|

Cam de cati bani este nevoie pentru a inregistra un album?Cum poti sa ajung sa semenz un contract cu o casa de discuri?

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sunt doua lucruri diferite, am sa-ti raspund la prima intrebare in conformitate cu realitatea, iar la a doua cum cred eu ca e, pentru ca la a doua doar intuiesc un raspuns.

1. Nu exista un numar de atatia bani, atat ma costa un album, depinde cu cine lucrezi, cu ce studio si cu ce mana de oameni, sunt studiouri si studiouri, pretul final poate reflecta priceperea si sculele lor sau NU.
Cel mai mult pe tine ar trebui sa te intereseze ce stie sa faca inginerul de sunet, cel care face masterul final etc si mai putin renumele studioului, caci odata cu renumele vine pretul mare nejustificat.
Apoi trebuie sa iei in considerare de ce anume ai nevoie sa ti se produca, adica una este doar sa te duci ca sa inregistrezi si alta este daca cineva de acolo (dau din alta parte) trebuie sa iti produca si intrumentalele pentru ca in acest caz costurile sunt mult mai mari decat in cazul in care tu iti faci singur muzica si textele chiar.
Sunt multe si multe variabile.
Sunt studiouri care cer nesimtitul pret de 4000 de euro pentru o piesa, cum ar fi studioul lui Smiley, iar la alte studiouri cu acesti bani iti faci 1 album cu 20 de piese sa zicem happy


2. Ca sa semnezi cu casele de discuri este foarte greu in ziua de azi de aceea trebuie sa te recomande alaturi de voce si talent si CINEVA, sa nu crezi ca toti care sunt acum promovati pe la tv sunt intrati acolo ei cu case de discuri pe barba lor, nu, au ajuns prin altcineva.
De ex. esti sub tutela lui Velea si el prin cunostintele si studioul lui te baga la o casa de discuri, dar vei plati lunar, semestrial un procent de atat la suta pentru chestia asta, adica parerea mea ca singur nu poti reusi deci vei avea nevoie de cineva bazat in domeniu, iar acela nu o face pe gratis.
S-a cam dus perioada in care trimiteai demouri la casele de discuri si ei te sustineau si promovau pe banii lor apoi isi trageau un anumit procentaj.
Nu stiu sigur dar pe piata este posibil sa existe si persoane independente care nu apartin de o casa de ...2004 - 2997 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns: