| emipenet a întrebat:

Toti spun de "hard-work".
Ca nu poti ajunge sa ai succes in cariera fara sa muncesti din greu, dar ce sa muncesti din greu? Ca nu inteleg.
Funda

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns Apreciat de Editori
| UnGalago a răspuns:

Bună! Se pare că fiecare înțelege ce vrea... Așadar, există doar răspunsuri subiective la întrebarea pe care ai pus-o.

Întrebarea pe care ar trebui să ți-o pui însă este: ce înțelegi tu prin hard-work.

Eu, de exemplu, înțeleg că trebuie să muncesc într-adevăr mult, însă mai mult cu mine, pentru că pe mine vreau să mă dezvolt. Da! Automat vei munci și pentru alții, însă aici depinde de tine cum gestionezi totul. Oricum, un angajat care își dă interesul și își arată valoarea la nivel de firmă va fi văzut. Bine? În mare parte din cazuri da. Dar vezi că, cel puțin în România, acest bine e însoțit de extra taskuri, că doar e vorba de un super om. Deci, cunoaște-ți și apără-ți drepturile, muncește cât este normal (la muncă) și cât te țin forțele (pentru tine).

Mulți fug de muncă (dezvoltare profesională), dar aceasta, deși grea și plină de provocări, ajută să ne dezvoltăm creierele și ne permite să rămânem așa cum scrie prin cărți (cele de care puțini mai știu azi): superiori animalelor. Bine, cine vrea să își utilizeze creierul pentru a lătra pe rețele de socializare la lună și a se miorlăi că sistemul e de vină, că vecina de sus nu e educată etc., o poate face în continuare. Avem libertatea să alegem.

PS: te rog, nu îmi da fundă. Sunt aici pentru că vreau să contribui cu ceva, un sfat acolo sau o părere, nu ca să îmi aranjez părul.
Baftă și ai încredere în tine!?

8 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Pai sa faci ce-ți cere meseria la cel mai înalt nivel. Ce nu pricepi?
Aaa ca tu aștepți sa nu faci nimic și ai succes asta e altceva.

| Apokales a răspuns:

Nu cred in hard-work, cred ca trebuie sa iei totul treptat fara sa simti dificultatea, citeste ce inseamna Flow-State. Si depinde foarte mult ce inseamna succesul pentru tine, sa ai bani multi, o casnicie fericita sau multi prieteni? Data viitoare cand citesti "hard-work" asocieaza-l cu "da tot ce ai tu mai bun", cred ca iti va fi mai simplu asa.

| emipenet explică (pentru Apokales):

Bani multi happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hard-work e o prostie, efficient-work e mai ok. Sa produci cat mai mult cat mai ieftin, pe asta merg toate companiile de succes.

| emipenet explică (pentru anonim_4396):

Eu nu vreau neaparat o firma/companie, eu vreau sa ma dezvolt pe plan profesional, sa devin profesionist in ce imi place sa fac happy
Si cum s-ar traduce efficient-work in cazul meu? Fiind singur, fara companie sau grup

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce vrei să înțelegi? Să muncești din greu, ceea ce ai de muncit.
Este cineva care vine să îmi repare un robinet în baie. Are 8 meserii. Este expert în toate. Este om de succes? Da. Ce face? Muncește. Ce muncește? Ce a învățat să facă.
Hard work nu se referă să faci ceva greu, să cari bușteni cu spatele, ci la a face efortul de a deveni un bun profesionist.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru emipenet):

Tot acelasi principiu. Ce-ti place sa faci? Ca daca suntem pe aceeasi lungime de unda, poate iti dau exemple relevante.

| FreddieM a răspuns:

Fara experienta anilor (foarte multi) de 110 % de implicare profesionala nu vei ajunge niciodata un expert in domeniu. Dar si atunci vei constata ca poti mai mult.