|

Merita profilul de balneofiziokinetoterapie din cadrul UMF Iași? Ce ies dupa?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună.
Din punctul meu de vedere, orice facultate din cadrul UMF îți oferă un viitor frumos și posibilitate de a te angaja. O să fii kinetoterapeut și vei putea lucra atât într-un cabinet cât și într-un spital de recuperare. PS: din câte știu, se caută și în străinătate.
Mult succes!

| a răspuns:

Iesi kinetoterapeut, asta te ajuta in orice zona, ajuti oamenii care au trecut prin accidentari ori operatii (hernie cu semi-pareze, de exemplu), sa se recupereze printr-un fel de gimnastica.
Partea balneara nu e un domeniu extraordinar, lucrezi in principal cu batrani, te angajezi in baze de tratament turistice (hoteluri), lucrezi cateva luni pe an, restul concediu/somaj... Depinde si unde gasesti job, si cum e organizata afacerea. Majoritatea firmelor (bazelor de tratament) urmaresc contractele cu casa de sanatate (decontari prin trimiteri de la medicul de familie), si mai ales biletele de tratament de la ministerul muncii (casa de pensii). Iar cele din urma vin doar vreo 5-6 luni pe an, e concurenta mare, si munca destul de grea cu ei.
In aceste baze de tratement, mai sunt:
-asistenti balneari (postliceala, inferiori tie)
-băieșițe (pregatire minima, probabil curs, inferioare tie)
-medic balneo-cumva (superior tie, stabileste tratamentul fiecarui pacient, verifica evolutia sa, iti spune tie ce sa faci).

| a răspuns:

Pai iesi fiziokinetoterapeut la sanatorii balneare. Dar e suficient o postliceala sanitara.