| Alesia1234 a întrebat:

Buna! E adevarat ca "mori de foame" cu meseria de actor in Romania? Cam cat este un salariu de actor incepator?

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

In ro mori de foame din multe. Ilegalitatiile sant succesul in tara noastra

| CristiDinBucuresti a răspuns:

E adevarat deoarece actorii numai au spectacole teatrele si cinematografele sau inchis si ei doar pe Zoom mai fac spectacole, actorii de la teatru traiau din spectacole si din vinzarile biletelor, acum multi sunt șomeri.

| Eireann a răspuns:

Cea mai mare parte a actorilor nu sunt angajati, luceaza pe baza de contract. Sunt platiti in functie de rol, de spectacole, etc. Cei mai multi participa la castinguri, joaca si in reclame, seriale TV, spectacole independente, orice se poate ca sa scoata un ban.
Daca e bun, cunoscut cat de cat atunci se poate descurca financiar ok.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Nu exista un salariu de actor incepator. Totul depinde doar de tine, sa fii bun / buna la asta si sa ai sansa sa joci in filme / spectacole apreciate de public. E ca si un teren minat. Fie mori de foame (si nu doar in Romania), fie ai succes. (cam ca in majoritatea meseriilor, doar ca aici e putin mai inspre extrem) Insa daca asta vrei si asta iti place, poti sa urmezi aceasta cale, insa ideal ar fi sa ai si un plan de rezerva.

| Sophieka a răspuns:

Buna

Personal nu stiu, si sper sa nu te superi ca ma bag, dar e posibil sa nu ai informatii foarte corecte aici pe TPU, nu stiu daca avem colegi TPU la actorie sau care pe langa job-ul obisnuit, joaca sau au jucat in piese / filme sau care au cunostinte in acest domeniu.

Dar trebuie sa gasesti prin intermediul Facebook-ului de exemplu, persoane care sunt la actorie si poti cauta persoane care par prietenoase si sa le abordezi, sa le ceri cateva informatii sau pe grupuri sa faci postare, si, poate treptat, intri in lumea actoriei prin acest intermediu!

Mult Success in toate! happy

| Alesia1234 explică (pentru Sophieka):

Multumesc pentru sfaturi! Succes si tie! happy

| tonyc7 a răspuns:

Daca marii actori care au jucat in mari capodopere ale cinematografiei au ajuns sa traiasca azi din niste pensii mizerabile, poti deduce singur si cat sunt salariile anonimilor de actori actuali.