|

Salut tuturor!
Care sunt pașii pe care trebuie sa-i parcurg pentru a ajunge șofer de tir?
In primul rând stiu ca trebuie sa am categoria B și 21 de ani și cel mai important sa îți placa meseria de a avea volanul in mâna.
Dar după? Tot aud C+E. Este o singura categorie sau sunt 2 diferite? De exemplu dacă încep scoala de șoferi pentru tir și o termin in interval de câteva luni, voi primi pernisul de categoria C+E sau cum? Cineva mi-a explicat odată dar nu prea am înțeles m-as bucura foarte mult dacă cineva mi-ar explica concret.
Bonus... dacă puteți sa îmi oferiți niște dezavantaje și avantaje ca șofer de tir și părerea Dvs... mulțumesc mult cel mai complex și bun răspuns primește funda!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Avantaje: un salar de peste 2000 de euro pe luna + un salar minim pe luna.
Dezavantaje:
Pleci din tara pe o perioada de peste doua luni, te întorci in tara, si după câteva zile in care încarci tirul, pleci din nou din tara pe o perioada de alte doua luni sau chiar mai mult.
Ai un coleg, șofer, pe care nu il cunoști si e posibil sa te streseze așa încât sa nu îți mai dorești sa mai pleci la drum a doua ora cu el. Si cum patronul nu vrea sa il schimbe va trebui da il mai suporți si a doua ora.
Daca ai familie este greu sa fii angajat permanent si sa fii plecat din tara tot timpul.
Vorbesc din ce am aflat de la o ruda apropiata, care a schimbat trei patroni de tir, iar in cele din urma a renunțat.Își dorește acum sa lucreze pe o mașină mai mica, sa fie singur șofer pe ea, si ieșirile din tara da fie mai scurte, ca sa fie mai mult timp acasă cu familia.

| explică (pentru TamplaruAnisoara):

Deci când se pleacă pe perioade de câteva luni vei avea tot timpul coleg cu tine in cabina?
Asta chiar n am auzit-o. sau poate nu am înțeles eu ce ai vrut sa spui
Oricum eu sunt încă tânăr, după ce voi obține permisul de tir la 21 de ani am destul timp vreo 6-7 ani sa cutremur Europa pana ce voi avea primul copil

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Foarte rar soferii de tir lucreaza in tandem

| a răspuns (pentru ComandoFOS01):

Da! Chiar si pe perioade mai scurte. Nu se mai circula doar cu un singur șofer, chiar daca îți dorești lucrul acesta.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru a sofa un TIR ai nevoei de categoriile C si E
Explicatia este aici:
Categoria CE: ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul trăgător din categoria C şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mare de 750 Kg.
http://www.softdrive.ro/scoala-de-soferi-categoria-c/

| a răspuns:

Aici e explicatia de ce iti trebuie CE
Categoria C:

1. autovehiculul, altul decât cele din categoria D, sau D1, a cărui masă totală maximă autorizată este mai mare de 3.500 Kg. şi care este proiectat şi construit pentru transportul a maximum 8 pasageri în afara conducătorului auto;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

b) Categoria CE: ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul trăgător din categoria C şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mare de 750 Kg.

| explică (pentru alina2k18):

Și cum pot obține C+E?