|

Sunt pe profil Filologie. Aș fi interesată să devin medic ginecolog. Mi-ar fi ușor? Și ce ar trebui să fac, gen la ce fel de facultate să dau? Nu prea le am cu facultățile și habar nu am cum stă treaba cu ele…

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Poti reusi in medicina daca te pregatesti foarte bine din liceu, chiar daca esti la filologie. Am colegi de la filologie care au ajuns medici stomatologi si generalisti. Dar au luat multe ore de biologie si chimie pentru a intra la medicina. Si le-a placut materia. Sa-ti placa sa pui mana pe oameni, sa tai si sa dai injectii, sa vezi sange. Nu e pentru oricine, indiferent de cat de bun ai fi la teorie. Daca nu rezisti in teren vei renunta singur.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Tu nu ai habar ca iti trebuie 11 ani de invatat [ 6ani facultate + 5ani rezidentiat daca prinzi loc pe gineco pentru ca e bataiewinking ] si ne intrebi la ce facultate dai ahahhaha
PS: banuiesc ca esti de 10 la biologie si chimie, nu? Dar stai ca esti la filo ahahhaha

| explică (pentru alina2k18):

Eu am spus clar: "habar nu am cum stă treaba cu elle". Am cerut să mi se explice și am întrebat dacă mi-ar fi ușor cu profilul pe care sunt. Unii oameni nu știu unele lucruri pentru că nu au avut de unde, dar în fine. "Mersi mult"

| a răspuns:

Universitatea de medicina. Cele mai bune universitati de medicina sunt la Targu Mures si Cluj. Nu este greu, sunt 6 ani grei plus rezidentiatul. Merita pentru ca esti medic si nu doar asistent medical. Ai un statut foarte bun in societate. Salariu bun, post sigur.