Centralele nu explodeaza pur si simplu nu iti fa griji.O explozie are loc daca centrala are o defectiune tehnica (o piesa sau mai multe este stricata/stricate ) sau daca este oprita alimentarea cu curent electric, deoarece se opreste ventilatia.
Explozie e mult spus, chiar si in conditiile in care apa fierbe, la centralele cu vas de expansiune deschis apa va curge pe supraplinul acestuia, iar la cele cu vas de expansiune inchis se monteaza o supapa de suprapresiune, care se deschide si elibereaza presiunea atunci cand sunt probleme.
Despre explozii la deschiderea centralei eu unul nu am auzit pana acum. Dar depinde si ce bagi in foc...
Cred ca explozia la o centrala cu lemne, poate sa apara, la cele cu in sistem cu gazeificare, atunci cand deschizi usa se mareste debitul de oxigen si pot sa se aprinda gazele nearse din centrala si astfel se produce o explozie.Prin cresterea presiuni, normal nu ar trebui sa explodeze centrala ci sa-si faca treaba vasul de expansiune(sa refuleze)s-au in cel mai rau caz sa crape o conducta sau un element din centrala(daca este cu elementi de fonta). Respecte
Exista o pompa care muta apa in calorifere, daca ea nu mai functioneaza apa creeaza o presiune foarte mare si explodeaza! Sper ca am putut fi de ajutor!
joghu22 întreabă: