| siminafive5 a întrebat:

daca la liceu merg la profil mate-info atunci ma pot face contabila?

Răspuns Câştigător
| DizzyC a răspuns:

Da.
Totusi nu prea conteaza profilul din liceu daca te inscrii apoi la facultate.
Depinde si de facultatea la care vrei sa te inscrii. Daca vrei neaparat la buget si se tine concurs de dosare recomand mate info doar daca esti buna la matematica, fizica, informatica. Asta inseamna ca vei lua note mari (media peste 9). Altfel as recomanda un alt profil (socio-uman).
Daca nu doresti neaparat sa intri la buget si este ok sa intri la o facultate particulara (cu taxa) nu e o problema profilul ci mai degraba cu ce cunostinte vei iesi dupa liceu.

Daca la facultate se da concurs de admitere, este foarte posibil sa fie si la matematica, deci mate-info e cel mai recomandat profil!

O alta optiune este sa te inscrii la ce profil (liceu sau facultate) vrei si sa urmezi un curs de contabilitate in urma caruia sa obtii un atestat de contabil.
Sper ca te-am ajutat cu cateva idei.
Bafta in ce vei decide!

6 răspunsuri:
| mixxjim a răspuns:

Chiar iti prinde bine profilul asta. La Academia de Studii Economice Bucuresti facultatea de profil se numeste Contabilitate si informatica de gestiune. Astazi se lucreaza mult cu programe informatice in contabilitate, deci chiar o sa-ti prinda bine sa stii si info. In plus, daca pana la sfarsitul liceului te razgandesti si nu mai vrei sa dai la conta poti merge foarte usor in alta parte de la profilul asta. Si un economic ti-ar fi bun, daca gasesi un liceu foarte bun, numai ca acolo cam ramai agatata de domeniu, nu prea mai ai loc sa te razgandesti pe parcursul liceului.

| Latinmoon a răspuns:

Pe economic te poti face contabila.
Dar si pe mate-info poti da la ASE.
Deci este ok oricum! big hug
Good luck!

| TheStory a răspuns:

Da. Bineinteles.

| ZaWa a răspuns:

Normal ai putea sa te faci contabila.
ASTEPT FUNDA!

| Jerusalem a răspuns:

Esti contabila dupa absolvirea unui liceu de profil economic.Sau daca faci un curs de contabilitate la finalul caruia dai un examen si obtii o diploma certificata de ministerul muncii.Nu trebuie sa faci facultate ca sa fii contabil.Ar fi si pacat sa pierzi 3 ani din viata pentru asta laughing

| RalucaSuciu a răspuns:

Da.te poti face contabila, dupa ce urmezi facultatea!