| HavanaGirl a întrebat:

Hei, ce parere aveti despre site-ul AliExpress? si-a comandat cineva de acolo? As vrea sa stiu daca transportul este intr-adevar GRATUIT, eventual cum se procedeaza... inclusiv cu achitarea comenzii.

Răspuns Câştigător
| Robert-Ciprian_Pruteanu_1983 a răspuns:

Buna, AliExpress este unul din cele mai mari site-uri din China, ca sa iti raspund punctula :
- plata se face anticipat dar ei fiind un mall online practic plata se face catre ei si in momentul cand primesti fizic produsul dai un ok pe site si ei platesc furnizorul, daca nu primesti produsul din varii motive sau nu mai e pe stoc se face o cerere de returnar a banilor care merge repede, 1 - 2 zile.
- in dreptul fiecarui produs scrie daca transportul este gratuit sau nu, daca e gratuit nu ti se percepe tranport la plata.
- atentie la durata de transport poate varia de la 2 saptamani la 2 luni chiar.
- pentru produsele cu valoare peste 10 euro se percepe de TVA de 24% de catre statul Roman.
- problemele se solutionaza rapid si in momentul plasarii si platii comenzii ai cam 30 de zile la dispozitie sa confirmi daca ti-a sosit produsul, daca nu ajunge in acel termen se contacteaza furnizorul si el poate prelungi acel termen si practic banii raman la AliExpress daca tu nu confirmi ajungerea coletului.
- Toata relatia intre tine, AliExpress si eventual furnizor se realizaeaza prin intermediul site-ului lor zic eu foarte eficient, existand un sistem de mesagerie pentru fiecare produs comandat, sistem care include si un optiunile de retur al banilor, plangeri, etc, etc.
Eu am comandat de la ei si nu am avut probleme, doar cu termnul de livrare pe care nu trebuie sa te bazezi, adica sa nu cumperi si sa crezi ca va veni la termen fix ( de ex. pentru zi de nastere iei cu 2 luni inainte doar sa fi sigura big grin ).
Sper ca ti-a fost de folos ce am scris mai sus.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu mi am comandat niste chinezarii din plastic. Au venit dupa 3 saptamani, transportul e gratis daca asa scrie, iar plata se face doar prin card sau paypal

| Moisa_Andrei_2000 a răspuns (pentru suntserios):

Salut. Pentru a primi 5 % din suma ce o achitați pe produs, vă puteți folosi de acest cashback service https://letyshops.ru/soc/sh-1/?r=232240 eu am reusit sa acumulez 1000 de ruble rusești și le trensferi pe card sau webmoney. Siteul este in rusă, dar puteți traduce cu google translate.

| ingerasmaria a răspuns:

Foarte multa lume cumpara de la AliExpress. Iata tot ce trebuie sa stii --> http://bit.ly/2puXRBQ

| PopaIonel a răspuns:

Escroci! Nu ai siguranța produselor magazine de escroci care te înșeală! Am 2 cereri de rambursare încă nu am primit banii înapoi! Am cumpărat o tabletă care după specificații ar trebui să zboare, de abia se mișcă! Vreau să fac plângere la noi la OPC măcar să închidă saitul AliExpres pentru înșelăciune și escrocherii! Sunt foarte revoltat de faptul cum este posibil să funcționeze asemenea site de escroci!