| Mario1996 a întrebat:

Nu mai știu ce să fac, mă confrunt cu îmbătrânire prematură și arăt groaznic, nu îmi strălucește nimic tenul, am linii in jurul ochilor, riduri fine pe frunte. Nu am fumat niciodata, nu am băut alcool, mănânc mese regulate, adică fără dulciuri
Rar beau băuturi acidulate. Nu știu ce e.
Am și alergie alimentara de multi ani.
Am folosit creme hidratante si retinol dar nimic. Spuneți-mi vă rog, cine a pățit așa ceva și cum a scăpat de îmbătrânire prematură. Îmi e ciudă rău cum multi au ten de invidiat.

10 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

În ce sens suferi de "îmbătrânire prematură"? Câteva riduri fine pe frunte la 25 de ani sunt absolut normale. Vrei să ai pielea ca a unui bebeluș?

Tu de fapt ești obsedat de aspectul tău și refuzi să accepți că orice om avansează în vârstă. Aș zice că problema ta este mai degrabă de natură psihologică.

| 9PM a răspuns:

Ești bolnăvior nu ai nimic, doar la mansarda. Pe fete nu le interesează ridurile, doar pe tine și nebunia din capul tau.

| angel6lust a răspuns:

Da` ce, voiai să rămâi copil sau?

| biancaebamat a răspuns:

Bună,

Îți înțeleg foarte bine frustrarea, nu e ușor să vezi schimbări la ten atunci când ai grijă de tine și totuși rezultatele nu apar. Din experiență, alergiile alimentare pot influența foarte mult aspectul pielii și chiar pot accelera procesul de îmbătrânire. De aceea, cred că ar fi bine să consulți și un medic holistic sau un nutriționist funcțional. Medicii convenționali de multe ori se limitează la analize și tratamente standard, dar fără să caute cauza reală.

Pe partea de stil de viață, câteva lucruri pot face diferența: mișcarea regulată, chiar și sărit coarda sau plimbări în pas alert stimulează circulația și oxigenarea pielii. Hidratarea corectă este importantă deoarece apa simplă uneori nu se absoarbe optim; poți adăuga un praf de sare de mare neprocesată sau să folosești ape minerale naturale. Asta ajută și la echilibrul electrolitic. Introducerea alimentelor bogate în antioxidanți și acizi grași sănătoși precum afinele, ananas, avocado sau nucile susțin regenerarea pielii. Important la fel este reducerea carbohidraților rafinați și a produselor cu făină albă pentru că au impact asupra colagenului și elasticității pielii.

Pe partea de îngrijire a tenului, rutina zilnică simplă dar constantă este cheia:
Dimineața necesar să îți cureți tenul cu un gel de curățare potrivit tipului de piele, ser antioxidant (ex. cu vitamina C), cremă hidratantă și SPF 50 zilnic (chiar și iarna). Seara, același gel de curățare, ser cu retinal (nu retinol). Diferența e că retinalul e mai eficient, are nevoie de mai puține transformări în piele pentru a deveni retinoic activ, și dă rezultate mai vizibile pe riduri și textură. Totuși, poate usca pielea, de aceea e important să aplici o cremă hidratantă bogată după.

În plus, din experiența mea, după ce am încercat de-a lungul timpului multe produse de skincare fie ele low cost, din farmacie sau chiar high end am ajuns la concluzia că produsele coreene au cel mai bun raport calitate-preț și formule mult mai inovatoare. În general, sunt mai bine gândite pentru hidratare și regenerare, iar efectele se văd mai repede decât la multe branduri occidentale.

Și încă un aspect: somnul de calitate și gestionarea stresului sunt la fel de importante ca rutina cosmetică. Lipsa somnului sau stresul cronic cresc nivelul de cortizol, care afectează direct pielea și colagenul.

Îți doresc multă răbdare și încredere, sper ca aceste informații să îți fie de ajutor și să descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Succes happy

| siriusblack98 a răspuns:

Mergi la dermatolog și vezi ce te sfătuiește.

| Mario1996 explică (pentru angel6lust):

Tu știi ce înseamnă îmbătrânire prematură la vârstă de 26 ani?

| angel6lust a răspuns (pentru Mario1996):

La 26 ani este perfect normal să ai câteva riduri fine pe față.

| doctorandus a răspuns (pentru johnnny123):

Lol, eu sunt 50+. La mine ridurile se vad doar daca incretesc fruntea.

| darrio2007 a răspuns:

Nu arăți groaznic, ești doar obsedat de asta.
Nu te judecă nimeni, doar tu ești singurul care o face.

| darrio2007 a răspuns:

Dacă o ții tot așa ai să rămâi „făt bătrân".