| Iliepopa20 a întrebat:

..Care sunt atributiile unui sublocotenent pe Logistica? Care e diferenta dintre el si un sublocotenent pe infanterie de exemplu?

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Sublocotenentul de logistica lucreaza intr-un birou si are in subordine niste sefi de compartimente (depozite, magazii). In alte vremuri se zicea "seful spatelui" sau intendenta, finante, auto, cazarmare, etc. Sublocotenentul de infanterie poate fi si el la birou (mai rar) dar in cele mai multe cazuri este luptator si are o subunitate in subordine. Sunt foarte multe diferente si sunt prea complicate ca sa ti le explic. In mare asta este diferenta: unul cu aprovizionarea, celalat cu lupta. Nu se poate unul fara celalalt.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Salontanul):

Seful spatelui era actualul loctiitor al comandantului de unitate logistica. Un sublocotenent nu poate fi "seful spatelui" deoarece functia de loctiitor al comandantului pentru logistica este o functie cu inalte studii militare, pe care un sublocotenent nu le poate avea si de regula este ofiter cu grad superior. In orice caz trebuie sa aiba experienta de ani buni in armata.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Sublocotenentul de logistica conduce un compartiment de aprovizionare, care poate fi de: alimente, echipament, armament si munitie, materiale tehnice etc
El tine evidenta materialor, se ocupa de aprovizionare, verifica existenta materialelor din depozitul de resort, gestionat de regula de un subofiter. Intocmeste documentele pentru aprovizionarea si inzestrarea unitatii cu materiale din resortul său pentru razboi. Participa la aplicatii.
Sublocotenetul de infanterie (de comanda in general) conduce instruirea subordonatilor. Deci participa la instructie. Nici un sublocotenet de comanda nu va fi incadrat cand iese din academie pe o functie de birou, decat in cazuri extreme. De altfel la birou sunt putine functii pentru ofiteri de comanda, iar pe acestea sunt incadrati ofiteri cu ceva experienta si cu grad de locotenent sau capitan - referindu-ma la functiile mai mici.