| friday a întrebat:

Masti naturale pentru fata stiti? Trucuri?

2 răspunsuri:
| PuFuLeTe a răspuns:

Masti pentru tenul uscat


Amesteca doua banane mai verzi cu o lingura de miere si o jumatate de pahar de iaurt si aplica mixtura pe fata pentru 20 de minute pana se usuca. Apoi indeparteaz-o cu apa calduta;
Bate un albus de ou pana se ingroasa si adauga 1 lingurita de miere si una de ulei de floarea-soarelui;
Amesteca o lingurita de unt cu o lingurita de apa si aplica aceasta compozitie pe zonele uscate ale fetei. Lasa sa actioneze vreo 15-20 de minute, dupa care spala fata cu apa rece;
Si pentru ca tenul uscat este predispus mai mult ridurilor decat celelalte tipuri de ten, iata solutia: amesteca o banana pana devine o pasta cremoasa, aplic-o pe fata pentru 15-20 de minute, dupa care indeparteaza masca cu apa calduta urmata de un jet cu apa rece pentru a inchide porii.



Masca cu fructe pentru tenul uscat: striveste cateva capsune si amesteca-le cu smantana proaspata. Aplica pasta pe fata si lasa-o sa actioneze timp de 20-30 de minute.




Masti pentru tenul gras


Curata doua mere si amesteca-le cu o lingura de miere. Lasa sa actioneze 20 de minute dupa care spala fata cu apa din abundenta;
Aplica pe fata o rosie foarte bine coapta, iar dupa 20 de minute o poti indeparta cu apa;
Amesteca doua linguri de tarate cu o lingurita de drojdie, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de apa. Maseaza-ti fata cu aceasta pasta in special in zona nasului si a barbiei si evita zona ochilor. Lasa 1-2 minute sa actioneze, dupa care spala cu apa calduta;
Amesteca o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar cu faina de ovaz si un albus de ou batut spuma. Aplica aceasta compozitie pe fata si dupa ce se usuca, indeparteaz-o cu apa calda.



Masti pentru tenul normal


Amesteca o jumatate de pahar cu mustar in 2 linguri de apa, dupa care adauga cateva petale de trandafiri. Aplica aceasta compozitie pe fata pentru o jumatate de ora si indeparteaz-o cu apa din abundenta.
Aplica pe fata o pasta facuta dintr-un fruct de papaya si indeparteaz-o dupa 20 de minute.
Amesteca intr-un pahar cu lapte batut, zeama a doua lamai verzi si aplica aceasta compozitie pe fata pentru o jumatate de ora. Indeparteaz-o cu apa rece.
Fa o pasta dintr-o lamaie verde, o jumatate de portocala si un pahar cu lapte batut. Aplica masca pe fata pentru 20 de minute.
Aplica pe fata o pasta cu banana si capsune pentru a conferi tenului tau prospetime.
Amesteca doi morcovi, un galbenus de ou si un pahar cu lapte. Aplica aceasta mixtura pe fata si las-o sa actioneze 20 de minute.
Inmoaie 10 migdale intr-un pahar cu apa de seara pana dimineata. La cele 10 migdale adauga un pumn de petale de trandafiri si putin camfor. Aplica mixtura pe ten, iar dupa 30 de minute maseaza fata cu mainile ude si indeparteaza pasta cu apa.



Masca tonifianta pentru tenul normal: toaca marunt un castravete mic si amesteca-l cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta.




Sfaturi utile inainte de aplicarea unei masti:



Curata bine fata cu o lotiune;
Daca ai tenul uscat, aplica un strat de crema hidratanta inainte de a folosi o masca;
Strange-ti bine parul la spate pentru a nu cadea peste fata;
Aplica masca pe toate suprafata fetei, ocolind insa ochii si buzele;
Nu misca deloc fata dupa aplicarea mastii;
Nu folosi produse de machiaj decat dupa 2-3 ore de la indepartarea mastii.



Masca hidratanta cu miere si lapte
Se amesteca 2 linguri de miere si 2 linguri de lapte si se intinde amestecul pe fata si pe gat. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi se clateste cu apa calduta.

Masca hidratanta cu portocala
Foloseste 2 lingurite de zeama de portocala, o lingurita de miere, o lingurita de lapte praf si o fiola de vitamina E. Omogenizeaza si aplica masca obtinuta, pentru un efect de suplete si vitaminizare.

Masca hidratanta cu banana
Foloseste un sfert de banana, un ou (galbenus pentru tenurile uscate si albus pentru tenurile grase), o lingurita cu miere si caimac de lapte. Aceasta masca are efect de revitalizare si este potrivita pentru tenurile afectate de anotimpul rece.

Masca hidratanta cu morcov
Morcovul este bogat in vitamina A si ajuta la refacerea epidermei. Aceasta masca revitalizeaza tenul, il tonifica, inmoaie si catifeleaza pielea. Trebuie dat prin razatoare un morcov si stors printr-un tifon, apoi se sterge fata cu acesta. Este folositor pentru tenuri obosite, lipsite de prospetime. Morcovul mai poate fi amestecat cu caimac de lapte, smantana sau drojdie de bere.

Masca antirid pentru toate tipurile de ten
Se spala cateva frunze de salata si se ysyca, apoi se tin 5 minute in ulei de masline clocotit. Se aplica pe fata cat sunt caldute. Timp de actionare: 15 minute. Clateste cu apa calda si usuca pielea prin tamponare cu un servet uscat.

Masca tonifianta pentru toate tipurile de ten
Amesteca o lingura miere, un albus de ou, o lingura de glicerina si o cana de faina pana se formeza o pasta. Aplica pe gat si pe fata, asteapta 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.

Masca tonifianta pentru ten normal
Se toaca marunt un castravete mic si se combina cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta rezultata pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta.

Masca de mar pentru reducerea porilor
Aceasta masca are un rol important in reducerea porilor, infrumuseteaza pielea si inlatura impuritatile. Se rade o jumatate de mar, dupa ce s-au inlaturat semintele, se combina cu o lingura de miere, se intinde pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute.






Masca din ou. (organic). Se separă albuşul de gălbenuş. Se pun în două recipiente separate şi se amestecă cu o furculiţa până se fac spumă. (ca la prajituri) Se curăţă tenul înainte (eu folosesc o loţiune tonifiantă de la Elmiplant) şi se aplică pe toată faţa cu buricul degetelor, albuşul de ou (staţi liniştite, nu e nevoie să îl consumaţi pe tot). Aveţi însă grijă să feriţi ochii. După ce aţi terminat de întins spuma de albuş pe toată suprafaţa feţei, aşteptaţi cca 5 minute până aceasta se "întăreşte" pe faţă. La un moment dat veţi vedea că dacă încercaţi să zâmbiţi sau să vorbiţi n-o mai puteţi face. Atunci ştiţi că e gata. Daţi masca jos, clătind faţă din abundenţă cu apă rece. Aşteptaţi 5-10 minute şi repetaţi procedura cu gălbenuşul de ou. La final clătiţi bine şi timp de 3 ore nu mai aplicaţi nimic pe faţă. (aşadar fără creme, fond de ten etc) După folosire veţi observa că tenul este mai luminos şi mult mai catifelat la atingere, ca o petală de trandafir. (ştiu că sună mushy, dar nu e nicio exagerare) Se recomandă folosirea măştii o dată pe săptămână


Masca cu ulei de migdale. La fel curăţaţi tenul înainte. Aplicaţi uleiul de migdale (pe care îl găsiţi în sticlute mici la orice plafar) pe toată suprafaţa feţei (la fel, încercaţi să protejaţi zona ochilor). Înmuiaţi o cârpă de bumbac 100% în apă caldă, aproape fierbinte, stoarceţi-o bine şi aşezaţi-o pe faţă, tamponând uşor zona obrajilor şi a frunţii. Procesul se repetă până când bucata de material începe să devină rece. (adică în maxim 5minute). Pasul urmator este să aşteptaţi ca uleiul să fie absorbit integral în piele. Nu e nevoie să clătiţi după. La fel, timp de câteva ore nu vă atingeţi de trusele de machiaj. Eficientă în tratarea ridurilor cauzate de expunerea îndelungată la soare şi a slăbirii bruşte într-un timp scurt. Se recomandă folosirea măştii de 3 ori pe săptămână, seara înainte de culcare. (şi uite aşa nici nu vă mai faceţi probleme că nu trebuie să mai aplicaţi niciun fel de machiaj)


Masca cu ceai verde si vitamina E. Aveţi nevoie de un pliculeţ de ceai verde, pastile de vitamina E (se găsesc la orice farmacie), un pahar, un sport pentru cuburi de gheaţă şi scobitori. Ştiu, sună ciudat. Şi eu am făcut ochii mari când am auzit. Dar să le luăm pe rând. Luaţi un pahar de 330 ml şi încălziţi-l uşor la cuptorul cu microunde. (eu l-am lăsat 20 secunde) Turnaţi în pahar apă plată (evitaţi să folosiţi pe faţă apă de la robinet) şi apoi adăugaţi plicul de ceai verde. Lăsaţi-l acolo 2-3 minute, luaţi 5 pastile de vitamina E, înţepaţi-le cu un ac şi scurgeti lichidul din ele în pahar. Amestecaţi bine cu o linguriţă. Puneţi soluţia obţinută în suportul pentru cuburi de gheaţă. Puneţi-le la congelator cca 1 oră şi jumătate după care le scoateţi şi înfigeţi în fiecare cub în parte câte o scobitoare şi le puneţi la loc. Ziua următoare vor fi gata de utilizare. Le scoateţi din congelator, scobitorile vă vor ajută să scoateţi cubul de gheaţă mai uşor, luaţi un cub şi după ce aţi curăţat tenul bine înainte, masaţi-vă faţa folosind cubul respectiv. Eu folosesc un cubuleţ la două zile. Ajută la tonifiere, purificare şi menţinerea aspectului catifelat al pielii. Se recomandă folosirea măştii o dată pe zi.

Mască cu ulei de măsline şi miere Foarte eficientă in anotimpul răcoros. E o mască exfoliantă care ajută pielea să suporte mai uşor frigul. Oferă tenului un aspect revigorant, previne apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Aveţi nevoie de ulei de măsline extravirgin, miere organică şi zahăr. Procuraţi un recipient din plastic (eu folosesc un tub gol Centrum). Adăugaţi în el 3 linguriţe de ulei de măsline extravirgin, 3 linguriţe de miere organică şi o linguriţă de zahăr. Amestecaţi bine până când ingredientele vor forma o pastă. Aplicaţi masca o data pe zi. După 10 minute clătiţi faţa din abundenţă cu apă caldă. Atenţie! Nu păstraţi recipientul din plastic în frigider astfel masca se va întări şi nu o veţi mai putea întinde uniform pe faţă.


Întrebări similare