|

Hey TPU! Stie cineva unde ma pot informa cu privire la meseria de optician, ma intereseaza in special partea de manopera ochelari, lentile etc. Am gasit informatii doar despre partea de consultatie oftalmologica.

Inca ceva. Daca ma fac optician, cum am zis, ca sa fac ochelari, munca mea va consta intr-o activitate repetitiva, ca intr-o fabrica?( adica sa fac un singur lucru 8 ore pe zi)

Nu judecati modul de scriere, nu stiu prea multe despre domeniul asta.

Alte intrebari vor mai veni pe parcurs. Multumesc happy

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Opticianul este persoana care ajusteaza si monteaza sistemele optice: slefuieste si adapteaza /monteaza lentilele optice in suport (rame de ochelari, sisteme optice complexe tehnologice, cum ar fi telescoape, sisteme laser, etc.).
Tehnicianul optometrist este un grad superior opticianului. El este pregatit sa masoare si sa proiecteze sisteme optice, cum sunt ochelarii de vedere sau cele tehnologice.
Medicul oftalmolog este la un grad si mai ridicat de pregatire. El poate diagnostica si trata problemele de vedere, iar cei specializati pot face si interventii chirurgicale.
Evident, cei cu pregatire mai inalta cunosc (cel putin teoretic) si nivelele mai joase, chiar daca nu au neaparat si experienta la acele nivele.

La noi in tara sunt cateva cursuri postliceale de tehnician optometrist, la care se invata si partea de optician.

Munca nu este chiar monotona, "de banda", fiecare pereche de ochelari (sau alte sisteme) trebuie masurat si adaptat individual, dupa cerintele pacientului /clientului.

http://medicaloptic.ro/diferenta-intre-optician-optometrist-si-oftalmolog

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează