|

Salut! Am o întrebare și am rugămintea să nu fiu luat în râs. Visul meu este să ma fac antrenor de fitness sau antrenor personal cred ca e același lucru. Ideea este ca am doar 10 clase, e vreo problemă în asta? Am nevoie de 12 clase sau ceva? Stiu ca imi trebuie niște cursuri dar cineva mi-a zis ca trebuie 12 clase dar nu stiu sincer dacă a zis adevărul. Deci cu 10 clase se poate?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde de cat de sus vrei sa aspiri in viitor.
In afara de cunostintele tale in domeniu, ca sa te autorizezi cu acte in regula e posibil sa ai nevoie de ceva atestate, licente. Fiecare din ele au niste cerinte. E posibil sa ai nevoie si daca poti, iti recomand sa faci un efort sa iei bacul pentru ca o sa-ti trebuiasca pe viitor in multe chestii neprevazute. Nu se stie cat ai sa fi motivat sa faci asta in viitor. La un moment dat e foarte probabil sa apare momentul in care ai sa vrei sa te reprofilezi.
Important e sa faci ceea ce-ti place si sa te poti si intretine din asta!

Mult succes!

| a răspuns:

Si nu uita sa incerci sa stai pe-aproape de cei care fac deja asa ceva sau incearca sa faca. Ai de furat multe informatii de la ei.
Astazi informatia valoreaza mult pentru toata lumea.

| a răspuns:

Trebuie să ai un fizic lucrat, un curs de calificare și experiență.

| a răspuns:

In teorie, e bine sa ai 12 clase, 15 mii de cursuri, eventual si o facultate. In practica, in schimb, conteaza doua chestii:
1. Cat de bun esti in domeniu.
2. Promovarea. Daca te recomanda cineva priceput sau, for some unknown reasons, oamenii vor sa vina la tine, nu prea mai intreaba ce pregatire ai in spate.

Ideal, din punctul meu de vedere, este sa ai 12 clase terminate, bacul dat, sa faci o facultate/scoala de antrenori si sa ai experienta de minim 2-3 ani in fitness. Dar nu o sa te mint spunandu-ti ca asta e singura varianta. Am vazut atatia antrenori care nu fac diferenta dintre steroizi si proteine, nu stiu ce efecte negative poate avea un preworkout sau nu fac diferenta dintre forma corecta si cea gresita. Si e normal sa apara asemenea fenomene cand poti sa devii antrenor cu o tampenie de curs de cateva zile. Am vazut si antrenori fara niciun curs/atestat. Deci, cauta un curs care sa nu ceara diploma de bac sau gaseste-ti un "mentor" care sa te invete ce stie si sa te lase sa lucrezi in sala lui apoi. Cam astea sunt optiunile.

| a răspuns:

Salut
Si eu tot 10 clase am am facut profesionala.
Daca vrei sa devi antrenor de fitness nu ai nevoie neaparat de diploma :) poti sa ajuti alti oameni si sa incerci sa faci transformari frumoase si dupa vezi tu daca doresti sa faci cursul.
plus ca poti face seral bro :) ai timp sa faci mai multe clase nu e bai.
https://www.cursuri.frcf.ro/cursuri/cursuri-instructor-fitness/