anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unii angajatori nu iau în seamă entuziasmul (autentic) de a munci al unui potențial angajat care vine la interviu?
Nu mă refer aici neapărat la a lucra într-o firmă sau corporație, ci gen in comerț sau domeniul HoReCa.

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

Daca te simti entuziasmat in domeniul respectiv, nu inseamna ca trebuie sa te angajeze pe loc. In domeniul acesta, ai nevoie de foarte multa experienta si de putere de munca, nu de entuziasm. Partea cu entuziasmul merge la agentul de vanzari, sau la alti angajati ce lucreaza cu publicul. Pentru fiecare domeniu in parte iti trebuie o calitate ce trebuie sa o detii acolo. Daca vrei sa muncesti in constructii, iti trebuie putere fizica si indemanare. Daca vrei sa muncesti ca bucatar, iti trebuie experienta in domeniu si sa fi obisnuit cu statul in picioare. Daca lucrezi cu publicul iti trebuie carisma, entuziasmul de care tu dispui. Daca vrei sa lucrezi ca inginer, iti trebuie gandire logica si atentie la detalii.
Pe scurt, entuziasmul nu este o calitate ce trebuie sa o ai, daca te prezinti la un interviu in domeniul HoReCa.

16 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Degeaba este entuziasm daca nu exista cunostinte profesionale pentru domeniul respectiv, ca nu ai ce sa oferi.
Si apoi, prima impresie conteaza intotdeauna, iar daca sunteti mai multe si exista doar un singur post, fesul o alge pe care care i s epare mai buna din punct de vedere profesional.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Că cu entuziasmul de la interviu nu faci bani pentru patron.

| Catrice a răspuns:

Ca ăștia cu asa zis entuziasm abia se pricep la ceva da dau vina pe alții ca nu ii apreciază

| Frank51 a răspuns:

Așa entuziasmată ești să tai ceapa?

| Hyperion7 a răspuns:

Pentru că nu au nevoie de angajate, ci de femei laughing
Am mai zis asta pentru că așa e, alt motiv plauzibil n-ar fi.

| Lioana a răspuns:

Nu entuziasmul se cauta ci profesionalismul.

| Emma30555 a răspuns:

Entuziasmul poate părea si o lipsa de maturitate, poate dispărea la scurt timp, și în plus nu poți ști niciodată dacă e autentic sau nu.

Răspuns utilizator avertizat
| Ilovedinero a răspuns:

Pentru ca entuziasmul dispare după 2 săptămâni.Trebuie sa vezi corectitudinea, voința și solidaritatea fata de ceilalți colegi și modul în care acea persoana se poate adapta anumitor situații.Degeaba ești entuziasmat dacă nu poți sa te adaptezi, sa comunici ok cu ceilalți și mai ales dacă nu ești corect.Cel puțin când ma pune tata sa iau un interviu din cauza ca el este prea ocupat ma uit în primul rand la joburile de dinainte, experienta pe care o are și mai ales de ce nu mai lucrează în acele domenii.Degeaba îmi vine unu entuziasmat dacă eu îl las pe o cinsterna și el pleacă cu jumate de motorina acasă ca din păcate am patit-o cu entuziasmullaughing)

Răspuns utilizator avertizat
| bookofknowledge a răspuns:

Ei nu cauta relatie ci cauta randament, relatiile nu dau bani ci lipsa relatiilor distrug randamentul, daca tu poti sa levenesti 23 ore dar in o ora poti face cat unul care se rupe tot esti lenes, si el face tot ce poate sa obtina jobul, tu vei primii jobul.
Cel mai important, ce poti oferii firmei, skill, pana si cand citeste hobby urile, cauta sa vada daca ai ceva skill uri specifice, gen joci sah, langa scrii ca ai ceva cunostinte te strategie, pescuit, din aia, ai rabdare si altele, ei au nevoie de relatii care sporii randamentul, deci cum te intelegi cu ceilalti, dar daca vrei sa fii mai sus, cum poti sa i conduci, poti sa conduci o echipa? cum te descurci cu emotiile, se uite cum strangi mana, daca ceri o cana de cafea, ei pun o cana de cafea, sa vada daca accepti in timpul interviului, pierzi timpul cu cafeaua, sau incepi direct, si asta au ei in minte, cum e costumul, prea stilat, prea multe accesorii, ce stii despre firma? de ce vrei jobul(nu merge ca sa castig paine, trebuie sa le arati ca poti sa oferi ceva, de exemplu cred ca sunt bun/a pentru aceasta pozitie, am skilluri necesare, sau din astea), trebuie sa ai raspunsul ce te califica peste ceilalti, de ce te ar alege in special pe tine, si pui tot ceea ce poti oferi pentru job, skilluri, experienta, tot, management, atitudine tot, da si atitudinea acolo e importanta, si cum astepti, si pozitia acolo, deci nu doar cv ul e important si ce scrii pe elsad.

| pufulescu0o a răspuns:

Publicul de pe site nu ti se pare cam tanar pentru astfel de intrebari :-)? Nu au de unde sa stie fiindca chiar daca lucreaza nu au avut ocazia sa mearga la n interviuri.
Si ce intrebi tu este chestie de psihologie simpla. Patronul stie ca te cheama acolo la un job unde iti vei rupe oasele si vei fi platit cu o mizerie de salariu, deci vazand entuziasmul tau i se aprinde un beculet rosu " ce are asta de e asa doritoare sa se înhame la mine in batatura? " Gandirea patronului este foarte simpla, el stie ca isi va f... financiar cel putin viitorii angajati, deci entuziasmul ii trezeste suspiciuni.

| Ararat a răspuns:

Pentru ca nu ii intereseaza fericirea ta, important e sa vrei cat mai putini bani.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ararat):

Uite aici un stupizel care nu stie ce vorbeste. Uite aici, ca se intampla ca eu sa mai si angajez oameni uneori. Desigur ca ma intereseaza sa imi iasa si mie ceva, ca nu sunt organizatie caritabila, DAR vreau sa ii platesc omului ala cit de mult posibil fara a imi periclita afacerea, nu ma intereseaza media industriei. E media pe ramura 3000 de lei dar eu imi permit 4500 si al treispelea salariu, cadou de ziua copilului si de craciun din partea firmei? DE CE NU? Pentru omul ala inseamna mai mult decat pentru mine, si mai ales faptul ca e multumit il face si sa munceasca mai cu chef. Nu sa munceasca in speranta ca va primi o marire, ci sa munceasca pentru ca nu are in cap cu ce va plati urmatoarea factura la gaz sau ca acusi incepe scoala si nu are bani de rechizite!

| Ararat a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Tu esti freelancer, esti cam izolat de piata muncii si n-ai treaba cu HoReCa. Faptul ca incerci sa angajezi un om pentru o treaba marunta din cand in cand nu te face sa fii prea in masura sa vorbesti despre asta la scara larga. Si la scara larga oamenii supracalificati sunt dati la o parte. Mergi pe la 2-3 interviuri la firme mari ca sa vezi ca valorezi 0. La primul semn ca cineva e in stare sa accepte un salariu mai mic decat al tau, ti se uita toate competentele. De ce crezi ca e plin de nepalezi peste tot? Normal ca tu fiind un angajator care are nevoie de un singur om, te intereseaza relatia cu el si bunastarea lui. Incearca sa ai 300 de angajati si mai vorbim.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ararat):

E valabil si in horeca. Daca am un stabiliment care merge de bubuie, de ce nu as plati oamenii peste medie ca toata lumea sa fie multumita? Cind voi avea 300 de angajati, m-ar interesa sa am o retentie cit mai buna si eficienta crescuta pe termen lung. Ca poate atunci se va ocupa cineva de la HR de asta, e partea a doua.