| prettywomen a întrebat:

HEY TPU! am o problema am pe nas niste puncte negre.cum sa scap de ele? si am cosuri nu stiu ce sa fac ma deranjeaza mai ales ca degrab vine scoala.as dori sa am o pele fina ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| Michaella004 a răspuns:

Am aceeasi problema, dar nu iti fa griji pentru ca cosurile la un moment dat dispar oricum. Poti folosi acid salicilic, peroxid de hidrogen( doar din cel mai slab ca apoi sa nu iti arzi pielea sau orce masti care contin zinc( acesta la fel usuca cosurile. Pe mine m-au ajutat doar astea. Chestiile pe care le-am citit de pe internet cu lamaie, usturoi sau pasta de dinti nu ajuta absolut de loc, de la usturoi mi-au aparut mai multe. Insa de punctele negre nu stiu daca vei scapa. Eu am incercat si masca cu ou si cea cu gelatina si masca neagra cumparata, dar oricum nu ajuta nimic. Sper ca te-am ajutat

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa folosesti albus de ou si servetele pentru extragerea punctelor negre. Bati albusul bine, il intinzi pe zonele cu probleme, aplici un servetel subtire, mai adaugi un strat de albus si astepti pana se usuca complet.

Poti sa incerci si masca cu gelatina pudra. Pui o lingura de lapte si o lingura de gelatina intr-un bol pe care-l bagi la microunde pentru 10 secunde. E posibil ca masca cu gelatin sa fie mult mai dura.

Plasturii pentru extragerea punctelor negre sunt foarte eficienti daca punctele tale negre sunt destul de mari. :
http://dragonfly-accessories.blogspot.ro/......funda.html

* Ca reguli generale ca sa previ punctele negre : evita produsele iritante si care usuca tenul pentru ca tenul prin uscare excesiva intelege ca trebuie sa mareasca productia de sebum, evita produsele mult prea emoliente ( crema emolienta, texture grase, unguente ), nu folosi sapun sau demachiante emoliente, daca ai tenul gras sau mixt foloseste argila verde sau albastra ( argila este un bun absorbant ) si incearca sa te indrepti spre exfoliere chimica cu BHA daca nu esti alergica la aspirina. Evita mancarurile grase sau care au fost preparate cu mult ulei.

1. Scrub-urile/exfolierea mecanica nu este eficienta in tratarea punctelor negre pentru ca ea indeparteaza doar "capul" oxidat al punctului negru ( acesta oxideaza la loc in cateva zile ) si sebumul tot in pori ramane.
Poti sa mergi si la salon ca sa-ti extraga punctele negre si dupa sa le menti folosind un exfoliant chimic, exfoliantul chimic o sa-si faca mai repede treaba daca punctele negre sunt extrase. El lucreaza oricum chiar daca nu le extragi, dar timpul il care-si arata efectul benefic este mult mai mare.

Acidul salicilic este un exfoliant care patrunde in pori si curata sebumul din ei, astfel nu se mai produc la fel de multe puncte negre, albe si cosuri pe ten.
Eu folosesc exfolianti chimici de aproape 2 si nu mai am probleme cu punctele negre. Nu poti folosi acid salicylic daca esti alergica la aspirina!

In prezent folosesc Resist Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA. Este lichid si imbogatit cu ingredient anti-imbatranire. Eu il torn intr-o lingura si dupa il aplic cu degetele pe fata ca sa nu risipesc produsul.

http://www.paulaschoice.ro/......-30ml.html

Am mai folosit si Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant, ei il recomanda pentru un ten uscat/normal dar este potrivit si pentru un ten mixt. Multe personae cu tenul mixt sau gras folosesc variant lotiune in detrimentul celei lichide sau gel din gama asta pentru ca tenul lor are efecte mai bune cu acest produs. Produsul asta nu are la fel de multe ingrediente care previn imbatranirea dar este bun. Dup ace termin Resist-ul ma gandesc sa ma reintorc la asta. Ambele sunt la fel de eficiente si rezista mult timp, tubul de Skin Perfecting mi-a ajuns un an si il aplicam uneori si pe spate. Iti recomand sa cumperi de la ei cand au reducere de 10-15% sau transportul gratuit.

http://www.paulaschoice.ro/skin-perfecting-2-bha-lotion-exfoliant.html

Salicylic Acid 2% Solution de la The Ordinary este un produs ordinar, asa cum ii spune numele, el contine acidul salicylic (ala care ne intereseaza pe noi ) intr-o formula care nu aduce alte beneficii pielii. Nu contine agenti anti-imbatranire, anti-iritanti sau alte ingredient benefice tenului. Ai putea sa incepi sa-ti formezi rutina tenului cu produse de la ei, sunt foarte simpliste dar eficiente. Nu se ridica la nivelul produselor PC, dar sunt acceptabile.

https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10055229

In prima saptamana il aplici o data, in a 2-a saptamana de doua ori si tot asa pana ajungi la aplicarea lui de 5-7 ori pe saptamana. Acidul salicylic/BHA-ul se aplica doar seara pe tenul perfect curat si uscat, daca ti-ai spalat tenul trebuie sa astepti 10 minute pentru a ti se regla pH-ul. Exfoliantii chimici isi pierd proprietatea in prezenta apei pentru ca au un pH scazut, iar apa ( care are un pH ridicat ) ii neutralizeaza pH-ul. Dupa aplicarea BHA-ului astepti 10 minute pana sa aplici o crema hidratanta. Introducerea treptata e foarte importanta atunci cand folosim ingrediente active, oricat de benefice ar fi aceste ingrediente ele ii pot face rau tenului daca se face "abuz" de ele la inceput, iti poti irita tenul foarte rau si sa inceapa sa se descuameze/decojeasca.

Acestea sunt beneficiile bha-ului :
- exfoliază celulele moarte de pe suprafața pielii și din interiorul porilor pentru ameliorarea porilor blocati si dilatati
- amelioreaza si previne aparitia punctelor albe, negre si de grasime
- indeparteaza excesul de sebum din pori si reduce numarul de pustule care se formeaza in mod normal pe ten
- imbunatateste aspectul pielii
- stimuleaza productia de colagen si amelioreaza ridurile fine
- amelioreaza petele si cicatricile post acnee, dupa cel putin 6 luni de folosire
- are efect anti-inflamator si antibacterian usor
- ingredientele aplicate pe un ten exfoliat zilnic patrund in piele mai usor si mai repede datorita indepartarii stratului superficial de celule moarte




2. Produsele destinate curatarii tenului trebuie sa aiba un pH intre 5 si 6, un pH mai mare ( cum este cel al sapunurilor obisnuite : pH 9-10 ) poate duce la dereglarea barierei naturale a pielii si asta presupune deshidratare, descuamare, iritarea, inrosirea pielii sau in unele cazuri, aparitia cosurilor pentru ca bacteriile nu mai sunt oprite de aciditatea naturala a pielii si o sa simta nevoia sa produca sebum, iar sebumul este un mediu proprice pentru dezvoltarea bacterilor si favorizeaza aparitia punctelor negre. Pielea are un pH de 5, 5 ( aceasta fiind o valoare universala, pH-ul pielii difera de la un tip de ten la altul ). Ingredientele care mentin un produs in stare solida au proprietatea de a bloca porii si asa te alegi cu puncte negre si cosuri.
Foloseste un gel de curatare pentru a indeparta celulele moarte, praful, transpiratia si restul de impuritati de pe ten care favorizeaza formarea cosurilor, punctelor negre si albe prin blocarea porilor. Iti recomand Balea med ultra sensitive waschgel, costa 9 lei si il gasesti in magazinele DM.

Este formulat corect si contine surfactanti blanzi - nu-ti simti tenul uscat sau ca te strange dupa curatare. Gelul se foloseste de doura ori pe zi - dimineata si seara.

Daca folosesti produse prea dure si care contin iritanti glandele sebacee prin uscarea excesiva o sa inteleaga ca trebuie sa mareasca productia de sebum.

https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355002280.html

Daca n-ai magazine DM in orasul tau poti sa cumperi din farmacie : bioderma sensibio moussant gel - este mai scump si la fel de eficient




3. Pentru tratarea cosurilor poti sa folosesti Bioderma Sebium Global, Mask rym sau Duac Gel.

Bioderma Sebium Global - are ingrediente antiinflamatorii, calmante si acid salicilic. Acidul salicilic are efect antiinflamator, antibacterian usor, indeparteaza excesul de sebum din pori ( ala care produce cosurile ). Acidul salicilic este un exfoliant chimic, iar prin procesul de exfoliere vindeca acele cosuri.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10029570

Mask rym si Duac gel contin antibiotice care omoara bacteria P.Acnes. Ti-as recomanda sa-ti iei Bioderma si sa vezi cum iti merge, este o crema foarte buna.

Duac gel - clindamicină 1% şi benzoyl peroxide 5%
Maskrym - 0, 2% Polivinil A. si 0, 8% Clindamicina





4. Lactatele ( lapte, iaurt, branza etc ), sucurile accidulate si cu adaos de zahar, cafeaua, ciocolata, prajelile, snacks-urile, carnea de porc, conservele - favorizeaza aparitia acneei si inrautatirea acesteia. Fa un test si vezi cum se comporta tenul tau pe parcursul unei luni fara sa mananci aceste alimente, eu n-am mai avut probleme cu acneea de cand am renuntat aproape definitiv la lactate ( mai mananc cascaval, dar lapte sau iaurt nu ).
Sucuri acidulate, prajeli, snacks-uri, alimentele grase si conservele ar trebui sa le elimini din alimentatie din proprie initiativa -nu sunt sanatoase si-ti fac rau. Daca ai pofta de ceva dulce poti sa mananci migdale, nuci, alune, fructe etc.


* Daca ai tenul mixt sau gras poti sa folosesti masti cu argila, foloseste la prepararea mastilor apa plata, ceai de musetel sau ceai verde.
Cea mai mare putere de absorbtie o are argila verde, urmata de cea albastra si cea alba care este mai mult pentru tenul sensibil/normal.

* Poti sa folosesti si o masca cu aspirina NETAMPONATA daca nu esti alergica la aspirina. Aspirina netamponata are proprietati anti iritante si anti inflamatoare ( studiate si dovedite ), dar pentru ca ea nu se dizolva complet poate avea si proprietatea de exfoliant mecanic (scrub ) daca o masezi pe ten inainte de indepartare. Nu-ti recomand exfolierea mecanica ci doar chimica! Deci o indepartezi cu apa calduta fara sa freci!
Ca sa o prepari o poti pisa si pune in putina miere sau o poti lasa sa se dizolve in putina apa plata, ceai verde, apa minerala sau apa fiarta si racita. O aplici pe ten si o lasi 10-15 minute. Compozitia ramasa se arunca, masca trebuie sa fie mereu proaspata.

* Poti sa iti aplici pe ten o caisa bine coapta pe care sa o lasi pana se usuca, iar atunci cand s-a uscat pe ten sa iti uzi putin degetele si sa masezi usor tenul lasand pentru inca 15-20 de minute masca pe fata. O sa-i confere luminozitate tenului si o sa te ajute si cu acneea pentru ca are proprietati anti-inflamatoarii.



5. Foloseste si o crema hidratanta curata la ingrediente. Tenul trebuie hidratat mai ales daca folosesti un tratament pentru acnee pentru ca acestea sunt foarte dure cu tenul, iar daca tenul o sa fie deshidratat tu o sa fii nevoit sa intrerupi tratamentul.

Mie imi place bioderma sensibio light, are o textura lejera care se absoarbe in 5 minute de la aplicare si de-abia se mai simte pe ten.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10017242

Ai putea sa-i contactezi pe cei de la bioderma sa-ti trimita o mostra de crema sebium global, gel moussant si crema hidratanta sensbio light ca sa vezi cum ti se potrivesc inainte sa le cumperi. Poti incerca sa ceri mostre si la farmcie, poate ai noroc.
http://www.bioderma.com.ro/contacteaza-ne/persoana-fizica

Crema dermoreparatoare - hidrateaza tenul, repara pielea daca ai cicatrici, cosuri, piele uscata, zgarieturi sau pete. Este un pic mai grasa, trebuie aplicata in strat subtire, dar o folosesc si persoanele cu ten gras. Daca ai tenul gras o aplici si dupa 10-15 minute poti sa desfaci un servetel nazal (d-ala cu 2 sau 3 straturi ) si sa tapotezi usor pielea cu el ca sa iei surplusul de produs.

https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10043048


6. Foloseste o crema cu SPF 50 zilnic, Soarele distruge celulele pielii si le transforma in celule anormale care nu se mai comporta ca niste celule sanatoase, iar vindecarea tenului o sa dureze mai mult. Daca cumperi un produs din gama PHOTODERM de la Farmacia tei o sa primesti si o apa micelara Bioderma :
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10045592

Cantitatea necesara pentru a beneficita de spf-ul indicat pe ambalaj este de 1, 25 ml ( cat o moneda de 50 de bani, daca aplici mai putin produs decat este necesar poti beneficia de un procent mult mai mic de protectie, poti sa aplici aceasta cantitate in 2-3 straturi cu pauze intre ele ca sa nu-i dai tenului prea mult produs dintr-o data. Spf-ul se aplica cu 20 de minute inainte de a iesi din casa.


7. DEMACHIERE :
Eu folosesc apa micelara garnier pentru ten sensibil, laptele demachiant balea med ultra sensitive si balea med ultra sensitive washgel. Toate sunt curate la ingrediente si nu usuca tenul, daca nu aplic machiaj folosesc doar gelul dar in cazul in care aplici crema SPF trebuie sa folosesti si demachiant crema. Apa micelara se aplica inaintea gelului de curatare, niciodata nu lasi apa micelara pe ten!

a. Apa micelara Garnier - o gasesti uneori si la 16 lei cand este la promotie
https://www.emag.ro/......DVMFZBBBM/

b. Balea ultra sensitive reinigungs milch - costa 13-15 lei. Aplici o cantitate foarte mica de produs cu care masezi tenul pentru indepartarea machiajului, inmoi niste dischete demachiante in apa, le storci putin si dupa iti stergi tenul cu ele.
https://www.dm.de/balea-reinigungsmilch-ultra-sensitive-p4010355002266.html

c. Gel curatare :
https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355002280.html

d. Pentru indepartarea machiajului ochilor ( daca folosesti ) poti sa utilizezi un demachiant bifazic :
https://www.dm.de/......02105.html



* Nu se folosesc scrub-urile/exfolierea mecanica ( cu zahar, malai sau alte particule abrazive ) pe un ten acneic sau care are o afectiune microbiana, poti sa-ti spargi cosurile si sa se imprastie bacteria. Doar pielea care se descuameaza, buzele si calcaiele pot beneficia cu adevarat de proprietatile unui scrub.
Acizii exfolianti ( BHA - acid salicilic ) sunt mult mai eficienti decat exfolierea mecanica, ei penetreaza stratul superficial al pielii si curata porii, au rezultate mult mai bune decat un scrub care actioneaza doar la suprafaza si poate cauza microleziuni ( prin zgarierea pielii ) care lasa bacteriile sa patrunda si afecteaza bariera naturala a pielii ducand la uscarea tenului.


* Nu se aplica lamaie, alcool, camphor, scortisoara, menthol, pasta de dinti, ulei de arbore de ceai, uleiuri esentiale, rosii, capsuni, kiwi, otet, sucuri de citrice si alte ingredient care te ustura si iti irita tenul. Nu se foloseste apa fierbinte sau rece pe ten, ea trebuie sa fie potrivita. Nu ai voie sa-ti storci cosurile pentru ca doar raspandesti bacteria in exterior ( mai multe cosuri ), dar si in interior ( complicatii ). Nu iti atinge tenul cu mainile murdare si dezinfecteaza zilnic ecranul telefonului si castile.


Cred ca am acoperit tot, daca ai nelamuriri poti sa ma intrebi. ^^

| suntsuper a răspuns:

Pentru cosuri: cumpara-ti un gel pentru spalare(nu iti lua creme, alea fac mai rau), te speli cu el cu apa calda spre fierbinte ca sa ti se deschida porii, apoi clatesti cu apa rece ca sa ii inchizi(altfel ti se va face fata unsa). Repeti dimineata si seara, nu te spala des pe fata, de 2 ori pe zi e destul

Pentru punctele negre exista benzi la orice farmacie. Te umezesti pe zona dorita, le lipesti, le lasi asa vreo 10 minute si apoi le dezlipesti. o sa ramana punctele negre pe ele.

Iti recomand sa nu iti faci griji pentru cosuri, si eu am cateva si am tot incercat tot felul de creme si produse dar nu functioneaza. Are treaba cu hormonii si probabil esti in adolescenta. O sa iti treaca cand mai cresti
De asemenea sa nu te stresezi foarte mult, eu in timpul scolii aveam break out-uri cand imi apareau multe cosuri peste noapte si acum in vacanta mi-au trecut