| popalex199999 a întrebat:

Sunt clasa a 9-a la profil stiintele naturii bilingv engleza. Inca nu stiu exact ce facultate vreau sa urmez dupa terminarea liceului. La engleza ma descurc foarte bine, la biologie imi place foarte tare anatomia, la fizica, romana si chimie ma descurc, matematica nu imi prea place dar am note acceptabile insa la informatica nu sunt bun deloc. Imi puteti spune niste facultati care mi s-ar potrivi? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

Cei de la profilul asta aveti sanse mai bune la medicina, dar asta ar insemna sa te apuci sa tragi serios de fizica si chimie pentru admitere, sa nu ramai doar la nivel de "ma descurc". si daca te faci biochimist tot asta ar trebui sa faci. ai putea sa faci si chimie sa lucrezi in industria farmaceutica - iar iti trebuie chimie. deci doar cu biologia mare lucru nu faci decat facultatea de biologie si iesi prof de bio, ce zici? big grin deci apuca-te serios de chimie si fizica si asa vei avea mai multe optiuni la sfarsitul liceului. faptul ca stii engleza o sa-ti foloseasca cumva suplimentar pe parcurs, ca poti avea acces mai usor la mai multe informatii in domeniul ales sau la angajare (in tara sau in strainatate) dar nu iti da o varianta de cariera ca atare. succes!

| popalex199999 explică (pentru mixxjim):

Deci pentru intrarea la medicina ar trebui sa trag tare de biologie, chimie si fizica?

| mixxjim a răspuns (pentru popalex199999):

Da, la admitere la medicina se da anatomie, fizica si chimie. mai ai si varianta farmaciei, acolo se da genetica si chimie, deci chimia si fizica ti-ar prinde bine sa le stii, vezi tu pe urma unde le folosesti happy

3 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Este mult prea devreme pentru a alege o facultate si nu aceasta ar trebui sa fie, acum, principala ta preocupare. Invata, formeaza-ti o baza solida de cunostinte pentru ca, la momentul oportun, sa poti alege singur, in acord cu dorintele tale--- profilul absolvit iti va permite sa alegi lejer fara prea multe limitari!