|

Salut! Situația este cam complicata: nu am intrat la mate info din cauza mediei prea mici cu cateva zeci de sutimi pana la cea mai mica de la secția respectiva dar am intrat la același liceu (J. L. C. TIMIȘOARA) dar pe profilul de științe sociale. Problema este ca nu știu daca sa ma transfer pentru ca aici am avantajul ca fac bilingv ceea ce înseamna ca o sa dau bacul din franceza si o sa primesc diploma de bac din franta ca si cand as fi facut filologie la ei (este cam devreme sa iau o decizie dar mereu am vrut sa plec din tara). Sa ma mut la mate info înseamă sa renunț la asta si sa merg pe un profil mai greu dar din care am mai multe opțiuni daca o sa continui școala in Romania, plus ca ar trebui sa dau un test din ce vor face ei pana atunci si sa am media mai mare decat cea mai mica de acolo plus acte, readaptare si alte chestii. Nu știu ce sa fac asa ca vreau sa vad niște păreri.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu zic sa ramai la stiinte sociale. Oricum mai tarziu poti aplica la orice facultate vrei indiferent de profilul la care esti. Hai sa zicem ca la mate info faci matematica destul de serios si te-ar ajuta la admiterea la facultate (asta in cazul domeniilor tehnice), dar in rest nu e mare diferenta. Si oricum, in cazul in care dai la admiterea la facultate un test, vei avea cu siguranta afisata tematica si tot in particular te vei pregati. Tot ceea ce conteaza e sa iei BAC-ul, indiferent de profil.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu zic sa ramai aici. Info poti invata si in timpul liber. Majoritatea informaticienilor au invatat mai mult acasa decat la scoala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde dacă te descurci cu conceptul de "logică" dacă vrei să mergi pe profil real.
Sincer vorbind, când am fost prin a 9-a a fost teroare la mate-info în clasa mea când am fost numai 5 care ne-am descurcat la info și vreo 9 la mate, restul au fost unii mai praf decât alții; la fel și-n a 10-a, 11-a și 12-a, deci de aici afli că: 1 trebuie să fii bazat și să-nțelegi materia, să-nțelegi cum jonglezi cu informația (pentru că unele sunt utile, altele nu, și asta vorbind de toate materiile) și 2. clar vei avea șanse să intri la mate-info atât timp cât la mine-n clasa a 9-a cea mai mică medie a fost 6 și.
Acum depinde de tine ce preferi, însă un singur lucru rămâne esențial: nu privi școala/materia ca pe un dușman, îți zic din propie experiențăwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu profilul umanist nu faci nimic nicaieri. Mergi fie pe mate-info fie pe stiinte ale naturii. Diploma pentru limbi straine poti face oriunde.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu zic sa mergi pe mate info
diploma dovedeste ca stii franceza, dar chiar si fara diploma te poti angaja undeva unde trebuie sa stii franceza atat timp cat stii
zic pe mate info ca cine stie ce te razgandesti la cariera si sa ai optiuni

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează