| Sergiu191093 a întrebat:

Am un aparat de sudura și un generator de 3500 dar când urc amperajul peste 80-85 tremura foarte tare generatorul, daca schimb aparatul de sudura cu unul ce are un consum mai redus ar fi ok? Sau trebuie sa schimb generatorul?

10 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Pina la 85 A folosesti maxim electrozi de 2, 5 grosime, deci nu merge cu unul cu consum mai redus, ca tot aia e, doar ca nu iti urca amperajul, si nu poti suda decat cu electrozi pana in 2, 5. Daca vrei cu electrozi mai grosi, trebuie sa schimbi generatorul. Aparatele de sudura consuma mult curent, deci iti trebuie un generator pe masura. Asta ti-o zic ca sudor de meserie, nu din auzite.
Sau, poti face ca mine. Eu acasa am un transformator amarit cu care nu pot lucra cu electrozi mai grosi de 2, 5, dar nu vreau sa renunt la el datorita sudurilor pe care le fac cu el, conteaza mult si aparatul ca sudurile sa fie rezistente. Si atunci, cand am de sudat ceva mai gros, apelez la sudura in straturi. Fac un rost in V, (rostul e dat de marginile celor doua bucati de sudat), si vin cu strat peste strat. E mai mult de munca, dar imi fac treaba, si fara sa suprasolicit reteaua. Asa am sudat odata o bara de otel plina de 30 de mm grosime. Mi-a luat cam o ora, dar si cu electrozi de 4 un sfert de ora tot ar fi luat. happy

Bula
| Bula a răspuns:

Puterea aparatului de sudura trebuie sa fie mai mica decat jumatate din puterea generatorului (in Watt).

Răspuns utilizator avertizat
| Sergiu191093 explică (pentru Nrx):

Maxim dau turația dar când depășesc 80A tremura foarte tare

regis
| regis a răspuns:

Un aparat de sudura cu consum mai redus inseamna automat un amperaj mai mic (P=UxI, iar in cazul nostru U e constant). Deci a pune un aparat mai mic e fix egal cu a regla amperajul la o valoare mai mica.
Totusi, generatorul tau ar trebui sa duca lejer 200A, probabil este mai obosit.

| relian a răspuns:

Daca iei un aparat de sudura mai slab,atunci n-o sa mai poti suda materiale groase.
Aparatul ala de sudura, cred, banui ca are si sa reglezi, amperaju si voltaju, deci ridici amperii sus, reduci volti, ori nu stiu daca voltii se ajusteaza automat.
Tu daca urci amperii unde spui la 80. iar voltajul este undeva la 45V deja ai ajuns la puterea generatorului, de aia si tremura, deci generatorul atat poate, pana in 3500 w.

Ai generatorul de 3500 w putere, ridici amperii la 85, vei avea un voltaj de 41 Volt.Aia e tot, mai mult de atat nu poate generatorul ala.
Redu voltaju la jumate, baga la 15 V la aparatu de sudura si vezi ce face la amperii aia.

| relian a răspuns (pentru Nrx):

Aparatul tau, are sa reglezi si voltii? Ori voltajul se regleaza automat? Intreb ca nu stiu, adica nu am aparat de sudura sa pot vedea.
De exemplu la ce spu tu ca ai pana in 200 Amperi, mai mult de 15 V no sa poti folosi pentru generatorul ala.
Daca ridici si volti si lasi si 200 amperi la revedere.

Nu stiu ce reglaje sunt la aparatele alea, dacsa le faci tu, ori se regleaza automat voltajul.

Răspuns utilizator avertizat
| Sergiu191093 explică (pentru Nrx):

Ayerbe energen pro 3500 asa se numește generatoru și aparatu de sudura omega ii din ala mic stil poșetă

| relian a răspuns (pentru Nrx):

Nu conteaza unde este facut, conteaza sa functioneze bine si mult timp.
Generatorul il poti verifica cu un aparat de amsura cat scoate, deci aia e ok, nu e cine stie ce.
Trebuie sa stie si cati volti, amperi stie, deci daca pune pe 40-45 volti la amperii aia, atunci aia e puterea generatorului.
Volti x cu Amperi iti da watt.Stie cde ce putere este gernratorul el spune 3500 wat,deci aia e puterea lui mamxima,ajuns acolo e si normal sa inceapa sa tremure, aparatu de sudura vrea mai mult, ala nu poate, asa ca apare chestia aia ce spune la generator.

Dar vorba ta o fi si de la generator, trebuie cineva sa masoare generatorul sa vada cat scoate, daca scoate cat scrie pe el.