|

Ok. Nu sunt Alice pe acest cont. Tipa care deține contul, însă sunt verișoara ei.

Sunt anul 3 la facultatea de Științele Comunicarii și Relații Internaționale și vreau și sunt hotărâtă sa plec din România.

Am întrebări:

După ce termin aceasta facultate, ce examen trebuie sa dau pentru a pleca? Eu as dori sa plec in Anglia sau Spania ca știu engleza și spaniola.

Având o facultate in domeniul asta ce as putea sa lucrez la ei sau pe undeva ceva asemanator profilului nu neaparat exact pentru ca la ei probabil e altfel. Eu vreau sa fiu pentru o treapta socială buna, nu sa spal vase.

Va rog nu îmi spuneti "nu poți ca nu se face nimic". As vrea sa îmi spuneti ce examen dau și ce as putea face mai departe? Eu având studii superioare nu as dori sa fiu pe treapta persoanelor acelea care pleacă din România din cauza sărăciei cu 8 clase.

Funda!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu iti pierde timpul cu facultatea asta aici. Nu iti zic sa nu pleci, mai ales daca stai ok cu limba, insa nu iti ingropa anii in facultatea asta inutila aici. Du-te acolo, daca stai bine cu limba nu ar trebui sa fie problema sa prinzi receptionera la un hotel sau altceva in linia asta, si iti vei permite sa faci si o specializare/curs platit pe o felie superioara. Poate chiar IT daca te-ar coafa treaba asta...

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu cred ca sunt foarte multe persoane la aceeasi specializare cu a ta pe aici pe site, deci nu imi pot da seama cum te astepti sa stim noi ce sa faci dupa facultate, cand tu ti-ai petrecut 2 ani jumate acolo. (aparent degeaba daca nu ti-ai dat seama nici macar ce poti lucra dupa)

Nu exista niciun examen ca sa pleci din tara. Te duci la vreo firma sau institutie care nevoie de aptitudinile tale dobandite pe timpul facultatii si te angajezi, in tara sau in strainatate.

| a răspuns:

Crezi că le pasă englezilor sau spaniolilor de facultatea Șanț din Ciocotiș?
Dacă crezi că o să le pese de facultate, încearcă să obții o echivalare a studiilor.
N-ai nevoie de examen să pleci din țară.

P.S.: schimbă-ți mentalitatea. Să speli vase nu e o rușine.

| explică (pentru Osneros):

Nu am zis ca este o rusine. Problema e ca eu nu am examene peste examene date ca sa ma duc sa fac ceva ce poate face orice om cu 4 clase.

| a răspuns (pentru AliceAnnnnna):

Exact ce ziceam.