| Kiwibibilă a întrebat:

Îmi spune şi mie cineva cum este să fii bogat şi popular?

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rau nu e.

| 393Dan a răspuns:

Uite la Iron Man 1, 2 si 3

| SilviaPunct a răspuns:

Nu stim nici noi laughing

| P4rAd0x a răspuns (pentru SilviaPunct):

De acord cu tine, nici eu nu stiu cum e, dar prefer asa. happy
Imi place mai mult sa nu le pese celorlalti de mine, sa nu fiu respectat, pentru ca in timp am invatat ca nu trebuie sa ma intereseze de ceea ce cred altii despre mine.

| SilviaPunct a răspuns (pentru P4rAd0x):

Iti place sa nu fii respectat?

| Badita_Raul_1998 a răspuns:

Pai a fii bogat si popular inseamna sa ai tot ce vrei si sa nu te lase lumea nici macar sa iti bei un suc ca vor sa faceti poze.

| TheNippy27 a răspuns:

Comentatorul financiar Lance Roberts spune că pentru a construi o avere trebuie doar să ştim secretul de a cheltui mai puţin decât producem pe parcursul întregii vieţi. Calea către bogăţie cere însă sacrificii, precum şi ştiinţa de a nu cădea victimă industriei financiare. Înţelegerea naturii banului – sintetizată în zece puncte – este foarte importantă pentru succesul în finanţele personale.

Oamenii nu înţeleg banii, observă analistul financiar Lance Roberts, comentator pe platforma StreetTalkLive, şi nici măcar principiul de bază că cea mai sigură cale spre sănătatea financiară şi bogăţie este aceea de a cheltui mai puţin decât câştigăm. Cu cât economiseşti mai mult, cu atât devii mai bogat! Acesta este secretul pe care bancherii nu vor să îl ştiţi pentru că atunci băncile nu vor putea acorda în aceleaşi cantităţi credite.

Banii sunt doriţi de toţi, însă sunt puţini cei dispuşi să se sacrifice pentru a-i dobândi. Cei care au bani, în general, nu îi înţeleg, iar cei care nu au, vin cu scuze pentru a justifica de ce nu au ajuns la ei. Oamenii nu numai că nu sunt capabili să cuprindă principiile de structurare a portofoliului, ci chiar şi chestiuni de bază cum ar fi efortul de a cheltui mai puţin decât câştigă, funcţionarea creditului şi cum să îţi ţii finanţele personale.

Suntem inundaţi de reclame la cardurile de credit şi suntem încurajaţi să cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie. Totuşi, secretul fericirii pe care nu ni-l spun bancherii şi şefii companiilor de creditare ipotecară – cei care sunt bogaţi – este unul: cheltuie mai puţin decât câştigi! Dacă pui în aplicare acest principiu, nimic nu te va putea împiedica să devii bogat, spune Roberts, care enunţă şi zece lucruri pe care trebuie să le ştim despre bani dacă ne propunem acest lucru.

1. Banii nu cresc în copaci

Sintagma de mai sus ne spune că trebuie să avem, înainte de toate, respect pentru bani. Banii se fac greu. Oamenii, în general, muncesc din greu pentru bani, dar îi risipesc pe decizii financiare neinspirate. Trebuie să învăţăm să respectăm fiecare ban pe care îl câştigăm.



2.Dorinţele totdeauna depăşesc necesităţile

Ca să îţi ţii bugetul astfel încât să cheltuieşti mai puţin decât câştigi este necesar să faci o departajare corectă între dorinţe şi necesităţi. Mulţi dintre cei care ies din buget şi se împrumută au argumente: „Avem nevoie de o maşină nouă!", „Avem nevoie de o casă mai mare!", „Trebuia să mergem şi noi într-o vacanţă anul ăsta!". Uneori, diferenţa dintre „a dori" şi „a avea nevoie" este mică, însă de multe ori sunt de pe planete diferite. Am nevoie într-adevăr de o maşină nouă sau pot lua una la mâna a doua? Am nevoie de o casă mai mare sau este bună şi cea în care locuiesc acum? Mâncarea, adăpostul, accesul la utilităţi şi taxele sunt la categoria necesităţi; restul sunt mai degrabă dorinţe. Dacă ţinem dorinţele sub control este un pas uriaş în sensul sănătăţii financiare.

3. Adevăraţii săraci sunt datornicii

Realitatea pe care nu ţi-o va prezenta nici o bancă este aceea că nu poţi avea un trai mai bun împrumutându-te decât pentru o perioadă.

Apoi vin plăţile! Pentru mulţi oameni, dificultatea principală a bugetului familial o reprezintă plata ratelor bancare. Prima recomandare pentru cei care au datorii mari este aceea de a-şi folosi banii economisiţi pentru a-şi plăti agresiv creditele. Fiecare ban pentru care nu plăteşti dobândă este un pas în calea construirii avuţiei personale.

4. Nu luaţi decizii hazardate!

Sunt oameni care spun că ar mânca gândaci mari sud-americani pentru 50.000 de dolari; este însă uimitor cum aceleaşi persoane nu sunt dispuse să renunţe la dorinţele lor pentru a realiza respectivul obiectiv.

Nu te atinge de economiile pentru pensionare şi nu te repezi să iei decizii imobiliare hazardate; întreabă-te, înainte de toate, dacă îţi poţi permite! Prietenii sau familia îţi vor spune că vei fi în stare să achiţi o ipotecă mai mare. Totuşi, a plăti prea mult pentru casă cere renunţare în alte locuri: vacanţe, mese la restaurant, plata studiilor copiilor, bani suficienţi pentru pensionare.

5. Cele mai bune cinci lucruri în viaţă sunt gratis

Adesea, ne dorim să ne petrecem timpul făcând lucruri care sunt scumpe. Totuşi, jocurile de acasă, sportul din curtea casei, întâlnirile cu prietenii, vizionarea unui film şi popcornul făcut acasă nu te costă nimic.

Nu trebuie să te uiţi la ce fac vecinii sau cunoscuţii; asta îţi poate aduce mari neplăceri financiare. Ei pot face multe lucruri mai scumpe pe credit, însă mai devreme sau mai târziu datoria îi va apăsa.



Utilizarea prostiei vecinilor sau cunoscuţilor ca reper pentru ceea ce trebuie să faci tu nu este normal. Trebuie să îţi vezi de propriile-ţi planuri.

6. Banii nu pot cumpăra fericirea

Este un clişeu spus de cei care nu au bani şi nu sunt dispuşi să facă nimic pentru a-i dobândi. Este adevărat că banii nu pot cumpăra fericirea, dar pot cumpăra o grămadă de lucruri şi de aceea este bine să îţi construieşti avuţia personală.

7. Nu vă lăsaţi pradă industriei financiare!

Fereşte-te în a fi prins de diversele scheme financiare! De multe ori, oamenii justifică anumite cheltuieli pe datorie cu faptul că se pot împrumuta la dobânzi mici. Este însă bine să eviţi şi să plăteşti cash acolo unde poţi să o faci. Datoria este datorie sub toate formele ei. De multe ori, poţi fi prins în scheme ale băncilor care să te distragă de la obiectivul tău al independenţei financiare.

8. Faceţi-vă ordine în buget!

Multe familii sfârşesc prin a divorţa tocmai din cauza stresului financiar. Toţi vor o viaţă mai bună şi din acest motiv tind să ia decizii emoţionale în locul celor logice. Mai bine este însă să pui ordine în buget: redu costurile cu întreţinerea casei, diminuează cheltuielile cu maşina, ia-ţi a doua slujbă, renunţă la vicii, trăieşte cu moderaţie, nu îţi da copiii la şcolile cele mai scumpe, scapă de lucrurile de care nu ai nevoie.

Mulţi vor avea aversiune la auzul acestor sfaturi, însă recompensa e infinită atunci când finalmente devii bogat.

9. Îmbrăcat pentru succes

Mulţi au maşini scumpe sau ţinute de 1.000 de dolari pentru a părea de succes, însă nu au nici măcar un ban economisit. Pentru cine vrea să devină milionar, este bine să uite de stilul de viaţă al acestora. Un studiu efectuat pe 1.000 de milionari americani arată că aceştia au fost, înainte de toate, pasionaţi de munca lor; au vrut mai degrabă să construiască o afacere decât să facă avere.

Trăiesc, desigur, confortabil, dar nu sunt risipitori; ei cumpără pantofi scumpi, însă atunci când aceştia se strică preferă să îi ducă la reparat. Nu merg la cazinou, nu cumpără bilete de loterie. Când au un surplus de bani şi afacerile lor se maturizează, preferă să investească în acţiuni, dar nu speculează.

În general, reţeta lor este, de asemenea, aceeaşi: consumă mai puţin decât câştigă.

10. Trăieşte ca nimeni altul

Roberts aduce în discuţie sintagma unui realizator de radio care spune: „Dacă trăieşti ca nimeni altul azi, vei fi capabil să trăieşti ca nimeni altul mâine". Este bine să fii bogat; pentru asta trebuie să fii determinat să economiseşti.

Aceasta înseamnă să nu dai nici o importanţă comparaţiilor cu nivelul de trai al prietenilor şi cunoscuţilor. La sfârşit, vei fi într-o situaţie mai bună decât ei, cu cash în buzunar, cu bani în caz de urgenţă la bancă şi cu venituri din investiţii suficiente pentru a nu te îngrijora.

Pentru a ajunge aici, merită să faci un sacrificiu.

FUNDA?