| Sorina a întrebat:

Am auzit ca Guvernul o sa dea bani pentru a ne pune panouri solare dar am auzit ca acestea ingheata in iernile geroase daca nu sunt folosite. Este adevarat? Nu as vrea sa imi pun asa ceva si cand plec in concediu de Craciun sa mai intorca acasa si sa le gasesc bocna.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lichidul din aparate se numeste trycoflor si este gandit sa reziste la temperaturi foarte scazute, mult mai scazute decat o sa vezi la noi in tara asa ca nu-ti fa probleme. Si eu am auzit de banii aia de la guvern. Poate o sa-mi pun si eu.

3 răspunsuri:
| valyb a răspuns:

Nu este adevarat ca ingheata daca golesti instalatia solara in toamna asa cum este normal si indicat sa faci. Daca vecinu' Gigel a uitat sa scoata apa din ele si i-au inghetat si s-au spart, problema lui. Eu am panouri de 5 ani de zile si nu am avut nici o problema cu ele.

| andrei33 a răspuns:

Nu, nu se intampla nimic dar eu nu le-as inchide de tot pentru ca daca iti lasi casa pentru mai mult timp fara caldura aceasta o sa fie foarte racoroasa cand te intorci si o sa dureze mult pana sa incalzeste din nou. Poti in schimb sa lasi aparatul sa functioneze la limita, oricum e energie solara, nu consuma.

| emanuel a răspuns:

Panourile solare nu ingheata deoarece lichidul din ele este un fel de ulei sau un antigel ca la masini.