| MRBratu a întrebat:

Cat mai câștiga un ospătar în ziua de azi? (voi ca și ospătari cât câștigați +tips), gen. La cât se ajunge pe luna.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde la ce fel de restaurant, cati oameni faceti pe zi, de mai multe. Daca e vorba de nunti, iei intre 100 si 200 ron pe seara, plus ca mai vii acasa si cu mancare, vin tort, de-astea.
Daca vorbesti de o pizzerie, cu 100 150 locuri, poti sa ai un salariu de baza, de, sa zicem intre 1000 si 1500 ron plus tips.
Cu cat e mai frecventat locu si are rulaj, cu atat am observat ca salariile de baza sunt mai mici, dar poti face si cate 100 ron pe seara tips. happy
Depinde de multe chestii.

4 răspunsuri:
| Roliii a răspuns:

Depinde in general ospatarii ai minim pe economie pentru ca au si ciubucuri dar daca iti gasesti poti sa lucrezi intr-un loc in care sa fii si ospatar de zii cu salariul min si eventual ciubucuri (depinde de politica sefului si a firmei) si sa participi la evenimente gen botez, nunta, etc. in care sa ti ofere si de mancare dar in care sa castigi si de la 150 de Lei pe noapte.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Depinde de nivelul restaurantului, de nivelul dtale de pregătire în profesie, de numărul de clienți pe seară.
La o comandă de 95 de lei un client generos, dacă l-ai servit bine bine, îți lasă tip 5 lei, plătind cu bancnota de 100.
Dacă nota de plată este de 97, el va da 100, ție îți rămân 3 lei.
Înmulțește asta cu numărul de clienți pe tură și vei avea ce câștigi în plus peste salar.
Dacă știi să te faci simpatic, să ai o conversațiee plăcută, să îi servești rapid, să nu faci gafe, să te adaptezi la psihologia fiecăruia, căci fiecare client este diferit, poți câștiga ceva mai mult.
Opt ore, te vei mișca cu 7 km pe oră ca la marș, cu tăvi de mâncare în mână, zâmbind, pentru asta.

| MRBratu explică (pentru sadrian46):

Am lucrat câte 12-16h pe tura. Niciodată 8 straight face. oricum, mulțumesc de răspuns happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru MRBratu):

Să înțeleg că știai răspunsul.
O să îți povestesc întâmplări din viața unui ospătar ( sau lucra la un hotel?).
Niște americani, un cuplu, cu bani vizitau Europa. Au întâlnit pe acel domn, băiat umil, undeva în Europa ca ospătar, lucrător la un hotel din Germania. Ei au fost foarte împresionați de felul cum s-a purtat cu ei și i-au spus.
- Tinere dta un un suflet, ai un potențial deosebit, dacă cumva vii să emigrezi în USA, caută-ne te vom ajuta.
A emigrat, i-a căutat, ei l-au ajutat.
Lanțul internațional de hotele de 5 stele este continuarea hotelului
Waldorf Astoria din New York, creat și condus de el ca propietar.
Simt așa, cam de la distanță prin remote viewing că dta ai un asemenea potențial.
Eu sunt din Cluj-Napoca, și sunt un idiot plin de idei.
Am o viziine despre un lanț de restaurante care să fie cam așa.
Povestea la TV un românaș de-al nostru cu bani.
Că a ajuns el în unul din hotelele acelea din Dubai, care este unul din Satele Risipite ale Americii, hotel din O mie și Una de Nopți.
Și cum îi era și lui foame a coborât ( sau a urcat) la restaurant.Era cu familia.
-Vă rog un meniu.
-Nu avem.
Vă rog o carte a restaurantului, ceva, un pliant cu felurile de mâncare pe care le aveți, ca să știm ce să comandăm.
- Nu avem.
- Dar atunci cum să facem?
- Orice mâncare o doriți de undeva din lume, cu orice produs comestibil veți dori, noi o să o preparăm și o să vă servim.
Atunci omul nostru din Havana( din Ferentari am vrut să spun), a comandat mâncare românească. Și a fost servit.
Așa că să te gândești așa.
Să nu îți pui problema, capital, locație.
Acelea nu sunt problemele dtale.
Te întreb doar, vrei să conduci Lanțul de reatarante de 5 stele Michelin numit MR Bratu?
Dacă te gândești mai mult de 5 minute ca să îmi răspunzi prin mesaj privat, după ce citești aceste rânduri oferta s-ar putea să cadă.