| IuliiMarie a întrebat:

As vrea sa gatesc un desert simplu, dar elegant si delicios pentru familia mea! Astept pareri despre ce desert pot sa gatesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
RULADA RECE
200 g nuca macinata, 200 g zahar pudra, 2 linguri faina, 3 linguri cacao, 2 oua.
Toate aceste ingrediente le amesteci, le framanti si intinzi compozitia pe un celofan presarat cu zahar si faina.
Intinzi o foaie rotunda.
Pentru crema ai nevoie de:3 galbenusuri fierte tari, 3 linguri zahar pudra, 150 g de unt, 3 linguri zahar tos, esente.
Strivesti galbenusurile si le amesteci bine cu zaharul pudra.
Separat freci untul cu zaharul tos, adaugi galbenusurile, esentele, le amesteci pe toate.
Cu aceasta crema umpli foaia, o rulezi si o dai la rece.
PRAJITURA NEGRESA
Ai nevoie de:1 pahar mare de lapte, 1 pachet de unt, 400 grame de zahar, 400 grame de faina, 5 oua de gaina, 50 grame de cacao, 1 praf de copt, nuci tocate marunt, 1 esenta de rom, 1 cutie mica de Finetti.
Cum procedezi:
Intr-o cratita,pui laptele,pe foc mic,zaharul,untul si cacao si fierbi pana se topeste zaharul, apoi o lasi la racit. Dupa ce s-a racit compozitia, adaugi pe rand galbenusurile, albusurile batute spuma tare, faina, esenta de rom si praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Ungi tava cu ulei, torni compozitia, pui nucile maruntite si o dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute.Cand scoti tava din cuptor, intinzi crema Finetti.
O portionezi rece!
Sunt 2 deserturi foarte bune, daca le faci, sa-mi spui cum ti-au iesit.
Te pup!

6 răspunsuri:
| Mihaela1964 a răspuns:

Crema de zahar ars.

| LadyDy01 a răspuns:

Briose, chec, Pahare cu mere şi fulgi de porumb

| ℜëßëℓå a răspuns:

Ti-as recomanda rulourile; sunt foaaarte delicioase. Si mai poti pune o felie de tort sau ceva pe langa.

| CarlaAnneMihaela a răspuns:

ăăă... tiramisu?; s

| JacquesAion a răspuns:

Prajitura cu iaurt si cocos. Ingrediente:

Pentru blat:


- 125 g. unt
- 500 g. iaurt
- 4 oua
- 250 g. zahar
- esenta de vanilie
- 500 g. gris
- 1 pliculet praf de copt (10 g.)

Pentru sirop:
- 200 ml. apa
- 100 g. zahar
- zeama de la o lamaie
- 5, 6 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare:
Se freaca untul moale, chiar topit (puneti-l pentru cateva secunde la microunde) cu zahar si oua, puse pe rand. Se adauga iaurtul si se amesteca totul bine.
Se amesteca praful de copt cu gris si se adauga la crema de iaurt. Se adauga vanilia.
Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma dreptunghiulara, cu diametrul de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime. Se introduce aluatul in tava, se netezeste si se coace cca. 30 de minute. Se lasa la racit.

Pentru sirop, se amesteca intr-o oala zaharul cu apa si zeama de lamaie. Se fierbe la foc mic cca. 5 minute si se toarna peste prajitura inca fierbinte!
Inainte de servire, prajitura se taie cubulete sau triunghiuri mici si deasupra se presara fulgii de cocos.