| grosudana a întrebat:

LA ce ne ajuta buretii de mare? cum ii folosim pe fata?

1 răspuns:
| Michaela89 a răspuns:

Înainte de apariţia "epocii sintetice", civilizaţiile mediteraneene şi europene foloseau bureţii naturali de mare pentru pictat, spălarea obiectelor şi spaţiilor de locuit, pentru filtrarea apei sau pentru a face provizii de apă potabilă, atunci cand alte recipiente erau indisponibile. Soldaţii romani îşi căptuşeau coifurile cu bureţi de baie, iar doctorii şi vracii foloseau bureţi arşi pentru a trata diverse maladii.

În zilele noastre, bureţii naturali sunt utilizaţi în diverse domenii – pictură şi crearea unor efecte decorative speciale, curăţarea ustensilelor de pictură, spălarea autoturismelor, a suprafeţelor fine şi de sticlă, şi mai ales în îngrijirea personală – baie şi duş, exfoliere, curăţarea pielii delicate a bebeluşilor, aplicarea şi îndepărtarea produselor cosmetice, masarea pielii pentru stimularea circulaţiei sanguine.

Un fapt divers şi interesant în utilizarea bureţilor de mare este că fac obiectul investigaţiilor ştiinţifice; există o serie de ferme (ex. Noua Zeelendă), care cultivă bureţii de mare pentru cercetare medicală. Compuşii chimici naturali care se găsesc în aceste organisme s-au dovedit a fi eficienţi în distrugerea celulelor cancerigene, viruşilor, bacteriilor şi ciupercilor.


Beneficii

Bureţii de mare nu conţin ingredienţi sintetici şi au în compoziţia lor enzime naturale care nu permit dezvoltarea bacteriilor şi a mucegaiului, astfel asigură o utilizare mult mai îndelungată şi mai igienică faţă de bureţii sintetici.

Bureţii de mare sunt cel mai natural şi mai delicat mod de a curăţa, masa şi exfolia pielea. Aceştia au o calitate superioară faţă de cei sintetici pentru că au o compoziţie organică, sunt foarte absorbanţi, formează o spumă densă, au o textură foarte fină şi sunt potriviţi pentru orice fel de suprafeţe, dar şi pentru cea mai sensibilă piele, inclusiv pentru pielea bebeluşilor.

Sunt foarte durabili pentru că au o rezistenţă sporită la abraziune, faţă de variantele artificiale, în cazul unei utilizări obţinuite, durata fiind de 12-18 luni. În plus, bureţii de mare sunt mai potriviţi pentru baie şi dus pentru că absorb şi retin mai multă apă fără să picure.

Bureţii naturali au un mare număr de filamente care atrag noroiul şi murdăria de pe suprafaţă, fiind curăţată în structura lor de celule interne, din acest motiv bureţii se spală mai uşor şi nu reţin impurităţi şi mirosuri specifice.

Alte beneficii:

* sunt foarte moi şi fini, iar senzaţia din timpul utilizării este foarte plăcută, fiind un adevărat răsfăţ pentru piele;
* au o capacitate mare de absorbţie a apei;
* stimulează circulaţia la nivelul pielii;
* distribuie uniform gelul de duş sau săpunul lichid pe piele;
* 100% organici şi biodegradabili.

Întrebări similare