|

Salut,TPU! Sunt in clasa a 8-a,Evaluarea Nationala se apropie, in toamna merg la liceu.Eu vreau sa merg la un profil real (matematica-informatica),imi plac toate materiile de baza (matematica,chimie,fizica,etc...),am note bune,pe primul semestru media mea este 9, 83,cea mai mare din clasa, din clasa a 5-a si pana in clasa a 7-a eu am luat premiu 1, toti profesorii imi spun ca fac fata acestui profil.

Dar nu stiu ce meseri si profesii imi plac, nu mi-am gasit inca „placerile„.

Ce as putea face pentru a-mi gasi „placerile"?

Ce usi mi se deschid dupa terminarea liceului?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Meseria ai timp să ți-o alegi pe parcursul liceului. Nu e neapărat să te duci în clasa a9a hotărât pe o anumită carieră.
Important e ca măcar până la sfârșitul clasei a11a să ai un plan în minte. Liceul îți deschide ce ușă vrei, nu există facultate care să ceară un anumit profil terminat. Poți să dai unde vrei tu, de la medicină la informatică și litere, alegerea e a ta.
Dacă ai o afinitate spre mate, chimie și fizică atunci da, e o idee bună să dai la real, implicit la mate-info. Dar asta nu îți îngrădește în niciun fel alegerile de mai târziu, ești liber să alegi ce vrei să faci mai departe la facultate. După cum am mai zis, ai destul timp să te gândești la asta

| explică (pentru MadRaven):

MadRaven,multumesc frumos pentru sfaturi!

1 răspuns: