|

Salut! Am pe cineva care isi doreste mult sa inceapa o cariera in domeniul radiologiei. S-a si inscris de fapt la UMF la radio. M-ar interesa daca stiti si imi puteti spune, care sunt riscurile si efectele pe termen lung ale unui astfel de job. Am citit si mi-am dat seama totusi ca suntem in 2020 aproape. Aparatele sunt performante si din cate stiu, pacientul e mai supus la risc decat radiologul.

Totusi exista si acel spor de risc, care nu e dat degeaba ma gandesc...

Multumesc mult!

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

M-am informat în teren acum câteva zile. La stat se acordă potrivit unui regulament spor de periclitate, care poate că este poate justificat de faptului că este încă există multă aparatură învechită. În privat acum în România nu se mai acordă, cu justificarea că aparatura este asigurată complet la accidente și iradieri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am invatat la un liceu care era pe langa o scoala postliceala. Stiu ca ii auzeam mereu pe profii de la postliceala, dar si pe profii nostri, ca daca vrei sa te faci asistent sa te feresti de radiologie pentru ca e periculos.
Cateva radiatii nu fac rau, ele sunt in jurul nostru permanent, dar sa te mai duci la munca intr-un mediu din asta zeci de ore pe saptamana, ani intregi...
Sa fim seriosi, nu toata aparatura este noua si sigura in Romania.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează