anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acesta sunt salariile magistratilor,in mana, la ora actuala?


https://lege5.ro/......e-153-2017

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Mai mult sau mai putin, oricum cei de la Inalta Curte au mult mai mult, sa spuna cat are si Presedintele de la fiecare Curte in parte
Desi salariile sunt mai mari in realitate iar magistratii nu cotizeaza la sistemul de pensie, deci nu ar trebui sa beneficieze de ea! exista medici cu salarii mult mai mari, daca vorbim de medicii sefi de sectie de la spitalele importante judetele, medici care din salarii, cabinete particulare persoanale si spagi ajung si la 100.000 de lei pe luna.
Pe de alta parte nici la domnii magistrati nu le este rusine sa ia spaga deci pe langa salariile nesimtite de 30.000 de lei (cumulate ) acestia mai beneficiaza si de spagi consistente care de multe ori depasesc salariul.
Asa ca orice politician ar manca rahat si orice sindicalist ca salariile in Romania nu sunt mari la medici si magistrati, sa se ia in cazul si spaga primita si apoi o sa vedeti ca salariile sunt cel putin la fel de mari ca in tarile dezvoltate din UE unde medicii si magistratii traiesc doar din salarii!
Cand mai aud medici care se plang de salariile mici pe care le au imi vine sa-i pocnesc, sa puna si spaga luata in calcul si atunci o sa vedeti ca au salarii pe luna mai mari decat un anagajat dintr-un domeniu la privat de 3-4-5 ori mai mare.
Deci rusine sa le fie spagarilor astora din justitie si medicina! Nu se mai satura penalii astia de bani si tot vor mariri si mariri.

| Wr3nch a răspuns:

Nu. O lege cadru inca nu e finalizata si e doar in primele stagii.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Acelea sunt salariile de baza, dar la acestea se adauga diferite sporuri: munca grea, munca periculoasa, confindentialitate, indemnizatie de sedinta, de stres etc., sporuri care dubleaza veniturile.
Cine urmareste mersul in sedintele de judecata vede ca dosarele se amana pe baza rulanta. Stiti de ce? Pee langa cauze obiective intervine si castigul completului: indenizatia de sedinta se calculeaza in functie de numarul de dosare pe care le are in acea sedinta.