| krisztaa50 a întrebat:

Imi poate spune cineva despre profesia de avocat si facultatea de drept? As vrea sa stiu si daca este chiar greu sa obtii un loc de munca.

Răspuns Apreciat de Editori
| Utilizatornew25 a răspuns:

Bună, profesia de avocat, necesită absolvirea facultății de drept, care este de 4 ani, iar după urmează o stagiatură în barou timp de 2 ani. Acum, când vine vorba de a obține un loc de muncă depinde, deoarece îți poți tu deschide singur un cabinet de avocatură individual, sau în parteneriat cu cineva! Dacă vrei în schimb să prinzi un loc de muncă la un cabinet de avocatura mai select, este cu siguranță mai greu, deoarece caută foarte multă experiență și ca începător este mai dificil. În schimb profesia de avocat, este despre a apară și reprezenta drepturile omului și ai face dreptate când acestea se încalcă, iar despre facultate este una dificilă la modul de citit și învățare consecventă daca vrei să menții bursa, daca nu, poți fi și un elev mediocru! În concluzie, totul depinde de tine, și nimic nu e imposibil! Sper că te-am ajutat

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nici o facultate din Romania nu vine cu loc de munca asigurat, la terminarea ei.
La unele facultati se munceste enorm, uite exemple: la Medicina se face o stagiatura de 4 ani dupa terminarea celor 6 ani de facultate, iar la Drept o stagiatura de 2 ani dupa cei 4 ani de facultate.
In fiecare an termina facultatea de Drept cam 10.000 dar reusesc sa se angajeze numai 100-200. Ce se intampla cu ceilalti?
Stau asa pana se plictisesc sau isi cauta altceva de munca, ca sa nu moara de foame. Foarte multi fac munca voluntara pe la notari publici sau avocati dar in final doar 10% din ei ajung sa primeasca o oferta de munca.

Ia de citeste aici:
https://dreptsialtele.wordpress.com/......i-vrei-tu/

| Lioana a răspuns:

Da. E foarte greu de obtinut un loc de muncă doar pe baza diplomei de la facultatea de drept. Ai nevoie de alte calitati care sa te recomande pentru ca de absolventi de drept in cautare de loc de muncă e plina piata.

| Nirvanaaa a răspuns:

Da, e greu de obținut un job după terminarea facultății. Sunt putine locuri de munca și destui absolvenți.