| IoanaShy a întrebat:

Buna! Am o intrebare destul de urgenta deoarece facultatea incepe pe 2 octombrie.
In momentul actual sunt studenta in anul 2, trec in anul 3 la Energetica la politehnica Bucuresti. As vrea sa ma transfer la FAIMA, tot in cadrul Politehnicii Bucuresti dar presupun ca procedura este aceeasi chiar daca as fi vrut sa ma transfer la inginerie electrica, robotica etc.
Stie cineva ce trebuie sa fac pentru a incepe peocesul de transfer? Daca trebuie sa dau admitere sau daca trebuie sa nu am restante la materiile comune intre cele doua facultati?
Am dat mail catre faima insa nu am primit raspuns (inca, dar probabil nici ca voi primi).
Am inteles ca materiile pe care eu nu le-am facut in acesti doi ani si care sunt in programa faima se trec automat ca refacere si trebuie sa le refac asa ca daca m-as muta abia in semestrul 2 o sa am foarte multe materii de recuperat in anul 4 si in cazul acesta ma gandeam la optiunea de a-mi ingheta un an pentru a incepe direct recuperarile in semestrul 1 dinanul 3.
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Furnicuta000 a răspuns:

Pai daca se aduna prea multe materii atunci nu prea are rost transferul pentru ca nu ai avea cand sa le refaci si in cel mai rau caz repeti un an. De ex nu ai cum sa te transferi de la facultatea de inginerie chimica la automatica si calculatoare (desi sunt in aceeasi universitate) pentru ca facultatile astea au maxim 3 materii in comun.
Cat despre restante, eu cand am citit regulamentul acum vreo 2-3 ani scria ca studentii trebuie sa fie integralisti pentru a se transfera. Nu stiu, mai citeste si tu o data regulamentul

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Intreaba la secretariat, ei cunosc raspunsurile.

| Violleta2022 a răspuns:

Din cate stiu eu, la facultate nu se fac transferuri ca la liceu sau scoala generala, dar daca s-a schimbat ceva in lege, trebuie sa te interesezi la facultatea ta.

| dullcat a răspuns:

Buna.Ai verificat pe site? Acolo ar trebui sa gasesti informatii. Daca nu, suna direct la secretariat cand e program cu publicul, caci daca astepti dupa emailuri o sa astepti mult si bine.Succes.

| Furnicuta000 a răspuns:

E prea multa informatie ca sa-ti scrie pe mail. Trebuie ori sa te duci personal ori sa suni la secretariat. Teoretic poti sa te transferi dar asa cum scrie si in regulament (pe care sigur l-ai citit) e ca nu trebuie sa ai restante si facultatea la care vrei sa te transferi trebuie sa te accepte. Deci trebuie sa primesti acceptul acelei facultati (unde nu cred ca o sa fie probleme pentru ca ei oricum au locuri pentru ca s-au retras multi) si acceptul facultatii la care esti acum (aici nu cred ca o sa fie asa simplu pentru ca o sa incerce sa te convinga sa nu pleci pentru ca nicio facultate nu vrea sa piarda studenti deci cred ca o sa fie mai greu sa-i convingi sa-ti dea dosarul).
Si materiile pe care nu le-ai facut o sa se puna ca restanta si trebuie sa le faci pe parcursul anului, dar nu asta e important, important e sa te grabesti cu transferul

| IoanaShy explică (pentru Furnicuta000):

Multumesc pentru raspuns! Eu am inteles ca nu depinde de restante ci de numarul de materii ce pot fi echivalate intre cele doua facultati, deoarece trebuie indeplinit un anumit numar de puncte credit

| IoanaShy explică (pentru Furnicuta000):

Da, am ajuns si eu la concluzia aceasta dupa ce am comparat programele de studii si am observat ca materiile echivalate nu fac destule puncte credit astfel incat sa promovez in anul 3 la faima.
Asadar planul pica insa multumesc de raspuns!

| Furnicuta000 a răspuns (pentru IoanaShy):

Nu ai de unde sa stii pana nu intrebi. Secretara o sa-ti zica daca merita sa te transferi sau nu. Dar sa stii ca nici la faima nu e lapte si miere si nu iti ofera mai multe oportunitati decat energetica. Succes!