| irinuk28 a întrebat:

HELP! Cum sa am si eu un ten curat,ma refer fara impuritati: bubite,cosuri etc si chiar si piele uscata? sad. Ce creme pentru fata imi recomandati din produse naturale si cu un pret destul de bun? Sunt chiar disperata,de fiecare data cand ma uit in oglinda parca imi vine sa plang sad. Ma salveaza cam de fiecare data fondul de ten,dar totusi,nu pot sa ma folosesc de el o vesnicie+ca si el contribuie la aparitia tuturor imperfectiunilor fetei crying, pur si simplu nu am incotro caci daca nu ma dau cu el, arat de parca nu as fi dormit o saptamana si mai ales avand si alte imperfectiuni, va dati seama.Nu am avut problema aceasta din totdeauna,doar de cand am inceput sa folosesc diferite creme din comert.
Va rog, orice sfat e bine venit. FUNDA! Multumesc!

Răspuns Câştigător
| ciocolatacupiperrosu a răspuns:

Incearca crema pura de galbenele, se cumpara la farmacie si nu costa mai mult de 5 lei. Eu de cand am inceput sa o folosesc nu mai am nevoie de fond de ten. Si pentru o curatare mai in profunzime incearca gama Stop Acnee de la Gerovital Plant, este un gel de curatare, un tonic si o crema, la un magazin din asta de cosmetice te pot informa.

Sper ca ti-a fost de folos.

| irinuk28 explică (pentru ciocolatacupiperrosu):

Dar eu nu am acnee happy, e folositoare oricum acasta gama? Am tenul uscatwinking.

| ciocolatacupiperrosu a răspuns (pentru irinuk28):

Nici eu nu am acnee, dar din cand in cand porii mi se dilata apar mici pete rosii, mici eruptii etc si asta m-a ajutat sa tin totul sub control. In plus este o gama foarte suava indicata pentru tenul uscat, la fel am si eu tenul uscat. Crema de galbenele e foarte grasa si hidratanta si ajuta enorm. Inainte sa o folosesc aveam atat de uscat tenul incat mi se cojea la propriu mai alea iarna insa acum nu mai am probleme. Pe timpul veri o folosesc doar seara inainte de culcare si nu in fiecare zi pentru ca, cum este foarte grasa e un pic deranjanta, dar rezultatul merita.

| irinuk28 explică (pentru ciocolatacupiperrosu):

Ok,o sa incerc si eu, multumesc foarte mult! kiss

| ciocolatacupiperrosu a răspuns (pentru irinuk28):

Ma bucur ca ti-am fost de ajutor.

13 răspunsuri:
| LoveTenis a răspuns:

Secretul unui ten perfect nu sta neaparat in curatarea impuritatilor si in aplicarea numeroaselor produse cosmetice, desi acesteau au, la randul lor, un rol important.

Oamenii de stiinta au descoperit ca un ten frumos are la baza un anumit tip de bacterii. Conform Prevention, o tulpina de bacterii are proprietatea de a ingriji pielea. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa efectuarea unor teste in care au fost implicati oameni.

Ei au folosit produse cu ajutorul carora inlaturau bacteriile de pe tenul unor persoane. Apoi, au analizat bacteriile prezente in pielea fetei si au observat ca un anumit tip de microorganisme are capacitatea de a ataca alte bacterii care cauzeaza acneea, afirma Huiying Li, profesor de farmacologie moleculara la Universitatea americana UCLA.

O metoda eficienta de a lupta cu acneea este de a mari numarul bacteriilor care au aceasta proprietate.

Si acidul salicilic prezent in anumite produse cosmetice este o buna metoda de a curata tenul de impuritati si microroganisme daunatoare. Un studiu publicat in revista "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics" arata ca exista o legatura intre acnee si alimentatia bogata in produse lactate, dar si cea cu un indice glicemic ridicat.
In loc sa apelezi la produse scumpe si cu diverse chimicale, poti sa iti cureti tenul cu ce iti ofera natura, iar ovazul este o alegere excelenta.

Potrivit Ehow, acesta este bun mai ales in cazul in care suferi de eczeme si dermatite, avand compusi care stabilizeaza si calmeaza pielea iritata, precum avenantramidele.

Conform unui studiu realizat recent, acestea te scapa de inflamarea epidermei, iar saponinele curata in profunzime, eliminand sebumul in exces si impuritatile.

Cum procedezi

Pur si simplu pune apa peste o jumatate de cana de ovaz integral (caci din cel procesat au fost indepartate toate elementele benefice) si lasa sa se inmoaie putin, pana devine o pasta. Clateste fata cu apa calda, astfel incat sa se deschida porii, si foloseste doua degete pentru a aplica ovazul, cu miscari circulare.

Clateste mai apoi cu apa calduta si aplica un produs hidratant. Daca vrei sa continui pe varianta naturala, pune o masca cu miere si ovaz, lasand cateva minute.

Sfat: nu arunca restul de ovaz in chiuveta apoi, caci el se poate intari pe tevi si provoca dopuri. Arunca-l, mai bine, la gunoi.
Daca ai un ten cu probleme, iar acneea iti da batai de cap frecvent, atunci trebuie sa inveti sa iti cureti mai des tenul, chiar si de doua ori pe zi.

Majoritatea tinerelor incep sa se machieze frecvent de la varste foarte fragede, iar acest lucru le poate afecta tenul.

Fardurile nu trebuie folosite in exces, iar atunci cand se face acest lucru trebuie sa se efectueze o demachere corecta, scrie Libertatea.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti pastra un ten cat mai frumos:

1. Nu folosi fond de ten la o varsta frageda, decat ocazional.

2. O data pe saptamana poti face un peeling cu granule foarte fine din pulpa de fructe sau din samburi de caise.

3. Spala fata cu sapun. Cauta-l pe cel potrivit tenului tau in farmacii sau in magazinele cu produse cosmetice.

4. Nu stoarce cosurile pentru ca pot aparea infectii, se poate leza tesutul si vor ramane cicatrici urate pe fata.

5. Foloseste o crema sau lotiune demachianta zilnic, indiferent daca te machiezi sau nu, pentru a avea un ten sanatos.

6. Cremele de curatare fluide sunt pentru ten uscat, iar gelurile, pentru ten gras si/sau acneic.

7. Foloseste pe langa demachiant si o lotiune tonica, de doua ori pe zi.

8. Daca nu ai acnee sau tenul uleios, foloseste doar o crema hidratanta. In caz contrar, e recomandata o vizita la dermatolog.

9. O data pe saptamana, e indicat sa folosesti o crema seboregulatoare, care te poate scapa de cosuri, si cate o masca hidratanta
Victoria Beckham foloseste crema cu excremente de privighetoare pentru a-si mentine tenul curat.

Fosta membra "Spice Girls" este un client fidel al salonului de frumusete Virginia, ea apeland des la tratamentul cu excremente de privighetoare.

Ea sustine ca aceasta crema este extrem de eficienta impotriva acneei, si a apelat la ea dupa ce s-a intors din Japonia. Ea a ramas uimita de tenul curat al japonezelor. Se pare ca si David Beckham foloseste aceasta crema, care costa in jur de 100 de lire sterline, informeaza Daily Mail.

O masca cu capsune si zahar nu numai ca iti va exfolia tenul, insa il va si hrani astfel incat sa capete o stralucire sanatoasa.

Ai nevoie de: 5 capsune, 2 linguri de zahar brun.

Combina ingredientele cu ajutorul unui blender si aplica, pe tenul curat, poasta obtinuta. Dupa ce ai lasat masca sa actioneze pret de 10 minute, clateste cu apa calduta masand usor.

La final, vei observa cum tenul tau straluceste de sanatate. Repeta aceasta operatiune de cel putin doua ori pe saptamana.
Sper ca te-am ajutat! Fundita?puppy dog eyes?

| jacobtim44 a răspuns:

Vezi Aici http://ingrijireatenului.cabanova.com/cosmetice-ingrijire-ten.html
Sunt foarte bune o sa fi multumita

Sper sa te ajute

| mimi a răspuns:

Cremele nu prea ajuta. este un exfoliant foarte bun de fata dela avon planet spa perfectly purifying. este bun l-am incercat o data pe la vreo 12 ani si dupa prima folosire aveam o piele minunata

| idx a răspuns:

Iti recomand sa cauti pe internet o reteta de masca de fata adecvata tipul de ten pe care il ai. Evita cremele asa-zis naturale care contin chimicale, precum parabeni, care au un efect negativ asupra pielii, unele provoaca cancerul de piele (parabenii). Daca te uiti cu atentie pe eticheta produselor o sa observi faptul ca in compozitia lor se afla foarte multe chimicale.

Exemple de masti:

Masca cu fulgi de ovaz pentru ten gras

Fulgii de ovaz exfoliaza tenul gras, absorb uleiul in exces si te ajuta sa obtii o piele neteda, fara acel luciu deranjant. Mierea este antibacteriana, iar acidul din mar curata porii si elimina celulele moarte. Pentru aceasta masca ai nevoie de jumatate de mar fiert, o lingura de miere si doua linguri de fulgi de ovaz. Amesteca bine toate ingredientele, aplica pe fata si asteapta sa actioneze timp de 20 minute. Clateste cu apa calduta.
Masca cu banana pentru ten gras

Banana elimina impuritatile tenului gras si il ajuta sa fie neted. Pentru a prepara aceasta masca ai nevoie de o banana, doua linguri de miere, o portocala sau o lamaie. Piseaza banana intr-un bol si adauga mierea si sucul de la lamaie sau de la portocala. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste cu apa calduta.
Masca cu argila pentru ten gras

Argila este folosita in cosmetica atat pentru tratamente corporale, cat si pentru tratamentele de fata. Argila este foarte buna pentru tenul gras, deoarece are excelente proprietati de curatare, purificare si tonifiere. Masca cu argila se prepara in felul urmator: in 200 ml de apa pun doua linguri de argila pulbere. Amesteca bine si aplica pe fata. Lasa masca sa actioneze timp de 20 de minute, apoi clateste cu apa calduta. Este recomandat sa repeti procedura o data la 2-3 zile, pentru a observa rezultate pe un ten gras.

Evita retetele cu alcool sau spalarea cu sapun.

| irinuk28 explică (pentru idx):

Am tenul uscat.Multumesc oricum kiss

| AnabellSY a răspuns:

Eu folosesc o masca pe care o fac acasa si mie imi e de ajutor! E o masca din galbenus de ou! Doar galbenus! E foarte buna! :*

| corinastan a răspuns:

Buna, Pentru cosuri, acnee si bubite iti recomand sa cauti cateva produse naturale care sunt pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai de la Thursday Plantation. Eu cand am avut acnee am reusit sa ma vindec cu aceste produse naturale. Am folosit de la ei pentru intretinerea tenul si pentru acnee in fiecare zi o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal. La inceput eu am pus si o sticluta de ulei 100% pur din arbore de ceai ca sa fie mult mai puternic. Recomand, pupici

| symona333 a răspuns:

Depinde si cati ani si sa stii ca nu e bine daca esti mica sa te dai cu fond de ten
nu folosi creme toate te atrag dar cu greu gasesti una buna si aceea fff scumpa!
poti sa faci urmatorul lucru(si eu l-am facut si a dat roade)
*i-a o lamaie si stoarce-o cu sucul ep poti sa te dai pe fata si sa stai cam 20-30 min (sai toata noaptea) dar sa ai fata curata; acest tratament te scapa si de cosuri, puncte negre si iti lumineaza fata! merita incercat!♥♥♥fundita!?!?!

| irinuk28 explică (pentru symona333):

Am 16 ani happy. Multumesc mult pentru sfat! kiss