| Ionutand2u a întrebat:

Salutare. De curând am început un curs de frizerie si astăzi pentru prima data am avut un model. Ce pot sa spun e ca a ieșit dezastru. Pe părți a iesit binișor, cum trebuie. Dar in spate....contrast mai scăzut intr o parte, in alta pare mai mult par si tot asa... Aveți vreun sfat sau vreo tehnica pas cu pas cum sa încep? Am vazut pe tiktok mai multe modalități. Sa încep de la perciuni si sa duc usor spre spate in aceeași forma pe ambele părți sau sa merg continuu de pe partea dreapta spre stânga? Cu ce număr sa încep pentru fade si din cât in cat sa o iau in jos? Poate par întrebări stupide si probabil veți fi unii de nu veți răspunde chiar la cum ma aștept. Dar mulțumesc oricum! ✌????

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

La cursurile alea nu te invață nimic? Sau dai banii degeaba?

| Violleta2022 a răspuns:

Tu faci cursuri normale, unde inveti sa tunzi la scoala, sau inveti de pe Youtube?
Nu se intreaba aici cu ce numar se incepe tunsoarea, ca nu avem frizeri aici, aceia ii gasesti la scoala unde ar trebui sa faci cursul legal si acreditat.

| sierra1 a răspuns:

"frizerie si astăzi pentru prima data am avut un model. Ce pot sa spun e ca a ieșit dezastru"

a dat ăla (modelul) cu ceva după tine? Dacă nu, inseamnă că nu e grav!

Rezolvi dacă vorbești cu un frizer adevărat și cere să-și arate ce-și-cum, nu cu discuții sterile pe net

| doctorandus a răspuns:

Sincer, nimanui nu-i reuseste ceva din prima. Iti trebuie multa practica si sa inveti meseria de la alti frizeri.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

De exemplu cum a invatat George Calinescu sa scrie: cel care il indruma ii arunca paginile scrise prost la gunoi.

| Solane a răspuns:

Pai tu nu faci un curs? De ce intrebi aici?
Sau "cursul" ala il faci tu privind pe tiktok. Mergi la un curs adevarat.

| Zergiu a răspuns:

Pt un fade, boss, fă prima linie (bald line). Cu trimmerul sau zero, trasezi linia jos (low/mid/high – cum vrei tu). Pui #1 (pârghie deschisă). Urcă cam 2 degete peste prima linie. Apoi, închizi pârghia și "tap-tap" pe linia de tranziție ca să o estompezi, #2 și #3 pentru blend. Dai cu #2 mai sus, apoi #3 dacă vrei un fade mai lung. Tot cu mișcare de scoatere (nu te duci drept în cap, că lași linii). Ordinea cea mai safe pentru începători e așa: Perciuni, laterale, spate, top, contur.
Așa e mai ușor să le faci simetrice. Dacă începi pe o parte și mergi direct în spate… se strică dansul. Ate ponturi mai importante așa, verifică simetria mereu, din spate și lateral, Lumină bună face diferența. Dacă e vreo parte mai închisă: #0.5 sau #1, tap-tap ușor, nu săpăm groapă. Dacă o dai în bară, pieptănă și corectează. Greșim toți, important e să repari. Deși cu toată informația asta, ideal ar fi, frate, sa îți explice alt frizer in timp ce îți și arată clar, sa vezi in timp ce îți explică.