| AndreeaAndreutza48 a întrebat:

Solutii pentru a scapa rapid de cearcane

Va rooog!

Răspuns Câştigător
| spiridus25 a răspuns:

Albuşul de ou – ai nevoie de 1-2 albuşuri pe care le baţi şi le aplici pe pielea de sub ochi cu ajutorul unei dischete. Albuşul este un remediu excelent pentru ochii umflaţi şi obosiţi, deoarece ajută la restabilirea echilibrului pielii şi al sângelui de la nivelul ochilor.

Uleiul de migdale şi apa de trandafiri – masează-ţi ochii cu puţin ulei de migdale înainte de culcare sau înmoaie două dischete demachiante în apă de trandafiri şi lasă-le pe ochi timp de 5-10 minute.

Cartofii: sunt bogaţi în amidon, iar acesta acţionează ca un agent anti-inflamator pentru a calma ochii iritaţi. Tot ce trebuie să faci este să cureţi cartoful de coajă, să îl speli şi să-l laşi să se usuce. Taie rondele subţiri şi aplică pe ochi seara, înainte de culcare, 15 minute. Dacă vrei să vezi rezultate, trebuie să repeţi de cel puţin 3 ori pe săptămână acest tratament.

Castraveţii îi poţi folosi în două moduri. Fie îţi tai două felii de castravete pe care le ţii pe ochii închişi. Fie îţi faci un suc din mai mulţi castraveţi. Înmoi două dischete demachiante în acest suc şi le pui pe ochi pentru cel puţin 15 minute.

Ceaiul: pliculeţele cu ceai de muşeţel, ceai de sunătoare, ceai verde sau negru sunt foarte eficiente. Lasă pliculeţele să se răcească după ce le scoţi din cană şi pune-le pe ochi, în timp ce stai întinsă. Este bine să le laşi să acţioneze cel puţin 5 minute.

Cearcănele pot fi tratate şi cu ajutorul alimentaţiei. Uneori, cercurile negre din zona ochilor apar şi din cauza lipsei de vitamine din organism: vitamina A, vitamina E, vitamina C sau fierul. De aceea, trebuie să introduci în dieta ta alimente bogate în vitamina C şi fier: citrice, spanac, ceapă verde, urzici, salată verde, andive şi mai ales laptele. De asemenea, dacă cearcănele îţi dau bătăi de cap, este foarte important să reduci consumul de paste, dulciuri, condimente, cafea, ceai negru, alcool şi tutun.
1. Feliile de castravete
Stai 10-15 minute cu ele pe ochi pentru a răcori ochii, având un efect decongestionant. Mai poţi să aplici suc de castravete pe două dischete demachiante pe care să le laşi pe ochi 10-15 minute.

2. Feliile de cartof crud
Fac minuni datorită ingredientelor cu efect de luminozitate asupra pielii pe care le conţin. Aplică de trei ori pe săptămână seara înainte de culcare şi lasă să acţioneze 10-15 minute. Dimineaţa repetă acţiunea, dacă este nevoie.

3. Uleiul de migdale
Masează-ţi ochii cu puţin ulei de migdale înainte de culcare. Aplică acest tratament în fiecare seară şi în 2 săptămâni vei constata efectele benefice.

4. Compresele reci cu ceai verde
Reduc cearcanele si ajută ochii umflaţi.

5. Pune o lingură în congelator
Un truc rapid pe care îl poţi avea la îndemână în fiecare dimineaţă. Pune în congelator o lingură, toarnă puţină apă în ea, las-o la îngheţat şi ai soluţia eficientă în dimineaţa următoare. Ţine lingura pe ochi până se topeşte apa.

6. Anticearcăn pe bază de vitamina C
Foloseşte produse speciale anticearcăne care menţin elasticitatea şi hidratarea pielii şi au în acelaşi timp un uşor efect antiinflamator. Cele mai recomandate sunt produsele pe bază de vitamina C.

7. Consumă lichide şi mănâncă sănătos
Dacă ai probleme cu cearcănele trebuie să consumi suficiente lichide (1, 5-2 litri pe zi) şi să adopţi o dietă echilibrată din punct de vedere nutriţional, evitând variaţiile de greutate. Încearcă să reduci consumul de condimente, cafea, ceai negru, alcool, tutun.

8. Atenţie la factorii care agravează cearcănele!
Evită suprasolicitarea ochilor, lumina prea puternică, curentul de aer şi fumul.
Felii de castravete sau cartof crud

Castravetele şi cartoful crud au efecte și mai puternice dimineața asupra cearcănelor și a ochilor umflați. Asigură-te că legumele sunt reci înainte să-ți pui pe ochi felii cât mai mari, care să acopere pielea de la limita superioară a pleoapei până la limita inferioară a cearcănelor. Feliile de castavete sau de cartof crud acționează eficient asupra pielii timp de 10-15 minute.

Acupresura

O metodă mai puțin tradițională este acupresura, stimularea pielii prin aplicarea presiunii din exterior. Tehnica japoneză recomandă închiderea ochilor și apăsarea pielii cu un deget imediat sub colțul interior al pleoapei. Apăsând ușor, mișcă încet degetul de-a lungul orbitei oculare până la colțul exterior al ochiului. Repetă de 10-15 ori, apoi aplică aceeași soluție și pentru celălalt ochi.

Pliculețe de ceai verde

Poate cea mai apreciată metodă rapidă de diminuare a cearcănelor este aplicarea unor pliculețe folosite și reci de ceai verde pe zonele afectate, timp de minimum 10 minute. Efectul ceaiului verde este mai puternic decât al celui negru sau decât al ceaiurilor de plante, datorită conținutului bogat de antioxidanți.

Zeama de lămâie sau suc de roșii

O soluție la fel de eficace, dar care necesită repetarea de-a lungul zilei pentru rezultate optime implică puțină zeamă de lămâie sau suc de roșii. Aplică zeama de lămâie sau puțin suc de roșii, natural, fară adaos de arome artificiale, pe o dischetă de vată și masează ușor zona afectată.

Crema de ochi

Cosmeticele nu au întotdeauna efectul dorit asupra cearcănelor, iar unele îți pot afecta și mai mult pielea sensibilă. Ca să scapi rapid de cearcăne, folosește o cremă de ochi delicată, cu vitamina K sau acid kojic. Cremele mai puțin recomandate pentru cearcăne sunt cele cu efect exfoliant puternic, ce conțin acid salicilic sau acid glicolic.

Corectorul ales corect

Ascunderea cearcănelor la machiaj se realizează cel mai bine cu un corector bine ales. Folosește corectorul după ce ai aplicat o cremă de ochi, însă fără să folosești și fond de ten. Cel mai bun corector pentru cearcăne ce afectează doar culoarea pielii este cel cu o nuanță mai deschis decât tenul tău. Atunci când ochii sunt și umflați, se recomandă folosirea nuanței ușor mai închise decât tenul.

Decongestionarea căilor respiratorii

În cazul unor infecții respiratorii sau alergii, cearcănele se accentuează ca efect al congestionării căilor respiratorii. Asigură-te că nu stai prea mult timp cu nasul înfundat, mai ales pe timpul nopții. Soluția naturală pentru a evita medicamentele și picăturile pentru nas este un vas special pentru irigare nazală, care ajută la decongestionarea rapidă a căilor respiratorii.

3 răspunsuri:
| Edw08 a răspuns:

Principala solutie : RENUNTA LA WHATSAPP SI FACEBOOK DUPA 22:00 :* E metoda dovedia!

| AndreeaAndreutza48 explică (pentru Edw08):

Nu stau pe Whatsapp si facebook noaptea că așa nu mai puneam intrebarea

| kiri11 a răspuns:

Incearca sa te odihnesti mai mult si sa mananci sanatos big grin

Întrebări similare