| Chakrachr a întrebat:

Am trecut clasa a X-a, sunt pe profil de filologie. Dupa terminarea liceului as vrea sa dau la Academia Militara din Bucuresti sau alt oras din tara. La admitere la Academie ce fel de probe sportive se dau (in cazul fetelor), dar probe scrise? As vrea sa incep sa merg la sala, pentru o conditie fizica mai buna, dar nu stiu daca e nevoie de sala de forta, aerobic sau altceva. Profilul la care sunt acum are vreo importanta? Sau ar trebui sa ma mut la alt profil pentru a intra?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Care "academie militara"?!--- vezi lista universitatilor militare :http://www.universitati.ro/universitati-militare
Inainte de a te transfera la profilul real intra pe site-ul un universitatii in sectiunea admitere licenta pentru a afla in ce constau probele scrise. De exemplu, la Universitatea Nationala de Aparare-Bucuresti:
* la facultatea de comanda si stat major(din cadrul Universitatii Nat. de Aparare):http://www.unap.ro/ro/oferta_edu/fcsm/PROGRAMA%20licenta%20FCSM.pdf
* la facultatea de securitate si aparare( tot in cadrul Universitatii de aparare):http://www.unap.ro/ro/oferta_edu/FSA/programa%20licenta%20FSA.pdf
La Academia de tehnica militara-Bucuresti, vei sustine 2 probe scrise obligatorii : una la matematica-fizica si alta la engleza --- vezi tematica tentru mate-fiz:http://www.mta.ro/wp-content/uploads/2016/02/Tematica-proba-MF-2016.pdf si pentru engleza :http://www.mta.ro/wp-content/uploads/2016/02/Tematica-engleza-2016.pdf

La Academia de politie concursul de admitere se organizeaza pe facultati (clik pe fiecare dintre acestea) : http://www.academiadepolitie.ro/admitere.html#

2 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Profilul tau n-are nici o importanta. Eu am fost la uman si am dat matematica de real. Am invatat-o singur, acasa, fara profesor meditator.
http://anp.gov.ro/documents/10180
http://recrutare.mapn.ro//2762571
http://www.armyacademy.ro/admitere/2016/PROBELE%20ADMITERII%202016.pdf
http://www.armyacademy.ro/......dee027d38f
http://www.armyacademy.ro/ Vezi ca unde este scris cu albastru pe site este un link. Apasa pe el si mai citeste.
Probe fizice: https://recrutare.mapn.ro/index.php?idPageToView=161

| KateBubble a răspuns:

Profilul nu are o importanță foarte mare, însă se vede diferența între cineva de la filo și cineva de la mate-info. Îți sugerez să te transferi acolo, fiindcă te-ar ajuta mai mult să te pregătești pentru matematică de m1. Momentan ești a Xa și e ok, dar dă-ți seama că din a XIa nu mai faci deloc nici mate și nici fizică la școală și vei avea nevoie de meditații. Legat de probele sportive, nu e necesar să începi să te antrenezi cu atâta timp înainte, poate din vara de după a11a, dar poți să faci sală așa..pentru tinewinking.
Pentru admitere uite-te pe site-ul lor, iar probele sportive diferă în funcție de minister. În principal e vorba de alergare de rezistență și un traseu cu elemente.
Ideea e doar să fii sigură că vrei la această academie, fiindcă în cazul în care te răzgândești, să nu îți bați capul degeaba cu transferatul, etc. Baftă!