu trebuie aplicat mai des decat o data pe saptamana. La final, pentru inchiderea porilor, folositi o masca din lamaie si iaurt.

Sper ca te-am ajutat:*...pa-pa:*

| Eclipse_8761 a răspuns:

Gelul Garnier Pure Active pentru punctele negre sau Clear tot pentru punctele negre.

| OneMoreGirl a răspuns:

Mai bine te-ai adresa la un medic

| Adina a răspuns:

Punctele negre, numite si „comedoane", sunt dopuri de sebum care infunda foliculul pilosebaceu, in general in urma unei secretii abundente de sebum. Au aspectul unor viermisori, aparand la suprafata pielii ca mici puncte negre, din cauza oxidarii superficiale a sebumului si a impuritatilor. Contin numerosi microbacili.
ca sa scapi de ele se recomanda evitarea alimentelor grase, a branzeturilor fermentate, a condimentelor. Regimul alimentar convenabil trebuie sa contina multe fructe, legume si verdeturi.

Funda?:*

| sfdshsnsa a răspuns:

Deci vad ca toti ti-au dat copy-paste si nici macar nu au citit.
Am avut si eu o gramada si am scapat de ele.Iti recomand ACNEOGEL. Te dai cu el doar pe punctele negreu si pe cosuri dupa curatarea fetei.Pentru curatare iti recomand clearskin, il poti gasi la reprezentantii AVON.Acneogelul il gasesti la plafar este 7 lei.Eu am incercat tot ce era posibil ca sa scap de punctele negre si de cosuri si cel mai bun a fost Acneogel.
Ele apar din cauza prafului dar este si pubertatea. Evita sa pui mana pe fata.
Sper ca te-am ajutat
Funda?

| Serena1993 a răspuns:

Iti recomand un demachiat de fata
se numeste my face si mie mi-a disparut punctele negre de cand ma dau cu el. este bun si pentru cosuri


le poti stoarce (stiu ca e scarbos ) se inroseste nasul in prima zi dar apoi trece

spor la treaba!hee hee

| PSHYCH8DYLLIC a răspuns:

Ele apar de la praf.de la impuritatile din aer si poate ca nici tu nu te prea ingrijesti de tenul tau...iti recomand Clean&Clear Shine Control sau te poti spala pe fata cu apa mai mult decat calduta(Fierbinte.cat poti suporta) si le poti stoarce imediat fara sa te stergi cu prosopul, pe orma iti dai cu o crema hidratanta si gata

| Seby91 a răspuns:

Primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand incepeti curatarea tenului si scoaterea punctelor negre il reprezinta o baie cu aburi fierbinti pentru fata. Fierbeti apa cu musetel (are efecte antiseptice) si puneti-va deasupra recipientului cu un prosop in cap. Astfel aburii va vor inmuia tenul si vor deschide porii, asa incat scoaterea punctelor negre va fi mai usoara. Apoi, fie stoarceti porii (eventual pe cei mai mari dupa o curatire stricta a mainilor si unghiilor), fie inrolati pe aratator un tifon cu care frecati tenul acolo unde este nevoie. Nu trebuie sa frecati excesiv, caci pielea fetei este foarte sensibilia si riscati sa va produceti singure rani care nu numai ca vor arata ca zone rosiatice, dar vor prinde si crusta, ceea ce e destul de inestetic. Pentru un efect abraziv mai bun puteti freca tenul si cu malai.



De asemenea se poate prepara acasa o masca din cateva lamai (doua- trei), trei albusuri batute spuma si 100 ml alcool de 70 de grade. Toate ingredientele se amesteca si lotiunea rezultata se aplica pe fata zilnic. Puteti pastra lotiunea in sticle bine inchise la loc racoros si intunecos, dar aveti grija sa nu o pastrati mai mult de o saptamana. Cantitatea de alcool folosita nu trebuie sa fie prea mare caci usuca tenul. Acest tratament nu trebuie aplicat mai des decat o data pe saptamana. La final, pentru inchiderea porilor, folositi o masca din lamaie si iaurt.



Gelurile abrazive, mastile pe baza de argila alba sau lotiunile tonice sunt totodata extrem de benefice in combaterea acestor probleme.



Tratamentele faciale ce constau in aplicarea direct pe fata a unor fructe si legume proaspete sau preparate ale acestora (sucuri, decocturi etc.) se pot dovedi foarte utile. De exemplu, puteti folosi:



Lotiunile cu suc de castraveti. Pentru prepararea lor aveti nevoie de cativa castraveti mari si alcool rafinat. Castravetii se curata de coaja si se storc bine, dupa care sucul obtinut este filtrat printr-o sita sau tifon si se adauga la urma alcoolul (200-250 ml). Lotiunea se lasa o zi in repaus si se depune un sediment. Acesta nu se foloseste, se preia doar sucul. Se pastreaza lotiune finala in sticle bine inchise la loc racoros si ferite de soare. Puteti aplica in fiecare seara aceasta lotiune, dupa o curatare atenta si blanda a tenului.



In cazul in care tenul nu este uscat mai puteti apela la un masaj delicat al tenului cu suc de lamaie proaspat inainte de culcare, fara sa va clatiti. Solutia cu pricina va avea timp toata noaptea sa actioneze. Dimineata clatiti fata cu apa rece din abundenta.



Un alt tratament bazat pe sucul de lamaie se dovedeste a fi foarte bun. Se amesteca o lingura de suc de lamaie cu o lingurita de lapte crud.



In farmacii se gasesc de ceva vreme produse cosmetice cu rol abraziv care inchid porii si elimina punctele negre. Plasturii pentru inlaturarea punctelor s-au dovedit a fi eficienti dupa mai multe aplicari.



Cremele cu AHA si BHA inchid porii si previn reaparitia punctelor negre. Aplicate strict in zonele cu probleme si asociate cu o crema hidratanta (care sa fie "non- oil") aceste creme dau rezultate foarte bune. Este bine sa verificati compozitia fiecarui produs pe care il cumparati ca sa nu contina substante comedogene.



Daca tratamentele de acasa nu dau rezultate, puteti merge la un salon de cosmetica unde lunar sa faceti un tratament pentru punctele negre si porii dilatati.



In cazul in care problemele tenului se complica, apar si zone rosii ori inflamatii (cosuri), este bine sa apelati la sfaturile unui medic dermatolog. Acesta, in functie de tenul vostru, va va prescrie individualizat lotiunile de care aveti nevoie.

| Lavinia_8386 a răspuns:

Ma gandesc, ca esti adolescenta, e normal sa ai puncte negre, si tot felul de impuritati, poti sa folosesti produse pentru inlaturarea punctelor negre, dar eu ma spal in fiecare dimineata cu dove si nu am probleme.succes

Întrebări similare