| OnIX98 a întrebat:

Salut, am ochii caprui inchisi si as vrea sa stiu daca este posibil cumva sa le schimb culoarea ca sa fie verzui-albastrii, sau daca exista anumite solutii(fara interventie chirurgicala, vraji.)? Funda cel mai util raspuns!

Răspuns Câştigător
| dianalalala a răspuns:

Lentile clar
poti cauta pe siteul asta iar dac esti din Bucuresti sau un alt oras care are magazinul asta nu e nevoie sa comanzi online http://www.gotica.ro/170-ACCESORII/202~LENTILE-DE-CONTACT/
eu zic ca pretul este super ok

5 răspunsuri:
| benny a răspuns:

Lentile de contact
http://lentiledecontact.com/? gclid=CLjMt7j9ua8CFcVe3woduWsPmQ

| ciresepeetno a răspuns:

Eu pana la varsta de 8-9 ani am avut ochii aproape negrii iar apoi s-au schimbat usor usor (acum am 13 ani) si au o culoare de verde intens dar inca mai sunt niste firicele mci de caprui prin ei care dispar si ele. Dar asta este destul de rara deci o solutie sigura sunt lentilele de contact.

| OnIX98 explică:

Cristinna10 tie poate la 1 an dar eu am 14 ani si tot caprui ii am. as vrea sa ii am verzi sau orice nuanta de verde.

| Cristinna10 a răspuns:

Nu cred ca este alta solutie decat lentilele de contacthappy. Sau poate ai norocul sa se schimbe ei singuribig grin.Eu pana la un an am avut ochii caprui iar acum sunt albastrii...si sora mea a patit la fel.De la albastrii s-au schimbat la verzihappy

| zuzu19 a răspuns:

Hey! uite cateva lucruri despre lentilele de contact:
Oameni de toate varstele poarta lentile de contact, in combinatie sau in locul ochelarilor, pentru a corecta diferite probleme vizuale sau doar pentru a-si schimba infatisarea (lentilele de contact cosmetice).

Desi au cateva avantaje in plus fata de ochelari, ele sunt mult mai greu de intretinut.

1. Lentilele moi sunt percepute de cea mai mare parte a pacientilor si profesionistilor ca fiind atat confortabile si stabile, cat si eficiente in corectarea vederii. Ele exista in toate formatele - chiar si torice sau bifocale.

Lentilele moi sunt insa mai greu de intretinut si curatatat, expira mai repede, nu pot fi folosite cu picaturi medicamentoase pentru ochi si nici la corectarea unor forme de astigmatism.

2. Lentile de contact rigide permeabile sunt mai durabile in timp, mai usor de curatat, mai ieftine si pot fi folosite impreuna cu tratamente medicamentoase pentru ochi. Acestea sunt, in schimb, mai greu de adaptat si initial mai putin confortabile: pot sari de pe ochi, se pot sparge sau zgaria, pot retine particule intre lentila si cornee.

In plus, lentilele rigide pot fi mai usor personalizate pentru o gama mai larga de corectii de vedere decat lentilele moi.

3. Lentilele moi, in general, se centreaza singure daca sunt potrivite. Pune-le direct pe cornee si ele se vor aseza unde trebuie. Foloseste-te de iris, partea colorata a ochiului pentru a te ghida. Asigura-te ca ai alaturi un specialist care sa evalueze daca lentilele tale sunt potrivite atunci cand le folosesti pentru prima data. Lentilele moi necorespunzatoare dauneaza ochilor!

4. Aproape toate persoanele cu deficiente de vedere pot purta lentile de contact, indiferent cat de mare este dioptria. De fapt, exista laboratoare care personalizeaza lentile pana la dioptrii de -30. Totusi, trebuie sa urmezi indicatiile doctorului specialist. Lentilele de contact sunt foarte sigure numai atunci cand sunt prescrise si ingrijite cum trebuie
5. Purtarea necorespunzatoare a lentilelor poate cauza oxigenarea insuficienta a corneei care poate duce la umflarea vaselor de sange de pe suprafata ochilor si la infectii, modificari ale pleoapei, alergii, edeme ale corneei si, posibil, chiar orbire.

6. Nu imprumuta lentilele de contact prietenelor tale. Lacrimile fiecareia dintre noi contin bacterii normale, dar transferul acestora altei persoane nu este chiar o idee buna. Nu numai ca exista riscul unei infectii daca lentilele nu se potrivesc, dar ochiul poate suferi de o lipsa de oxigen si, astfel pot aparea alte probleme.

7. Lentilele de contact sunt dispozitive medicale. Schimbarea parametrilor acestora trebuie realizata numai sub supravegherea unui medic specialist. Nu risca!

8. Daca porti lentile de contact in timp ce stai la plaja, exista riscul sa ti se umfle corneea si astfel sa simti lentilele mult mai stranse pe suprafata ochiului. Drept consecinta, poate aparea roseata si iritatie temporara. Inainte de a te expune la soare este indicat sa folosesti picaturi lubrifiante pentru lentile.

9. In plus, poarta ochelari de protectie pentru a bloca radiatiile ultraviolete. Acestea sunt foarte daunatoare si sunt puse in legatura directa cu cataracta, degenerescenta maculara etc.

10. Ochii congestionati sunt un semn ca ceva nu este in regula. Poate fi vorba de o alergie sau doar de lentile murdare. Dar poate fi si un semn ca ochiul nu primeste destul oxigen. Mergi la un medic specialist si afla ce se intampla cu ochii tai!