| AlexandraN21 a întrebat:

Buna! Ce sfaturi imi dati daca vreau sa-mi gasesc un job si desi chiar daca am trimis multe cv-uri, nu numai la joburi ci si la intershipuri, ce ar trebui sa fac?

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa insisti... si sa fii persoana potrivita pentru joburile pentru care aplici.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să cauți locuri de muncă pe situl AJOFM, pe Ejobs.

| carevaescu a răspuns:

În primul rând trebuie ca CVul să fie profi. Nu spun că nu îl ai, dar trebuie să presupun posibilitatea - mai ales că am văzut destule CV uri care parcă erau făcute de niște copii la grădiniță...

În al doilea rând trebuie să țintești companiile care într adevăr ar fi interesate de aptitudinile tale.

Dacă jobul dorit de tine este unul mai exigent, urmează diverse programe educaționale - facultate, cursuri, calificative, etcetera - unde poți căpăta aptitudinile dorite de către eventualul angajator.

Din nefericire sistemul actual presupune deseori că angajatul să se mute în alt oraș. Iar atunci când nu îți găsești un job pe placul tău în țară presupune că ești suficient de flexibilă să te muți în alt oraș din altă țară.

În unele domenii este bine să faci networking. În alte domenii este bine să îți creezi relații.

Dacă ne spui un pic despre tine și despre ce job ai dori, te am putea ajuta mai mult. Nu ar strica nici să ne trimiți un link către CV ul tău (trimite în privat dacă îți este mai confortabil) ca să putem arunca un o privire.

Multă baftă!

| GinaBlackMira a răspuns:

Spui ca ai terminat management? Ei bine in ce domeniu ai vrea sa lucrezi?

| AlexandraN21 explică (pentru GinaBlackMira):

Marketing, vanzari, ceva in zona asta.

| GinaBlackMira a răspuns (pentru AlexandraN21):

Spui ca nu te angajează ca nu ai experiență? Încearcă ceva part time!

| AlexandraN21 explică (pentru GinaBlackMira):

Am aplicat si la part time si nimic pana acum

| CuStimaSiRespect a răspuns:

Ce facultate ai terminat și pentru ce fel de joburi ai aplicat până acum?
Ai mai lucrat undeva?
Sunt detalii esențiale pentru a putea da un sfat cât mai concret.

| AlexandraN21 explică (pentru CuStimaSiRespect):

Am terminat Management si nu am experienta.

| CuStimaSiRespect a răspuns (pentru AlexandraN21):

Angajarea depinde de mai mulți factori, nu aș putea să îți ofer o soluție universală ci doar ce a funcționat la mine și la alții, dar care s-ar putea totuși să nu fie potrivită pentru tine.

Este foarte dificil să ajungi chiar și la un interviu, cu atât mai puțin să câștigi un job, dacă la CV ai trecut doar studiile și atât, angajatorii vor să vadă și o garanție că poți să faci față unui program de dimineață până seara și să îți asumi niște responsabilități, nu să pleci după 3 zile cum se practică acum.

Primul meu job a fost în Horeca, unde făceam cele mai josnice munci, spălam chiar și tomberoanele pline de jeg ale restaurantului.

Acum lucrez la o corporație în domeniul financiar și mă sună de la firmele de recrutare să îmi propună oferte fără ca măcar să aplic la vreun job, mă caută direct din baza de date de pe eJobs sau LinkedIn.

Ca să poți să îți începi cariera, o opțiune ar fi să accepți joburi sub nivelul tău de pregătire unde poți să îți treci în CV anumite responsabilități pe care să le fructifici ulterior la interviurile pentru joburi mai bune.

Ai putea de asemenea să aplici pentru programe de internship ori să pentru joburi pe bază de comision, cum ar fi agenții de asigurări. Chiar și dacă le asiguri o casă și o mașină de la cunoștințe, în CV poți să o treci ca experiență toată perioada în care ai lucrat te ajută asta.

Dar ar mai fi și o altă opțiune, pe care aș alege o dacă aș fi în locul tău, aceea de a dobândi mai multe abilități.
Dacă nu îți place programarea ca să te califici in domeniul IT, care este cu mult mai bine plătit și îți poți găsi oricând lejer de lucru, ai putea să înveți pe lângă engleză încă o limbă de circulație internațională cum ar fi franceza sau chiar și italiana (germana este destul de grea, chiar dacă sunt oferte).
Penuria de forță de muncă pe aceste limbi este destul de mare încât să te accepte chiar și fără vechime anterioară, iar apoi nu o să duci lipsă de oferte sau să te stresezi că te dau afară și nu îți mai găsești alt job.

Timpul pe care îl ai este foarte valoros, nu îl irosi și nu dispera că nu te sună nimeni, faptul că ești într-un moment al vieții când poți să faci ce vrei îți dă un avantaj foarte prețios.

| CuStimaSiRespect a răspuns (pentru AlexandraN21):

Am uitat să precizez că este important și orașul unde îți cauți de lucru, în București sunt mai multe oferte fiindcă au venit numeroase multinaționale, dar în restul țării e cam slăbuță oferta, deci ai putea să iei în considerare și o relocare.

| AlexandraN21 explică (pentru CuStimaSiRespect):

In Bucuresti caut si de aia ma mir si eu. Cine stie, din ianuarie poate primesc si eu vesti de la firmele la care am depus CV. Mersi pentru raspunsuri!